shop
0

Acculaders, druppel­laders & batterij­laders

Acculader motor

Je motor die niet wilt starten: een grotere nachtmerrie bestaat niet, toch? Zeker na de wintermaanden, als je motor in de stalling staat, is dit het gevaar dat op de loer ligt. Om dit te voorkomen, kun je een acculader gebruiken. Die houdt je accu op spanning als je motor stilstaat. Zo blijft deze in goede conditie. Bovendien voorkom je blijvende schade, zeker bij diep ontladende accu’s.

Acculader motor: wanneer laden?

Je kunt de volgende stelregel aanhouden als het gaat om hoe vaak je je motor aan de accu moet hangen: minimaal 1 keer per 2 maanden. Zorg ervoor dat de accu helemaal wordt opgeladen. Dit doe je over het algemeen door de acculader 2 dagen achter elkaar op de motor aan te sluiten. Als je een alarmsysteem en/of een andere stroomvreter in je motor hebt zitten, verhoog je de frequentie naar 1 keer per maand. MotoZoom heeft een compleet assortiment aan acculaders en -accessoires van gerenommeerde merken zoals Ctek, Oxford en Baas Bikeparts.

Druppellader

Met een druppellader houd je je accu ook op spanning, waarbij het opladen langzamer gaat. De stroom druppelt als het ware binnen. De laadsnelheid is vaak 1/10 van de accucapaciteit per uur. Volledig opladen duurt dan ongeveer 10 uur. Meestal laadt een druppellader de accu op tot een vooraf ingesteld punt. Een druppellader is bedoeld om de zelfontlading van een accu te compenseren. Is je accu helemaal leeg? Dan kun je niet opladen met een druppellader. Gebruik in dat geval een acculader.

Maak deze fout niet met je acculader

Zet je motor nooit even op contact als de ingebouwde accu aan de lader hangt. En je moet hem ook zeker niet starten. Dan kan namelijk de piekspanning uit de acculader doorslaan, wat kan resulteren in het moeten monteren van een nieuw ontstekingskastje of motormanagementsysteem.

Accu demonteren uit motor

Accu uit je motor halen? Eerst de minpool losmaken en dan de pluspool. Bewaar de losse accu op een koele plek (maar waar die niet bevriest). Accu weer aansluiten? Zorg dat de kabelaansluiting en de polen goed schoon zijn. Monteer dan eerst de pluspool en daarna de minpool. Smeer de accupolen in met vaseline nadat de kabels aan zijn gesloten. 

OptimateŽ 4 DUAL acculader met CAN

sale
82,90 79,95
direct leverbaar
sale
82,90 79,95
Heb je dit artikel ergens goedkoper gezien?
Ophalen in één van onze winkels?

Video's:

Omschrijving

OptimateŽ 4 DUAL acculader met CAN

Optimate® 4 DUAL 1 A acculader V3 (incl. CAN-BUS stekker)

Dual programma druppellader voor alle motoren én BMW CAN-BUS

Deze nieuwe Optimate® 4 DUAL acculader is het alles-in-één apparaat voor 12V accu-onderhoud voorzien van een automatisch dubbelprogramma voor diagnose, herstel, opladen, testen en onderhouden. Met de Optimate® 4 DUAL kun je je motoraccu direct of via de 12V stekkerdoos, (nu ook geschikt voor motoren voorzien van CAN-bus, zie voor uitleg onderaan de pagina), opladen en onderhouden. Dankzij de automatische "keyless" activatie, wordt je motoraccu automatisch onderhouden en opgeladen.

Optimate 4 Dual: alleskunner!

De Optimate 4 is geschikt voor het laden van accu's met een capaciteit van 3 Ah tot ongeveer 50 Ah. De laadtijd met deze acculader voor een accu met 10 Ampère is ca. 12,5 uur. (dit is de berekende tijd die nodig is om een ontlaadde, nieuwe accu van 10 Ampère weer op te laden met de maximale laadstroom van 800 mA). De OptiMate 4 Dual Program zal je accu automatisch laden en onderhouden tot hij wordt losgekoppeld. Het OptiMate 4 Dual Program omvat PULSEREND herstel op lage spanning voor een nog efficiënter herstel van slechte verwaarloosde gesulfateerde accu’s. Ook voorziet het in een gebruiksvriendelijke test bij het aansluiten van de accu.

Optimate 4 Dual weerbestendige behuizing

De Optimate 4 heeft een stijlvolle weersbestendige behuizing met ingebouwde bevestigingsogen en een verbeterde energie efficiëntie. De OptiMate 4 DUAL PROGRAM verlengt de levensduur van uw accu tot 400%. Het OptiMate 4 DUAL PROGRAM zorgt ervoor dat uw batterij startklaar blijft (ook na maandenlang ongebruikt en aangesloten aan de lader). De vernieuwde versie van de Optimate 4 is nu nog efficiënter en heeft een algemeen ingangsbereik van 100 V tot 240 V.

Lengtes van de bijgeleverde kabels Optimate 4 Dual

De lengte van de kabels van het stopcontact naar de lader en van de lader naar de accu toe zijn beide 180cm. Je bent hiermee flexibel in de plaatsing van de motor ten opzichte van het stopcontact.

Het Laadproces van de Optimate 4 Dual

De Optimate 4 Dual program heeft een 9 staps laadproces dat ervoor zorgt dat jouw accu op de best mogelijk manier geladen en onderhouden wordt:

 1. Start het laadproces onder laag voltage (0,5V)
 2. Pulse 'wake up'
 3. Test before charge
 4. Save (herstellen van gesulfateerde accu's)
 5. Pulse save
 6. Gecontroleerd laden
 7. Optimaliseren van de accu
 8. Accutest na het laden
 9. Onderhoudsladen (Optimate 365 maintenance)

Garantie: De Optimate 4 wordt geleverd met 3 jaar garantie. 

Speciale eigenschappen Optimate 4 Dual met CAN bus

 • CAN-bus ready
 • Maximale laadstroom: 800 mA
 • Microprocessor gestuurd automatisch opladen en testen
 • Informatieve display
 • Bescherming tegen verkeerom aansluiten
 • Kortsluiting-bestendig
 • Laag stroomverbruik en een hoge efficiency zorgen voor kortere laadtijden
 • Weerbestendige behuizing met geintegreerde montagepunten

  Leveromvang:

 • Optimate® 4 DUAL acculader met geintegreerde wandconsole
 • Krokodillenklemmen voor een snelle bevestiging op de accu
 • Kabelset voorzien van ogen voor een permanente aansluiting op de accu (met spatwaterdichte behuizing)
 • Can-Bus stekker

WAT IS HET CAN-BUS SYSTEEM?

Moderne motoren zijn steeds vaker uitgerust met een CAN-bus systeem. Dit is een centraal gestuurd systeem waarbij de informatie/aansturing van de componenten via 1 communcatielijn verloopt, de CAN-bus. Met name BMW motoren vanaf bouwjaar 2006 zijn voorzien van zo'n CAN-bus systeem. Als je via de mini-sigarettenplug een acculader aansluit, dan zal deze het ongeveer 30 seconden doen. Daarna wordt de mini-sigarettenplug afgesloten door de software in de motor. De Optimate® 4 Dual Program is voorzien van speciale software die de canbus een signaal geeft dat de mini-sigarettenplug actief moet blijven, en je dus je accu op kan blijven laden. Deze nieuwe Optimate® 4 DUAL is uitermate geschikt voor oa. de volgende BMW motoren die voorzien zijn van een CAN-bus systeem: F650GS twin & F800GS, 800R, F800S & F800ST, K1200S, K1200R & K1200R Sport, K1200GT 06-, K1300S, K1300R, K1300GT, R1200RT, R1200ST, R1200GS & Adventure, R1200S, R1200R, S1000RR. Controleer altijd eerst of je motor voorzien is van een CAN-bus!

 

 

SKU: 71203290v

Anderen kochten ook

Volt: 12 V
Nominale spanning AC: 100-240V~50-60Hz
Oplaadspanning: 14,3 V (max 22 V bij Turbo-herstel)
Min. accuspanning: 0,5 V
Laadstroom: 1 A
Netspanning:  
Drainlekstroom: 0.0089kWh / dag
Spanningsrimpel:  
Omgevingstemperatuur: –40ºC tot en met 40°C
Ladertype: Microprocessor gestuurde lader (6 stadia)
Soorten accu's: Alle soorten 12V loodaccu’s (NAT, MF, Ca/Ca, AGM en GEL)
Accuvermogen: 3 Ah tot 50 Ah
Afmetingen: 200 x 75 x 61mm
Isolatieklasse: IP54
Gewicht: 0,9 kg

Gemiddelde beoordeling (2 Reviews)

Gemiddeld 5.0guy Heyns
Tour & sporttour
Reviews: 2
ik raad dit product aan!

REVIEW: Goe poeier!

31-12-2018

Zoals we hier in Vlaanderen zeggen..... Aansluiting was meteen ok, toestel staat meteen in Canbus modus en hij doet meteen wat je van hem verwacht. Geef hem een dagje op een beproefde en koude batterij en hij pimpt hem weer stevig op. Ook de geprogrammeerde onderhoudscyclus en gecontroleerde laadcyclus vind ik heel erg leuk. Had al een Optimate 4 voor mijn andere motor, maar de Canbus editie voor mijn BMW is een perfect fit.

Gemiddelde beoordeling

Gemiddeld 5.0
Waar voor je geld 5.0/5
Weinig
Veel
Duurzaamheid (gaat lang mee) 5.0/5
Slecht
Uitstekend
Kwaliteit (afwerking, gebruikte materialen) 5.0/5
Slecht
Uitstekend

Reacties

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Klik om in te loggen.

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker
ik raad dit product aan!

REVIEW: Super makkelijk

20-03-2018

Zelf voor een leek als ik is de optimate makkelijk in gebruik geen ingewikkeld gedoe gewoon aansluiten en opladen top!

Gemiddelde beoordeling

Gemiddeld 5.0
Waar voor je geld 5.0/5
Weinig
Veel
Duurzaamheid (gaat lang mee) 5.0/5
Slecht
Uitstekend
Kwaliteit (afwerking, gebruikte materialen) 5.0/5
Slecht
Uitstekend

Reacties

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Klik om in te loggen.

Plaats een reactie
1. Doorzoek de V&A:
2. Niet te vinden?

Heb je vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het dan hier aan de  Servicedesk

Of heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de OptimateŽ 4 DUAL acculader met CAN?

Gestelde vragen 2, 5 Antwoorden

06-04-2019 vraagt:Werkt deze ook op de BMW C650Sport, bouwjaar 2016?
06-04-2019 R.A. M: Ik heb 'm gekocht en er zit een BMW-stekker bij. Je hebt dus geen apart verloopstuk nodig. Tenminste, niet bij mijn K1200GT. Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar ik denk dat BMW hun stekkers redelijk universeel maakt (binnen het merk dan) en dat deze stekker er bij jou ook op past. Je moet de lader wel eerst even in CANbus-modus zetten (klemmen aan elkaar (kortsluiting), stekker erin, wachten totdat het knipperen ophoudt en hij staat op Prorgamma 2 (CANbus)). Dan de klemmen-kabel vervangen door de BMW-kabel en je kunt ermee aan de slag. Werkt niet met een compleet lege accu, want dan werkt de CANbus ook niet en staat hij laden niet toe. Ik kan je ook vertellen dat ik met deze lader 8 voor dood achtergelaten accu's weer tot leven heeft gewekt. Hij heeft daar een speciale methode voor en duurt een paar uur tot een paar dagen, maar daarna heb ik ze gewoon weer kunnen gebruiken. Heel mooi ding, doet zijn werk uitstekend.
06-04-2019 Peter S: Ik ben het eens met Marijn V.
06-04-2019 Marijn V: Ja met een CANbus verloopstuk is het geen probleem
21-01-2019 R.A. M vraagt:Ik heb een 2006 BMW K1200GT en wil deze opladen via de stekker aan de linker zijkant. Ik vroeg me af of deze lader (https://www.motozoom.com/optimate-4-dual-met-can-bus-voor-oa-bmw.html) hiervoor geschikt is. Ik heb zelf een 12v stekker die zowel in de motor past als op de lader (met de speciale stekker). Tenminste, ik zie dat bij deze lader geen 12v-stekker wordt meegeleverd? Mvg, Rogier Maas
21-01-2019 R.A. M: En deze CANbus verloopstuk.. Is dat een verloopje van de male/female naar een smalle 12V-stekker die in de linkerkant van mijn motor past? Want die heb ik al met een andere lader meegekregen. Dat is ook de enige stekker die ik kan vinden die past.
21-01-2019 Marijn V: Voor de aansluiting aan de linkerkant heb je een CAN bus verloopstukken nodig. Deze is los te koop en werkt perfect samen met BMW
Technische specificaties
Volt: 12 V
Nominale spanning AC: 100-240V~50-60Hz
Oplaadspanning: 14,3 V (max 22 V bij Turbo-herstel)
Min. accuspanning: 0,5 V
Laadstroom: 1 A
Netspanning:  
Drainlekstroom: 0.0089kWh / dag
Spanningsrimpel:  
Omgevingstemperatuur: –40ºC tot en met 40°C
Ladertype: Microprocessor gestuurde lader (6 stadia)
Soorten accu's: Alle soorten 12V loodaccu’s (NAT, MF, Ca/Ca, AGM en GEL)
Accuvermogen: 3 Ah tot 50 Ah
Afmetingen: 200 x 75 x 61mm
Isolatieklasse: IP54
Gewicht: 0,9 kg
Reviews

Gemiddelde beoordeling (2 Reviews)

Gemiddeld 5.0guy Heyns
Tour & sporttour
Reviews: 2
ik raad dit product aan!

REVIEW: Goe poeier!

31-12-2018

Zoals we hier in Vlaanderen zeggen..... Aansluiting was meteen ok, toestel staat meteen in Canbus modus en hij doet meteen wat je van hem verwacht. Geef hem een dagje op een beproefde en koude batterij en hij pimpt hem weer stevig op. Ook de geprogrammeerde onderhoudscyclus en gecontroleerde laadcyclus vind ik heel erg leuk. Had al een Optimate 4 voor mijn andere motor, maar de Canbus editie voor mijn BMW is een perfect fit.

Gemiddelde beoordeling

Gemiddeld 5.0
Waar voor je geld 5.0/5
Weinig
Veel
Duurzaamheid (gaat lang mee) 5.0/5
Slecht
Uitstekend
Kwaliteit (afwerking, gebruikte materialen) 5.0/5
Slecht
Uitstekend

Reacties

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Klik om in te loggen.

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker
ik raad dit product aan!

REVIEW: Super makkelijk

20-03-2018

Zelf voor een leek als ik is de optimate makkelijk in gebruik geen ingewikkeld gedoe gewoon aansluiten en opladen top!

Gemiddelde beoordeling

Gemiddeld 5.0
Waar voor je geld 5.0/5
Weinig
Veel
Duurzaamheid (gaat lang mee) 5.0/5
Slecht
Uitstekend
Kwaliteit (afwerking, gebruikte materialen) 5.0/5
Slecht
Uitstekend

Reacties

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Klik om in te loggen.

Plaats een reactie
Vraag & Antwoord
1. Doorzoek de V&A:
2. Niet te vinden?

Heb je vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het dan hier aan de  Servicedesk

Of heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de OptimateŽ 4 DUAL acculader met CAN?

Gestelde vragen 2, 5 Antwoorden

06-04-2019 vraagt:Werkt deze ook op de BMW C650Sport, bouwjaar 2016?
06-04-2019 R.A. M: Ik heb 'm gekocht en er zit een BMW-stekker bij. Je hebt dus geen apart verloopstuk nodig. Tenminste, niet bij mijn K1200GT. Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar ik denk dat BMW hun stekkers redelijk universeel maakt (binnen het merk dan) en dat deze stekker er bij jou ook op past. Je moet de lader wel eerst even in CANbus-modus zetten (klemmen aan elkaar (kortsluiting), stekker erin, wachten totdat het knipperen ophoudt en hij staat op Prorgamma 2 (CANbus)). Dan de klemmen-kabel vervangen door de BMW-kabel en je kunt ermee aan de slag. Werkt niet met een compleet lege accu, want dan werkt de CANbus ook niet en staat hij laden niet toe. Ik kan je ook vertellen dat ik met deze lader 8 voor dood achtergelaten accu's weer tot leven heeft gewekt. Hij heeft daar een speciale methode voor en duurt een paar uur tot een paar dagen, maar daarna heb ik ze gewoon weer kunnen gebruiken. Heel mooi ding, doet zijn werk uitstekend.
06-04-2019 Peter S: Ik ben het eens met Marijn V.
06-04-2019 Marijn V: Ja met een CANbus verloopstuk is het geen probleem
21-01-2019 R.A. M vraagt:Ik heb een 2006 BMW K1200GT en wil deze opladen via de stekker aan de linker zijkant. Ik vroeg me af of deze lader (https://www.motozoom.com/optimate-4-dual-met-can-bus-voor-oa-bmw.html) hiervoor geschikt is. Ik heb zelf een 12v stekker die zowel in de motor past als op de lader (met de speciale stekker). Tenminste, ik zie dat bij deze lader geen 12v-stekker wordt meegeleverd? Mvg, Rogier Maas
21-01-2019 R.A. M: En deze CANbus verloopstuk.. Is dat een verloopje van de male/female naar een smalle 12V-stekker die in de linkerkant van mijn motor past? Want die heb ik al met een andere lader meegekregen. Dat is ook de enige stekker die ik kan vinden die past.
21-01-2019 Marijn V: Voor de aansluiting aan de linkerkant heb je een CAN bus verloopstukken nodig. Deze is los te koop en werkt perfect samen met BMW
sale
82,90 79,95
direct leverbaar
sale
82,90 79,95
Heb je dit artikel ergens goedkoper gezien?
Ophalen in één van onze winkels?

Hulp Nodig?

Stel een vraag

vragen & antwoorden

Heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de OptimateŽ 4 DUAL acculader met CAN?

1. Doorzoek de V&A

2. Niet te vinden?Stel een vraag

en krijg antwoord van kopers van dit product of onze servicedesk

Vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het de servicedesk

Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen