shop
0

Doorwaai motorkleding

Luchtige motorkleding voor de zomer

Als de mussen in de zomer van het dak vallen zit er nog maar één ding op: luchtige zomer doorwaai motorkleding. Zo blijf je fris en alert en kun je heerlijk genieten van het mooie weer en je motorrit terwijl de wind lekker door je motorkleding waait.

Doorwaai motorkleding van leer of textiel

Doorwaai motorjassen en doorwaai motorbroeken zijn er in allerlei soorten en voor allerlei motortype en rijstijlen. Er zijn zowel leren als textiele doorwaai motorjassen en broeken. Leer wordt vaak geperforeerd en in textiele doorwaaikleding wordt veelal met ‘mesh’ gewerkt; een net-stof die wél slijtvast is maar maximaal rijwind doorlaat. Zo biedt doorwaai motorkleding de bescherming die je gewend bent, alleen veel frisser.

Doorwaai motorkleding met waterdicht membraanEen membraan is een dun, vlak en flexibel materiaal dat twee ruimtes van elkaar scheidt, meestal de binnenkant van de buitenkant, maar niet luchtdicht is. In motorkleding wordt zo water en wind van buiten geweerd terwijl waterdamp vanaf het lichaam wél naar buiten door het membraan weg kan. 

Vaak zie je dat de wat duurdere doorwaai motorkleding ook een uitneembaar water- en winddicht klimaatmembraan heeft, bijvoorbeeld van GORE-TEXGORE-TEX® is een ademend en toch waterdicht membraanEen membraan is een dun, vlak en flexibel materiaal dat twee ruimtes van elkaar scheidt, meestal de binnenkant van de buitenkant, maar niet luchtdicht is. In motorkleding wordt zo water en wind van buiten geweerd terwijl waterdamp vanaf het lichaam wél naar buiten door het membraan weg kan. , waardoor je regenwater buiten kan houden zonder dat kleding gaat broeien. Daarom is het ideaal voor waterdichte en ademende kleding.. Dit houdt wind en regen tegen maar ademt wél. Daardoor is een dergelijke doorwaai motorjas of -broek véél vaker bruikbaar; dus ook in de nog nét iets te frisse ochtend of tijdens die zomerse plensbui.

Doorwaai motorlaarzen en motorhandschoenen niet vergeten

Vergeet bij het kiezen van je doorwaai-motoroutfit zeker niet je handen en je voeten. Doe jezelf een lol: voor een paar tientjes heb je al een paar hele fijne doorwaai-motorhandschoenen, de investering meer dan waard! Ook vind je doorwaai motorlaarzen  en -schoenen in ons assortiment. Van zomerse motorsneakers tot robuuste doorwaai motorlaarzen. Met een complete doorwaai outfit ben je klaar voor een geweldige motorzomer!

Mea culpa

Doorwaai motorjassen en doorwaai motorbroeken zijn door MotoZoom eind jaren ’90 als eerste in Nederland op de markt gebracht. Wij zijn dan ook schuldig aan de ietwat suffe naam “doorwaai” motorkleding. Onze excuses daarvoor aan al onze collega’s en motorrijders van Nederland! 

P.S. Nog steeds te warm? We hebben ook verkoelende onderkleding zoals koelvesten van HyperkewlHyperKewl™ is een speciaal, gepatenteerd materiaal, dat water opneemt in de poriën. Voor gebruik simpelweg een paar minuten in water onderdompelen, waardoor het vest maximaal water absorbeert. Vervolgens heel licht uitknijpen en meteen dragen op de blote huid of over een dun shirtje. Het koelvest voelt dan niet nat aan, aangezien het water helemaal is opgenomen in de vezels en door waterafstotend materiaal aan de binnenzijde bij de huid wordt weggehouden. Door luchtstroom ontstaat een verdampingsproces van het water en het vest voelt hierdoor aangenaam koel aan, 8 tot 12 graden beneden de buitentemperatuur. Dat effect blijft werkzaam tot wel zes uur. Het enige dat het HyperKewl™ nodig heeft om te koelen is water en een luchtstroom. Als je HyperKewl™ onder een jas draagt, dan moet deze jas wel over enige ventilatiemogelijkheid beschikken of van ventilerend buitenmateriaal zijn om optimaal te kunnen werken.HyperkewlHyperKewl™ is een speciaal, gepatenteerd materiaal, dat water opneemt in de poriën. Voor gebruik simpelweg een paar minuten in water onderdompelen, waardoor het vest maximaal water absorbeert. Vervolgens heel licht uitknijpen en meteen dragen op de blote huid of over een dun shirtje. Het koelvest voelt dan niet nat aan, aangezien het water helemaal is opgenomen in de vezels en door waterafstotend materiaal aan de binnenzijde bij de huid wordt weggehouden. Door luchtstroom ontstaat een verdampingsproces van het water en het vest voelt hierdoor aangenaam koel aan, 8 tot 12 graden beneden de buitentemperatuur. Dat effect blijft werkzaam tot wel zes uur. Het enige dat het HyperKewl™ nodig heeft om te koelen is water en een luchtstroom. Als je HyperKewl™ onder een jas draagt, dan moet deze jas wel over enige ventilatiemogelijkheid beschikken of van ventilerend buitenmateriaal zijn om optimaal te kunnen werken.™ Polymeer met super absorberend verkoelend materiaal

Bij de HyperkewlHyperKewl™ is een speciaal, gepatenteerd materiaal, dat water opneemt in de poriën. Voor gebruik simpelweg een paar minuten in water onderdompelen, waardoor het vest maximaal water absorbeert. Vervolgens heel licht uitknijpen en meteen dragen op de blote huid of over een dun shirtje. Het koelvest voelt dan niet nat aan, aangezien het water helemaal is opgenomen in de vezels en door waterafstotend materiaal aan de binnenzijde bij de huid wordt weggehouden. Door luchtstroom ontstaat een verdampingsproces van het water en het vest voelt hierdoor aangenaam koel aan, 8 tot 12 graden beneden de buitentemperatuur. Dat effect blijft werkzaam tot wel zes uur. Het enige dat het HyperKewl™ nodig heeft om te koelen is water en een luchtstroom. Als je HyperKewl™ onder een jas draagt, dan moet deze jas wel over enige ventilatiemogelijkheid beschikken of van ventilerend buitenmateriaal zijn om optimaal te kunnen werken.™ technologie wordt er water opgenomen in het gepatenteerd polymeer, dat zich bevindt tussen een waterbestendige voering en een goed geventileerde buitenstof. 

Zodra het vest wordt blootgesteld aan rijwind wordt de natuurlijke endothermische reactie versterkt waardoor de overtollige warmte wordt afgevoerd. Het natuurlijke transpiratie systeem van de huid is nagebootst waardoor de rijder koel blijft en minder snel vermoeid raakt. 
™ in ons assortiment. Gekoelde onderkleding vind je hier.

Filter op

308 resultaten gesorteerd op:
Filter 0
Weergave:
sorteer: Populair
 • Titel
 • Titel
 • Prijs
 • Prijs
 • Nieuw
 • Nieuw
 • Populair
20 Per pagina
 • 40 Per pagina
 • 60 Per pagina
 • 80 Per pagina
 • 100 Per pagina
 • 120 Per pagina
Weergave:
sorteer: Populair
 • Titel
 • Titel
 • Prijs
 • Prijs
 • Nieuw
 • Nieuw
 • Populair
20 Per pagina
 • 40 Per pagina
 • 60 Per pagina
 • 80 Per pagina
 • 100 Per pagina
 • 120 Per pagina
308 resultaten
Filter 0
Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen