shop
0

Klustips – Remschijven monteren

 

Dat je een stel goede remmen op je motor hebt is uiteraard van levensbelang. Het moderne verkeer staat weinig fouten toe en dus is het raadzaam geregeld je remsysteem helemaal na te lopen. Bij dit onderhoud controleer je de remvloeistof en remblokken en vervang je die als het nodig is. Remvloeistof in elk geval eens in de twee jaar, en de blokken als ze simpelweg op zijn. Controleer ook gelijk de staat van je remschijven. Elke fabrikant schrijft een minimale dikte van de schijven voor die je moet nameten met een micrometer. Met een schuifmaat kan dit niet omdat zich aan de buitenrand van de schijf vaak een rand vormt die dikker is dan het deel waar de blokken contact maken. Dit geeft dan een vertekend beeld.

 

Aan de slag!
Niet alleen als je er achter komt dat je schijf wat aan de dunne kant is is de schijf aan vervanging toe. Remschijven krijgen hoge temperaturen voor de kiezen die kunnen oplopen tot 600°C! Doordat een remschijf niet overal even heet wordt, zo zal het hart aanzienlijk minder heet worden, kan het leiden tot kromgetrokken schijven. En dit komt niet alleen voor bij extreem gebruik zoals op het circuit, ook bij alledaagse tochten kan het behoorlijk warm worden in het vooronder. Denk ook aan het afdalen van bergpassen tijdens de vakantie, en dan met bagage en passagier erbij. Ook een vastzittende remzuiger waardoor de rem steeds iets aanloopt kan voor flinke verhitting zorgen en dus verhoogde slijtage. Vooral schijven met grotere diameters die star zijn bevestigd kunnen hier last van hebben.

Op moderne motoren kom je vaak schijven tegen die star bevestigd zijn omdat men er van uitgaat dat de belasting niet al te zwaar is. Vaak zijn ze ook goedkoper. Vandaag de dag kan je echter ook kiezen voor zogenaamde zwevende schijven die nogal wat voordelen hebben: – betere handelbaarheid doordat draaiende delen lichter zijn – lager afgeveerd gewicht – een beter, duidelijker gevoel bij het remmen – vervorming komt minder snel voor Het hart van een zwevende schijf, dus het deel dat aan het wiel wordt bevestigd is aan de buitenring verbonden met 'losse' ringen waardoor de schijf enige zijdelingse speling heeft. Dankzij deze bevestiging zal een rem sneller aangrijpen en een veel beter remgevoel geven. Als deze speling groter is dan 1 mm dan gaat de schijf klapperen en moet deze zeker vernieuwd worden. Mochten deze ringen speling in de lengterichting hebben dan zal de remwerking snel afnemen en moet je ze ook vernieuwen. Bij onze oosterburen kom je dan niet eens door de keuring.

Als je een schijf gaat vervangen die krom is getrokken moet je ook andere oorzaken die dit veroorzaakt hebben controleren voor je een nieuwe monteert. Het kan zomaar zijn dat de schijf niet netjes in lijn heeft gestaan met de klauw: – is de voorvork in orde, staan de poten recht? – zitten de remklauwen op de goede hoogte en afstand (d.w.z. zijn de klauwen optimaal t.o.v. de schijven afgesteld). – staan de schijven strak tegen de naaf aan, zitten daar geen vuiligheid of bijvoorbeeld Loctiteresten tussen. – zijn de wielen uitgelijnd? – is de bandenspanning in orde?

Niet alleen als de slijtagegrens in zicht komt, de schijven krom zijn of de verbindingsringen teveel speling hebben zal je de schijven moeten vervangen. Ook als het oppervlak diepe groeven vertoond en daadoor duidelijk slechter gaat remmen wordt het tijd in te grijpen. Als je een motor hebt met een dubbele schijf voor vervang dan altijd allebei de schijven. Vervang ook gelijk de remblokken, ook al lijkt het of de oude nog lang meekunnen. Schijf en blokken lopen namelijk op elkaar in , dus gebruikte remblokken op een nieuwe schijf zullen nooit het volledige oppervlak gebruiken en dus slechter remmen. Bovendien loop je kans op versnelde slijtage van de remschijven.

Het vervangen van de remschijf: Check goed of de vervangingsschijf die je op het oog hebt ook echt geschikt is voor gebruik op jouw motor. Goed gereedschap is ook hier het halve werk. Het vastzetten van de klauwen en de schijven op de naaf moet gebeuren met een momentsleutel. De juiste aanhaalmomenten kan je vinden in een werkplaatshandboek van jouw type motor. Let er wel op dat werk aan je remmen een serieuze aangelegenheid is waar je geen twijfels bij moet hebben. Mocht je aan je eigen kunde twijfelen laat het werk dan over aan een gespecialiseerd bedrijf.

stap 1

Motor opbokken en remklauwen losmaken

Motor opbokken en remklauwen losmaken

Motor opbokken en remklauwen losmaken

Zet de motor op de middenbok of paddockstand. In elk geval zodanig dat het voorwiel los is van de grond. Maak de remklauwen los en vervang de remblokken gelijk, zoals in onze andere klustip over remblokken is beschreven. Laat de klauwen niet los aan de remleidingen bengelen, maar bind ze even aan je motor met een spin of kabelbinders zodat ze niet in de weg zitten bij het in- en uitbouwen van het wiel.

stap 2

Steekas eruit en wiel verwijderen

Steekas er uit en wiel verwijderen

Steekas eruit en wiel verwijderen

Trek de steekas er uit en verwijder het wiel uit de voorvork of achterbrug.

stap 3

Bevestigingsbouten en moeren van de schijf losmaken

Bevestigingsbouten en moeren van de schijf losmaken

Bevestigingsbouten en moeren van de schijf losmaken

Plaats het wiel zodanig dat je er goed aan kan werken en verwijder de bouten waarmee de schijven (of schijf) vast zitten. Gebruik goed gereedschap, want deze bouten en moeren kunnen goed vast zitten! Als het niet in een keer los wil, kan het helpen het zaakje enigszins heet te stoken of erop te slaan. Of allebei. Mocht de binnenkant kapot zijn gedraaid, probeer er dan een maatje grotere inbussleutel in te krijgen.

stap 4

Oude remschijf verwijderen en oppervlak van de naaf reinigen

Oude remschijf verwijderen

Oude remschijf verwijderen en oppervlak van de naaf reinigen

Verwijder de oude remschijf of schijven en reinig grondig het oppervlak op de naaf waar straks de nieuwe schijven komen. Maak gelijk van de gelegenheid gebruik om de as en de velg zelf een goede poetsbeurt te geven.

stap 5

Nieuwe remschijf plaatsen en vastzetten.

Nieuwe remschijf plaatsen en vastzetten.

Nieuwe remschijf plaatsen en vastzetten.

Plaats nu de nieuwe TRW-Lucas remschijven en zet ze kruislings vast met het juiste aanhaalmoment. Sterk verroeste of gecorrodeerde bevestigingsbouten kan je beter vervangen door nieuwe. Het inbouwen van het wiel en het weer bevestigen van de remklauwen gaat in omgekeerde volgorde van het uitbouwen, dus dat moet een eitje zijn. Let erop dat het wiel de goede kant opdraait door te kijken naar de draairichting die op de band staat aangegeven. Let op: als de fabrikant een borgmiddel voorschrijft gebruik deze dan spaarzaam. Er mag in geen geval vloeistof tussen schijf en naaf komen om te voorkomen dat deze dan scheef op de naaf komt en dus nooit parallel aan de klauw komt te staan.

stap 6

Drukpunt van de nieuwe remmen checken en of de wielen vrij draaien. Remschijf vetvrij maken.

Controleer je nieuwe remmen en de wielen

Drukpunt van de nieuwe remmen checken en of de wielen vrij draaien. Remschijf vetvrij maken.

Let op dat bij montage van nieuwe remblokken het niveau van de remvloeistof wellicht wat gestegen is als je alles weer inbouwt. Door nieuwe en dus dikkere remblokken wordt de vloeistof iets omhooggeduwd en door de dunne leidingen stijgt het niveau dan al snel. Het mag in elk geval niet over de max-aanduiding gaan, dat moge duidelijk zijn. Tap het af als het nodig is. Knijp een aantal keer in de remmen om het geheel op druk te brengen en om te zien of je een duidelijk punt hebt waarop de remmen aangrijpen. Met het voorwiel nog los van de grond kan je gelijk checken of het voorwiel helemaal vrijdraait, en dus nergens aanloopt. Mocht dit wel het geval zijn dan is er ergens iets niet goed gegaan met de bevestiging van de klauwen en zal je deze even moeten nalopen.

Benodigde artikelen

Tot slot

Let op: Tijdens deze klus heb je waarschijnlijk met vette vingers aan remschijven, klauwen en blokken gezeten. Ook andere materialen zoals remvloeistof hebben een nadelige werking op deze onderdelen, dus maak alles ook netjes schoon met remmenreiniger. Je hebt zo'n 200 kilometer nodig om je nieuwe remmen in te rijden, probeer in deze tijd al te bruusk remmen of langdurig remmen te vermijden. Laat de rem ook niet voortdurend slepen om verglazing van de blokken te voorkomen.

De klustips bestaan uit algemene handelingen die per voertuig of individuele onderdelen zeer kunnen verschillen. Ook kunnen omstandigheden per locatie nogal verschillen. We kunnen dus geen enkele verantwoordelijkheid voor de juistheid van de informatie in de klustips nemen. Dank voor je begrip.
Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen