shop
0

Klustips – Uitlaatmontage

De fabrikanten hebben ons motorrijders de laatste jaren opgezadeld met alsmaar grotere en lompere uitlaatsystemen waar de echte liefhebber van motorgeluid het niet koud of warm van krijgt. Gelukkig zitten die uitlaten niet zo erg vast dat je ze niet kan vervangen door een mooi ander systeem zodat je jezelf weer kan trakteren op een fijne sound met bijbehorend kippenvel. Ook zijn de looks weer in orde en kan je het een en ander helemaal naar eigen smaak en stijl aanpassen. Als bijkomend voordeel heb je vaak ook nog een vermogenstoename en een beter koppel over het hele toerengebied. Dit zijn voordelen die de meeste motorrijders al jaren kennen en vandaar dat de aanschaf van een vervangingsdemper of -dempers al gauw bovenaan het wensenlijstje prijkt.

 

Aan de slag!
Voor de eigenaren van nakeds en sportfietsen (met injectiemotoren) gaat er een wereld open als je je eenmaal begeeft in de hoek van de vervangingsdempers. Talloze mogelijkheden die voorheen onmogelijk leken zijn er nu voorhanden. Hou je bijvoorbeeld van het uiterlijk van de Hurric Supersportdemper met zijn korte en sportieve looks, eentje waar veel motorrijders voor gaan, dan heb je niet alleen een mooie demper, maar je kan je een tochtje langs de RDW-keuring ook uitbesparen. De demper is voorzien van EU-goedkeuring, dus je mag er van de wetgever rustig mee de straat op. Mocht je serieus geluid willen gaan produceren dan schroef je de db-killers eruit die je in de meeste vervangingsdempers vindt. Doe dit als het even kan niet op je straatfiets, maar als je bijvoorbeeld het circuit op gaat of andere plekken waar het wel kan en mag. Deze aanpassing en vaak ook nog het gebruik van K&N-luchtfilters worden meestal nog door de elektronica van je motor opgevangen en waar nodig bijgeregeld. Mocht je echter nog verder willen gaan met tunen dan kan het raadzaam zijn bijvoorbeeld een powercommander te gebruiken om aan de juiste mengselverhoudingen te komen. Ook als je een echte race-uitlaat hebt (die op straat illegaal is). Heb je een motor met carburateurs dan kan je experimenteren met andere sproeiers. Ga je nog verder door bijvoorbeeld in- en uitlaatkanalen te (laten) bewerken is het aan te raden geregeld de bougies te controleren of deze mooi koffiebruin zijn en de motor niet te arm komt te staan. Knallen bij het gas dichtdraaien en een te warme motor zijn hier ook tekenen van. En hoe zit het met katalysators? Sinds 2006 dienen motorvoertuigen aan allerhande emissie-eisen te voldoen. Vervang je dus je uitlaat door een after-marketsysteem, dan zal daar ook weer en katalysator op moeten komen. Vaak zit deze echter al ergens in de uitlaatbocht bevestigd dus je zal dan niet op al te onoverkomelijke problemen stuiten. Motoren van voor mei 2006 hebben geen katalysator nodig. In het voorbeeld gaan we een Hurric Supersport-demper monteren op een Kawasaki Z 750 vanaf bouwjaar 2007, met katalysator. Zet voor je begint de motor stabiel op zijn bok of een paddockstand. Hou een zachte lap in de buurt om de losse onderdelen netjes op kwijt te kunnen tijdens deze klus.

stap 1

Losmaken

Bouten en moeren lossen bij de uitlaatbocht, het frame en de demper

Losmaken

Draai eerst alle bouten en moeren los van de uitlaatbochten, verbindingspijpen en de steunen aan het frame. Let op dat niet alles gelijk naar beneden valt en je de boel beschadigt.

stap 2

Smoorklepkap losmaken

Afdekkap van de smoorklep verwijderen

Smoorklepkap losmaken

Draai de demper met de klok mee los en demonteer de kap van de smoorklep door twee inbusbouten los te draaien

stap 3

smoorklep losmaken

Kabels losmaken

smoorklep losmaken

Voor het losmaken van de bedieningskabels van de smoorklep moet je eerst zes inbusbouten lossen, eenmaal los kan je ze aan je motor vastbinden met een kabelbinder zodat ze niet in de weg hangen (zie foto 3). Let op dat de kabels die je niet meer gebruikt later niet in contact komen met bewegende delen op je motor zoals het achterwiel, achterbrug of de ketting. Je kan ook de kabels helemaal verwijderen, maar dat kan wel leiden tot foutmeldingen in je cockpit zodat je motor op een noodprogramma overschakelt. Op zijn minst heb je voortdurend een foutmelding die je voortdurend ziet. Een probleempje dat alleen je dealer voor je kan oplossen.

stap 4

schuiven

Verbindingspijp monteren, en klem op z'n plek

schuiven

Schuif de verbindingspijp van Hurric op de originele uitlaatbocht en zet deze vast met de klemmen.

stap 5

demper er op schuiven

Nieuwe einddemper er op schuiven

demper er op schuiven

Schuif vervolgens de Hurric demper tot aan de aanslag op de verbindingspijp zodat deze mooi strak langs je motor loopt. Schuif de klem van carbon om de demper en maak deze vast aan de oorspronkelijke bevestigingspunten aan het frame.

stap 6

veren trekken!

Veren vastmaken

veren trekken!

Haak nu de veren in de hiervoor aangebrachte oogjes. Dit gaat het makkelijkst met een veermontage-hulp.

stap 7

spanningsvrij

Demper strak tegen de motor aan

spanningsvrij

Zorg dat de demper mooi strak tegen je motor zit en zorg ook dat je demper niet onder al teveel spanning gemonteerd hebt om scheuren te voorkomen die door trillingen kunnen ontstaan. Steekt de demper iets teveel uit vang dit dan op met vulringen in plaats van hem tegen je motor aan te dwingen en hem dan vast te zetten. Draai vervolgens de M8-bouten van de beugel aan het frame en de klem op de verbindingspijp vast met een aanhaalkoppel van 21 Nm (zie foto 7). Als alles netjes vastzit wordt het tijd voor een eerste soundcheck. Je hebt nu een geluid waar veel motorrijders een grijns van oor-tot-oor van zullen krijgen.

Benodigde artikelen

Let op: De klustips bestaan uit algemene handelingen die per voertuig of individuele onderdelen zeer kunnen verschillen. Ook kunnen omstandigheden per locatie nogal verschillen. We kunnen dus geen enkele verantwoordelijkheid voor de juistheid van de informatie in de klustips nemen. Dank voor je begrip.
Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen