shop
0

Schijfremsloten

Schijfremslot motor

Een schijfremslot voor je motor of scooter is een beugelslot dat je aanbrengt door één van de gaten in je remschijf. Hierdoor is er niet veel beweging meer te krijgen in het voorwiel en staat je motor dus op slot. Vaak zit er ook een Disc Lock Reminder bij, een kabeltje van je schijfremslot naar je stuur, zodat je niet vergeet je slot eraf te halen voordat je gaat rijden. Niet onbelangrijk als je in een vlaag van verstandsverbijstering weg wilt rijden met het slot er nog op. Dan is zo’n fel gekleurde kabel een fijn geheugensteuntje, zodat je niet op je neus gaat voor een vol terras ofzo en je een deukje in je motor en in je ego hebt. Ook schrikt het dieven af die gelijk zien dat je motor op slot staat en dus wellicht zich bedenken en een ander slachtoffer gaan zoeken. Het remschijfslot is het meest basisslot wat je kunt hebben en eigenlijk een must voor elke motorrijder. Voeg daar het liefst nog een ander slot aan toe om zeker te weten dat je motor veilig staat.  

Remschijfslot ART4

Wil je er zeker van zijn dat je een kwaliteitsslot koopt dat ook door je verzekeraar goedgekeurd wordt? Let dan op het ART keurmerk. Heeft die 4 or meer sterren, dan is het slot geschikt voor je motorfiets. MotoZoom heeft veel schijfremsloten met dit keurmerk van gerenommeerde fabrikanten als Abus en Oxford. Goede kwaliteit sloten dus, gemaakt van gehard staal, vaak in een opvallende kleur en met meerdere sleutels geleverd (al dan niet met LED lichtje voor in het donker), mocht je er eentje kwijtraken. In ons assortiment zitten ook alarmsloten bij, die gaan piepen als het slot ongewenst bewogen wordt. De herrie die dan vrijkomt kan wel 100 db bereiken. Andere remschijfsloten kunnen gecombineerd worden met een kettingslot, zodat je het beste van 2 werelden hebt.  

Een aantal preventietips:

 1. Laat je motor niet onbeveiligd achter, ook al is het maar héél even. Dus ook op het tankstation je contactsleutels niet op de motor laten staan; stop de sleutels veilig in je zak en zet je motor in ieder geval op het stuurslot. 
 2. Let altijd op je sleutels en de afstandsbediening van het alarm van de motorfiets. Laat ze niet slingeren of in een onbeheerde jas of tanktas zitten. 
 3. Stal je motor op een veilige plek. Zet, bij voorkeur, je motor in een afgesloten schuur of garage. Zet hem ook binnen goed op slot en zorg voor een ART4 of ART5 goedgekeurd vloeranker of muuranker en een ART4 of ART5 gekeurd slot (bij sommige verzekeringen is het binnen afsluiten en verankeren verplicht; check je polisvoorwaarden!). Let op dat je huis ook goed beveiligd is (Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKW)), anders breken ze bij je in om eerst de sleutel buit te maken om daarna makkelijk met je motor er vandoor te kunnen gaan. 
 4. Veranker je motor onderweg met een kettingslot aan ’de vaste wereld’ zoals een lantaarnpaal. Als je met een aantal motoren bent, leg ze dan aan elkaar vast om diefstal te voorkomen. 
 5. Kies, als je je motor neerzet, een plek die goed in het zicht ligt. Hoe drukker de plek hoe beter. Kies ’s nachts altijd voor een goed verlichte (drukke) plek.
 6. Zorg dat kettingsloten of beugelsloten niet op de grond liggen. Voor een dief is een harde ondergrond een aambeeld om het slot makkelijker kapot te slaan of om meer kracht te kunnen zetten met een betonschaar.
 7. Gebruik een goed motorslot als je je motor wegzet en gebruik het op de goede manier. Alleen een contactslot en een stuurslot werkt niet afdoende. Kies een kettingslot waarmee je de motor ergens aan kunt verankeren. Gebruik altijd een motorslot met een ART 4 of 5 sterren -keurmerk. Een ART 4 of 5 gecertificeerd slot is bovendien voorwaarde als je je motor tegen diefstalschade wilt verzekeren (check je polisvoorwaarden!).
 8. Gebruik liefst meer dan één goedgekeurd motorslot en altijd in combinatie met je contact en stuurslot. Bijvoorbeeld een kettingslot om hem te verankeren plus een schijfremslot om het wegrollen onmogelijk te maken. Hoe langer een motordief denkt nodig te hebben, hoe groter hij de kans op ontdekking inschat en dus hoe oninteressanter jouw motor wordt om te stelen.
 9. Gebruik een motorhoes; uit het oog is uit het hart. Zo is voor een motordief minder makkelijk in te schatten of jouw motor een interessante prooi is.  
 10. Nog meer zekerheid tegen motordiefstal bouw je in door elektronische beveiliging. Zowel een startonderbreker als een alarmsysteem of een track & trace systeem zijn zinvolle aanvullingen. Een startonderbreker biedt bescherming tegen het makkelijk kunnen wegrijden met een gestolen motor. Met een alarmsysteem dat voorzien is van een bewegingssensor maak je het de dief nog moeilijker. Met een track & trace systeem kun je op elk moment zien waar je motor is. Sommige verzekeraars stellen een alarmsysteem zelfs verplicht, zeker bij duurdere motorfietsen (check je polisvoorwaarden). 
 11. Laat eventueel het kenteken in kunststof delen etsen of graveren. Dat maakt diefstal een stuk minder interessant voor dieven.
 12. Kijk uit als je een (kostbare) motor verkoopt. Adverteer niet met je adres erbij en kijk uit met proefritten. Vraag bijvoorbeeld om het rijbewijs en de sleutel van het vervoermiddel van de mogelijk geïnteresseerde koper als onderpand.

Oxford Patriot remschijf-/kettingslot (ART4)

sale
119,95 66,07
sale
119,95 66,07
Heb je dit artikel ergens goedkoper gezien?
Ophalen in één van onze winkels?
Omschrijving

Oxford Patriot remschijf-/kettingslot (ART4)

Oxford Patriot remschijf-/kettingslot (ART4)

Deze Oxford Patriot remschijf-/kettingslot-combinatie beschermt je motor tegen ongewenst vervoer en diefstal. Het slot kan zonder de ketting ook los als remschijfslot gebruikt worden op motoren waarvan de remschijf dit toelaat. De ketting is 3-dubbel verstevigd en voorzien van praktisch onbreekbare 12 mm schakels. De ketting is overtrokken met een slijtvaste hoes zodat de kostbare lak van je motor niet kan beschadigen. Slot is voorzien van een stofkap. Deze slot/ketting combinatie heeft een ART keuring van maar liefst 4 sterren (MBT 4073). Kijk op de website van de Stichting ART of op www.goedopslot.nl voor meer info over dit gekeurde slot.
 • Lichtgewicht, makkelijk te vervoeren
 • 12 mm dikke schakels
 • ketting is speciaal hitte behandeld
 • Dubbel sluitmechanisme
 • Het schijfremslot kan ook los gebruikt worden
 • Levering met 3 sleutels
 • Verkrijgbaar in 3 lengtes: 120, 150 en 200 cm

 

SKU: 32000673

Anderen kochten ook

Er zijn nog geen reviews. Schrijf jij de eerste?
1. Doorzoek de V&A:
2. Niet te vinden?

Heb je vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het dan hier aan de  Servicedesk

Of heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de Oxford Patriot remschijf-/kettingslot (ART4)?
Er zijn nog geen vragen gesteld
Reviews

Er zijn nog geen reviews. Schrijf jij de eerste?
Vraag & Antwoord
1. Doorzoek de V&A:
2. Niet te vinden?

Heb je vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het dan hier aan de  Servicedesk

Of heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de Oxford Patriot remschijf-/kettingslot (ART4)?
Er zijn nog geen vragen gesteld
sale
119,95 66,07
sale
119,95 66,07
Heb je dit artikel ergens goedkoper gezien?
Ophalen in één van onze winkels?

Hulp Nodig?

Stel een vraag

vragen & antwoorden

Heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de Oxford Patriot remschijf-/kettingslot (ART4)?

1. Doorzoek de V&A

2. Niet te vinden?Stel een vraag

en krijg antwoord van kopers van dit product of onze servicedesk

Vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het de servicedesk

Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen