shop
0

Systeem­helmen

Systeemhelmen

De systeemhelm (ook wel opklaphelm genoemd) is zeer populair door de combinatie van uitstekende bescherming, hoog comfort en groot gebruiksgemak. De systeemhelm is ooit ontwikkeld voor overheidsdiensten zoals de politie, maar werd al heel snel populair bij brildragers en daarna bij het grote publiek. De systeemhelm dankt zijn naam aan de eerste populaire systeemhelmen, de BMW “System 1”. Net als de Spa rood werd deze type-aanduiding in Nederland de soortnaam.

P of P/J homologatie van een systeemhelm

Een systeemhelm voldoet altijd aan de ECE 22.05 keurnorm voor integraalhelmen; dan staat er in het nummer de letter “P” bij. Alléén als een systeemhelm ook als jethelmEen helm zonder kinbescherming gekeurd is, kun je er ook ‘open’ mee rijden. In dat geval staat op het witte labeltje van de ECE 22.05 niet alleen de “P” maar “P/J”. Systeemhelmen die NIET “P/J” gekeurd zijn, zijn NIET bedoeld om met het kinstuk omhooggeklapt mee te rijden. Dat is levensgevaarlijk omdat het kinstuk -of kinnebak- onverwacht naar beneden kan vallen, bijvoorbeeld tijdens het remmen, waarbij de kans groot is dat het kinstuk van de systeemhelm niet helemaal sluit en voor je ogen blijft hangen en je niets meer ziet.     

Andere voordelen van een systeemhelm

Open rijden met een systeemhelm is slechts met een klein aantal systeemhelmen echt goed te doen, omdat bij de meeste systeemhelmen het kingedeelte omhoog staat en als een windvanger werkt. De Roof Boxer en de Shark Evoline en de Shark Evo one zijn de uitzonderingen hierop. Met name de Sharkt hebben een vernuftig systeem waarbij de kinnebak achterop de helm ‘verdwijnt’ en naar hartelust getoerd kan worden in jethelmEen helm zonder kinbescherming-modus.

Een systeemhelm heeft ook nog andere voordelen. Brildragers kunnen de helm gemakkelijker op- en afzetten en ook niet geheel onbelangrijk is de mogelijkheid om bij een ongeluk het gezicht bereikbaar te krijgen zonder de helm af te hoeven doen.

Nadelen systeemhelm

Een systeemhelm heeft ook wel een paar nadelen. Zo is een systeemhelm altijd iets zwaarder dan eenzelfde model integraalhelm. Dat komt doordat het mechaniek meestal 100 tot 200 gram extra weegt. Een ander nadeel is dat een systeemhelm soms iets luidruchtiger is dan hetzelfde model integraalhelm, al slagen steeds meer fabrikanten erin dit op te lossen. Zo maakt bijvoorbeeld Schuberth systeemhelmen die vele malen stiller zijn dan de meeste integraalhelmen op de markt.
Systeemhelmen zijn er in elke prijsklasse, van spotgoedkoop tot high end. Ons uitgebreide assortiment  systeemhelmen begint onder de 100 euro voor een voordelige maar toch betrouwbare basis-systeemhelm. Maar ook de hogere kwaliteit systeemhelmen zijn altijd scherp geprijsd en vallen allemaal onder onze laagste prijsgarantie.  

Een systeemhelm online kopen of naar de motozoom winkel?

Een systeemhelm online kopen is heel gemakkelijk in de motozoom webshop. Bestellen en bezorgen is snel en je kunt gemakkelijk en gratis retoursturen als de helm niet bevalt. Kijk even goed naar dit filmpje om te kijken hoe je een helm precies past.

Heb je de helm van jouw keuze nog nooit gepast of heb je nog niet zo vaak een helm gekocht, dan raden we je aan om naar een van onze winkels te komen. Voor elke type helm geldt dat de pasvorm zéér, zéér, zéér belangrijk is. Zowel voor de veiligheid als het comfort tijdens het rijden is de pasvorm van de helm het enige dat er echt toe doet. Onze ervaring is dat een groot deel van de motorrijders zonder het te weten een te grote helm draagt, en dat is ronduit gevaarlijk. In de motozoom winkels hebben onze verkopers gespecialiseerde trainingen gevolgd om samen met jou de juiste pasvorm te vinden. Dus het advies is kom langs in een van de motozoom winkels in Apeldoorn, Amsterdam of Utrecht.

Uitgebreide collectie systeemhelmen

Wij hebben daar een prachtige collectie systeemhelmen voor je samengesteld.  De meest verkochte systeemhelmen zijn de Schuberth C3 Pro en de E1 Adventure, de Shoei Neotec, De Shark Evoline 3 en de Evo-One, de Roof Boxer, de AGV Compact en de HJC RPHA-Max, IS-Max II en de SY-Max 3 en vele andere.

Systeemhelm aanbieding

Door onze grote collectie aan systeemhelmen, is er altijd wel een helm die in de aanbieding is, of dat nu de Roof Boxer, Schuberth C3 of C4, of de Shoei Neotec is. 

SHOEI NEOTEC 2 Plain

599,00
599,00
Heb je dit artikel ergens goedkoper gezien?
Ophalen in één van onze winkels?

Plusplunten

Compacte systeemhelm door buitenschaal in 3 maten
zeer lichte multi-composiet vezel buitenschaal
P/J Goedgekeurd als integraalhelm n als jethelmEen helm zonder kinbescherming
aerodynamisch ontworpen voor hoge snelheden en verschillene zithoudingen
Zr stil
voorbereid voor SENA SLR Bluetooth Bluetooth is een standaard voor draadloze verbindingen tussen apparaten op korte afstand. Dankzij Bluetooth kunnen bijvoorbeeld draadloos carkits aan de mobiele telefoon gekoppeld worden, kan snel vanaf een tablet computer worden geprint, of kan een helm worden uitgerust met een headset die draadloos te koppelen is met het GPS toestel of de telefoon.communicatiesysteem
Optische klasse 1 panoramisch vizier met Max Vision Pinlock EVO

Video's:

Omschrijving

SHOEI NEOTEC 2 Plain

Shoei Neotec 2 Plain motorhelm

De opvolger van de meervoudige TESTWINNAAR Shoei Neotec 1 syteemhelm

Met de volledig nieuwe Neotec II heeft Shoei zich weer overtroffen, en hoe! Het paradepaard voor de toermarkt is volledig vernieuwd en is een stuk sportiever geworden. De belangrijkste verschillen met de testwinnende Neotec “1” zijn het nieuwe vizier met beduidend grotere gezichtsveld in alle richtingen, de dubbele spoiler voor rechte en sportieve zithouding, de dubbele P/J homologatie en de voorbereiding voor een geïntegreerd SENA communicatie-systeem; precies wat een sportieve toerrijder wil.

Shoei Neotec 2 binnen- en buitenschaal

De Advanced Integrated Matrix buitenschaal is een deels met de hand gemaakte multi-composiet vezel buitenschaal die zorgt voor uitstekende impactbescherming en tegelijk een zeer laag gewicht. De buitenschaal wordt in drie verschillende formaten geproduceerd, waardoor je altijd een compacte helm op hebt, ook al heb je een kleinere hoofdmaat. De binnenschaal is van EPS met een dubbel-density systeem die samen met de buitenschaal ervoor zorgt dat een impact maximaal wordt geabsorbeerd en verdeeld.

Shoei Neotec 2 P/J gehomologeerd

Heel fijn is dat de  Neotec 2 nu ook echt als integraal- én als jethelmEen helm zonder kinbescherming ECE gekeurd is. Je kunt er nu dus veilig mee ‘open’ rijden. Heel functioneel tijdens langzamere ritten, in de file en dergelijke. De upgrade is een dubbel lock systeem van de kinnebak; deze wordt extra gefixeert zodra je deze iets verder naar achter duwt. Hiermee zit het kinstuk veilig vast als je open rijdt en kan het niet naar voren vallen als je krachtig remt.

Shoei Neotec 2 is aerodynamisch

De Neotec II heeft uitgebreid in de windtunnel gestaan, hetgeen geresulteerd heeft in een uiterst aerodynamische buitenschaal met een dubbele spoiler bovenop de helm (één voor rechtop-zithouding, één voor een sportieve, voorovergebogen zithouding), een spoiler aan weerszijde van de kinnebak en een vortex generator aan de achterkant die beide zorgen voor extra stabiliteit ook bij hogere snelheden.

Shoei Neotec 2 continue ventilatie houdt je alert

Dankzij grote en zeer gemakkelijk te bedienen luchtinlaten op het kinstuk en op de bovenkant, kan er een forse lading frisse lucht naar binnen worden gedirigeerd. De lucht-uitlaat op de achterkant onder de spoiler, zorgt door het venturi effect van de vortex generator voor een continue airflow door de hele helm, waardoor je hoofd koel blijft en het interieur voorzien wordt van voldoende verse lucht waardoor je alert blijft.

Shoei Neotec 2 comfortabel en stil

De volledig uitneem- en wasbare voering van de helm is uiterst comfortabel, 3D voorgevormd en in verschillende maten verkrijgbaar (wangkussens en centerpad). Zo kun je eventueel de pasvorm nog optimaliseren naar de vorm van je hoofd. De afwerking met leer zorgt voor een zeer chique uitstraling.
 
De onderkant van de helm is compact gemaakt en sluit door de goed doordachte binnenvoering erg goed af, waardoor de Neotec 2 zeer stil is. De leren kin-deflector is extra lang gemaakt maar kan desgewenst  verwijderd worden voor meer ventilatie. De voering achter het kinbandje met RVS sluiting is extra breed  gesneden en sluit direct aan op de kin-deflector, zodat de helm aan de onderkant vrijwel volledig is afgesloten, waardoor wingeluid tot een absoluut minimum beperkt wordt. Het kinbandje is bovendien iets naar voren verschoven en drukt niet meer tegen de keel.

Shoei Neotec 2 voorbereid voor SENA SRL-01 Bluetooth Bluetooth is een standaard voor draadloze verbindingen tussen apparaten op korte afstand. Dankzij Bluetooth kunnen bijvoorbeeld draadloos carkits aan de mobiele telefoon gekoppeld worden, kan snel vanaf een tablet computer worden geprint, of kan een helm worden uitgerust met een headset die draadloos te koppelen is met het GPS toestel of de telefoon.communicatiesysteem

Samen met SENA heeft Shoei speciaal voor de Neotec 2 een communicatiesysteem ontwikkeld dat naadloos en uiterst eenvoudig in de helm past. Aan de zijkanten kan een kleine module met antenne geklikt worden die geen invloed heeft op comfort van de helm. Aan de achterkant is er ruimte om de accu in te klikken. Voor de microfoon is een kanaal voorbereid en de plek voor de speakers is vrijgehouden. Het SENA SRL-01 communicatie systeem is gebaseerd op het meest verkochte helm-communicatiestyteem ter wereld: de SENA 20S.

Het vernieuwde vizier en zonnevizier van de Neotec 2

Het door Shoei gepatenteerde panoramische CNS-3 vizier is een verder kunststukje van de nieuwe Neotec 2. Extreem groot, van optische klasse 1 en voorzien van eenmeegeleverde 120 Max Vision Pinlock EVO binnen-vizier tegen condensvorming. Door het nieuwe vergrendelsysteem van het vizier gaat bij het sluiten van het vizier automatisch deze een klein stukje naar achteren, waardoor het vizier zich als het ware vasttrekt op de rubbers van de helmschaal en de kinbak en dus hermetisch en waterdicht afsluit. De helm is natuurlijk uitgerust met een geïntegreerd zonnevizier. Het mooie aan dit zonnevizier is dat hij als het ware over de buitenschaal heen schuift, waardoor de EPS binnenschaal op het voorhoofd niet dunner is dan bij een helm zonder zonnevizier, hetgeen afbreuk zou doen aan de veiligheid.
 

Belangrijkste eigenschappen Shoei Neotec II systeemhelm op een rijtje

Pasvorm:

 • Rond-ovalen pasvorm (zoals de Neotec 1)

Helmschaal:

 • Advanced Integrated Matrix buitenschaal
 • EPS binnenschaal met variabele dikte voor optimale bescherming
 • Volledig aerodynamisch geoptimaliseerd in een windtunnel
 • Geïntegreerde spoilers voor optimale stabiliteit bij elke snelheid
 • 3 maten buitenschaal (XS+S+M / L / XL+XXL)
 Extra veilig:
 • 2 soorten dichtheid binnenschaal voor optimale schokabsorptie
 • RVS micro ratchet sluiting
 • ECE P/J goedgekeurd (dus ook als jethelmEen helm zonder kinbescherming en dus toegestaan om open te rijden)
 • Eenvoudig te bedienen arretereing van het kingedeelte (jethelmEen helm zonder kinbescherming-stand)

Vizier:

 • Panoramisch CNS-3 vizier met Pinlock® EVO anticondens binnenvizier
 • Kraswerend, optische klasse 1
 • Verwisselbaar in diverse tinten (apart verkrijgbaar)
 • Geïntegreerd traploos zonnevizier, optische klasse 1

Ventilatie:

 • Meervoudige ventilatie in- en uitgangen voor maximale luchtcirculatie
 • Ingangen regelbaar
 • Binnenschaal met speciaal ontwikkelde luchtkanalen in helminterieur
 • Tocht-deflector

Comfort:

 • Gewicht circa 1650 gram (afhankelijk van de maat)
 • 3D gevormde binnenvoering
 • EPS binnenschaal met speciaal ontwikkelde luchtkanalen in helminterieur
 • Uitneem- en wasbare binnenvoering
 • Geluidsreducerende oorpads en afsluiting onderkant
 • Geschikt voor brildragers
 • Sena SRL Bluetooth Bluetooth is een standaard voor draadloze verbindingen tussen apparaten op korte afstand. Dankzij Bluetooth kunnen bijvoorbeeld draadloos carkits aan de mobiele telefoon gekoppeld worden, kan snel vanaf een tablet computer worden geprint, of kan een helm worden uitgerust met een headset die draadloos te koppelen is met het GPS toestel of de telefoon.systeem voorbereid
 

 

MotoZoom is officieel SHOEI Dealer en Expertcenter. Je kunt dus rekenen op premium service en expertise.

 

 

SKU: 790278

Combideals met de SHOEI NEOTEC 2 Plain

Combideals

SHOEI NEOTEC 2 Plain + SHOEI intercom SENA SRL-01 voor SHOEI NEOTEC II

SHOEI NEOTEC 2 Plain

29,90
extra combikorting 868,10
SHOEI NEOTEC 2 Plain + Kriega RUGZAK R15

SHOEI NEOTEC 2 Plain

11,70
extra combikorting 704,26

Anderen kochten ook

ROOF Boxer V8 Full Black systeemhelm
sale
339,00
Beoordeling

Plusplunten:

Goedgekeurd als integraalhelm EN als jethelm
Sterke glasvezel buitenschaal
Uniek design, vette uitstraling
Sterk verbeterde ventilatie
Comfortabele pasvorm

Minpunten:

Beperkt waterdicht en daardoor minder geschikt als dagelijks (woon-werk-) verkeer-helm
Beperkte prestaties anticondensvizier bij koud en nat weer
S/M (57)
XS (54)
S (56)
M (58)
L (60)
XL (61)
XXL (63)
 

Shoei motorhelm maattabel

A HEAD

Meet je hoofd met een meetlint. Meet rond je hoofd op het breedste punt, net boven de wenkbrouwen.

Een helm in de verkeerde maat kan te los zitten en bewegen op je hoofd, of je helm kan te strak zitten en zorgen voor een vervelende druk.

Een helm in de juiste maat kan bewegen, maar trekt je huid mee.

⇄ inch
⇄ centimeter
MAAT METING
XXS 51-52
XS 53-54
S 55-56
M 57-58
L 59-60
XL 61-62
XXL 63-64

Hier vind je gebruiksaanwijzingen en extra productinfo:

Gemiddelde beoordeling (1 Review)

Gemiddeld 5.0Anonieme gebruiker
ik raad dit product aan!

REVIEW: Great Helmet!

25-01-2019

The best helmet I've owned, super comfortable, vents well, wind noise kept to minimum, lightweight, Great Helmet!

Gemiddelde beoordeling

Gemiddeld 5.0
Waar voor je geld 5.0/5
Weinig
Veel
Duurzaamheid (gaat lang mee) 5.0/5
Slecht
Uitstekend
Kwaliteit (afwerking, gebruikte materialen) 5.0/5
Slecht
Uitstekend

Reacties

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Klik om in te loggen.

Plaats een reactie
1. Doorzoek de V&A:
2. Niet te vinden?

Heb je vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het dan hier aan de  Servicedesk

Of heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de SHOEI NEOTEC 2 Plain?

Gestelde vragen 1, 0 Antwoorden

11-04-2018 Guy C vraagt:kunnen jullie de helm aanpassen in de winkel? De M zit op zich goed maar heeft net een beetje teveel ruimte bij m'n kaken. Dus de zijwaartse beweging. Is daar iets aan te doen? met vriendelijke groet, Guy Clemens
Maattabel
 

Shoei motorhelm maattabel

A HEAD

Meet je hoofd met een meetlint. Meet rond je hoofd op het breedste punt, net boven de wenkbrouwen.

Een helm in de verkeerde maat kan te los zitten en bewegen op je hoofd, of je helm kan te strak zitten en zorgen voor een vervelende druk.

Een helm in de juiste maat kan bewegen, maar trekt je huid mee.

⇄ inch
⇄ centimeter
MAAT METING
XXS 51-52
XS 53-54
S 55-56
M 57-58
L 59-60
XL 61-62
XXL 63-64
Gebruiksaanwijzing

Hier vind je gebruiksaanwijzingen en extra productinfo:

Reviews

Gemiddelde beoordeling (1 Review)

Gemiddeld 5.0Anonieme gebruiker
ik raad dit product aan!

REVIEW: Great Helmet!

25-01-2019

The best helmet I've owned, super comfortable, vents well, wind noise kept to minimum, lightweight, Great Helmet!

Gemiddelde beoordeling

Gemiddeld 5.0
Waar voor je geld 5.0/5
Weinig
Veel
Duurzaamheid (gaat lang mee) 5.0/5
Slecht
Uitstekend
Kwaliteit (afwerking, gebruikte materialen) 5.0/5
Slecht
Uitstekend

Reacties

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Klik om in te loggen.

Plaats een reactie
Vraag & Antwoord
1. Doorzoek de V&A:
2. Niet te vinden?

Heb je vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het dan hier aan de  Servicedesk

Of heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de SHOEI NEOTEC 2 Plain?

Gestelde vragen 1, 0 Antwoorden

11-04-2018 Guy C vraagt:kunnen jullie de helm aanpassen in de winkel? De M zit op zich goed maar heeft net een beetje teveel ruimte bij m'n kaken. Dus de zijwaartse beweging. Is daar iets aan te doen? met vriendelijke groet, Guy Clemens
599,00
599,00
Heb je dit artikel ergens goedkoper gezien?
Ophalen in één van onze winkels?

Hulp Nodig?

Stel een vraag

vragen & antwoorden

Heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de SHOEI NEOTEC 2 Plain?

1. Doorzoek de V&A

2. Niet te vinden?Stel een vraag

en krijg antwoord van kopers van dit product of onze servicedesk

Vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het de servicedesk

Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen