shop
0

Klustips – Stuur monteren

 

De een ligt het liefst languit op z'n motor en de anders hangt lekker achterover aan het stuur of gaat voor een relaxte toerhouding. Mocht je uitkijken naar een ander stuur, dan maakt het ook uit wat voor motor je hebt en je kan de styling en de looks van je motor helemaal naar eigen smaak aanpassen en er achteraf lekker bij zitten. Een ander stuur monteren is een relatief eenvoudige klus die je makkelijk in je eigen werkplaats kan doen. In het stuk hieronder enige tips hoe je het jezelf makkelijk kan maken.

 

Aan de slag!
Voor je de knoop doorhakt als je een stuur hebt gevonden moet je eerst even vaststellen of het allemaal wel gaat passen. Past het stuur wel in de originele klemmen? Zijn de kabels wel lang genoeg en passen je handvatten nog, om maar wat te noemen. Meet dit door het stuur los te maken en de speelruimte op te meten die de kabels dan nog hebben terwijl een van je vrienden het stuur omhoog houdt. Zo kan je ongeveer vaststellen hoe breed je nieuwe stuur uiteindelijk mag zijn. Mocht het te krap worden dan kan je langere kabels aanschaffen. Hetzelfde geldt voor remleidingen die je ook in verschillende lengtes kan verkrijgen. Bekabeling van en naar je bedieningselementen kan je verlengen met draad, stekkers en krimpkousjes om de boel weer goed te isoleren. De diameter van het stuur en de handvatten kan je meten met een schuifmaat. Van sommige oudere motoren bestaan er toer- of choppervarianten van hetzelfde model waarvan de kabels e.d. langer zijn en die je dan kan gebruiken.

Om het mooi strak te houden is het aan te raden bij het nieuwe stuur gelijk een setje nieuwe stuureinden aan te schaffen. Vaak passen de originele stuureinden niet op het nieuwe stuur door verschillen in diameter en schroefdraad. Stalen sturen zijn doorgaans 17-18 millimeter in doorsnee en aluminiumsturen 12-14. Mocht je een motor hebben waarbij je last krijgt van trillingen in het stuur, dan zijn er iets zwaardere stuureinden verkrijgbaar die deze tegengaan.

stap 1

Tank beschermen tegen beschadigingen met zachte lappe

Tank beschermen tegen beschadigingen

Tank beschermen tegen beschadigingen met zachte lappe

Voor je aan de slag gaat met de cosmetische ingreep zorg dat je werkplek in orde en schoon is. Leg alles op een overzichtelijke manier klaar en zorg dat je motor stevig op de middenbok of paddockstand staat. Dek de tank af met lappen om te voorkomen dat je je lak beschadigt tijdens het sleutelen.

stap 2

Als de stuureinden erg vast zitten helpen een paar tikken met een hamer op de schroevendraaier ze te lossen.

Vastgebakken schroeven even 'helpen' met een hamer

Als de stuureinden erg vast zitten helpen een paar tikken met een hamer op de schroevendraaier ze te lossen.

Haal nu eerst de stuureinden los, wat vaak niet 1-2-3 lukt omdat ze nogal eens vast 'gebakken' kunnen zitten. Mocht het niet lukken een hevel of tang op je schroevendraaier te krijgen dan is een slagschroevendraaier een handig gereedschap. Ook kunnen een paar klappen met een hamer volstaan, let wel op dat je dan verder niks beschadigd!

stap 3

Wasmiddel onder de handvatten helpen om ze los te krijgen

Wasmiddel onder de handvatten helpen om ze los te krijgen

Wasmiddel onder de handvatten helpen om ze los te krijgen

Vervolgens haal je de handvatten eraf. Ook deze zijn vaak lastig te verwijderen. Mocht je beschikken over een compressor, dan kan je er lucht tussen blazen. Ook kan wasmiddel uitkomst bieden die je tussen het stuur en de rubbers spuit. Het is aan te raden dit niet met olie te doen! Mocht het rubber verkleefd zijn met de bedieningselementen op je stuur dan kan je het voorzichtig met een mesje loskrijgen.

stap 4

Demontage van de originele stuurklemmen

Demontage van de originele stuurklemmen

Demontage van de originele stuurklemmen

De bedieningselementen kan je losmaken met een passende (kruiskop-)schroevendraaier. Mocht je een Fat-Bar stuur op het oog hebben (met een diameter van 28,5 mm) dan moet je eerst ook een middelste klem losmaken voor je het stuur verder kan demonteren. Let er op dat Italiaanse fabrikanten vaak een stuurdiameter van 28 mm hanteren en dat de betere fabrikanten, zoals LSL en Magura, sturen in het gamma hebben met 28,5 mm doorsnee. Die gaan dus niet passen in de klemmen van 28 mm! Nu kan je ook de rempomp demonteren samen met de remlichtschakelaar. Wikkel de rempomp in een doek om te voorkomen dat je remvloeistof lekt op je gelakte delen. Maak de klemmen los en verwijder het stuur. Als je het stuur los hebt is het makkelijker het gashandvat en de koppeling- en remhendels te verwijderen zonder dat je de kabels los hoeft maken. Als het stuur nog vast zit in de klemmen kan je wel alvast de bevestigingsbouten en moeren iets lossen.

stap 5

Montage nieuwe stuurklem voor een Fat-Bar stuur en het positioneren van het stuur

Montage nieuwe stuurklem en het positioneren van het stuur

Montage nieuwe stuurklem voor een Fat-Bar stuur en het positioneren van het stuur

Als je ook nieuwe stuurklemmen gaat gebruiken dan moet je deze vastzetten met het door de fabrikant voorgeschreven aanhaalmoment aan de bovenste kroonplaat. Vervolgens kan je de bedieningselementen, het gashandvat en de hendels aan het nieuwe stuur vastmaken en dan het stuur plaatsen in de klemmen en al naar gelang je gewenste zitpositie vastzetten. Let er op dat je dan niet in de knel komt met je tank of een eventueel aanwezige kuip. Ook mogen de kabels en dergelijke niet onder al teveel spanning komen te staan, het is wat onhandig als je je stuur draait en je dan onbedoeld een streep gas geeft! Mocht je je tijdens het monteren toch hebben vergist in de lengte van de kabels, dan kan je dit wellicht nog opvangen door het stuur licht te draaien. Zit het nog te strak, dan zal je toch moeten omzien naar nieuwe kabels en dergelijke. Zet het stuur uiteindelijk vast met het voorgeschreven aanhaalmoment.

stap 6

Precies gaten boren met behulp van het LSL-boorsjabloon

Gaten boren met behulp van het LSL-boorsjabloon

Precies gaten boren met behulp van het LSL-boorsjabloon

Als de bedieningselementen zijn voorzien van borgpennetjes dan zal je hiervoor gaten moeten boren in je stuur. Voor je dit gaat doen moet je wel helemaal zeker zijn dat de positie van het stuur helemaal goed is, want hier is achteraf nog weinig aan te veranderen. Let hierbij ook op de lengte van de handvatten en de stuureinden, deze kunnen nogal verschillen van de originele onderdelen. Controleer voor je de gaten gaat boren nog extra of de bedieningselementen niet tegen de tank of andere onderdelen komen als je het stuur draait en teken dan af waar de gaten moeten komen. Je kan ook tape aanbrengen op het stuur en dan met behulp van de afdruk die de bedieningselementen achterlaten de positie van de gaten bepalen, preciezer kan bijna niet. Check-check-dubbelcheck of alles in de juiste stand staat en ga dan pas met de boor in de weer. Omdat je in een rond oppervlak boort kan het gebeuren dat de boor wegglijdt en dan biedt het LSL-boorsjabloon soelaas. Met dit handige tooltje kan het niet misgaan! Ontdoe het gat van bramen met een vijltje en je kan de bedieningselementen monteren. Monteer de hendels en rempomp zodanig dat je altijd een optimale grip hebt. Dit kan je testen door je vingers te strekken zodat ze in één lijn liggen met je onderarm. In het verlengde daarvan moeten de hendels komen zodat je altijd ontspannen zit. Check vervolgens of alles naar behoren werkt, remmen, koppeling, gas, enzovoorts, voor je de straat uitrijdt.

Benodigde artikelen

Tot slot

Let op: De klustips bestaan uit algemene handelingen die per voertuig of individuele onderdelen zeer kunnen verschillen. Ook kunnen omstandigheden per locatie nogal verschillen. We kunnen dus geen enkele verantwoordelijkheid voor de juistheid van de informatie in de klustips nemen. Dank voor je begrip.
Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen