shop
0

Scooter & motoraccu's

Motor-accu kopen

Hier kun je de juiste accu voor jouw motor makkelijk en snel vinden met behulp van het motortype-filter. Je kunt de gevonden accu meteen bestellen in  deze webshop, of je kijkt of hij voorradig is bij een motozoom winkel bij jou in de buurt.

Motoraccu's goedkoop en gratis bezorgd

Bij de meeste motoren kun je kiezen uit verschillende kwaliteiten, van goedkoop tot absolute topkwaliteit. Als je de gevonden motor accu online bestelt in deze webshop, dan wordt hij bovendien gratis bezorgd.

Topmerken motoraccu's voor betrouwbaarheid

Een motor accu moet vooral betrouwbaar zijn en veel power leveren. Daarom hebben we motoraccu’s van topmerken in onze collectie: Yuasa, Shido, Koyo, Banner Bike Bull, hi-q en Nitro. Ze zijn allemaal gemaakt van de beste materialen en zuiver lood, zodat je zeker weet dat je kwaliteit koopt.

Voor alle merken en motortypes een motoraccu

We hebben voor vrijwel elke motortype en elk motormerk een accu in huis; niet alleen de geijkte merken zoals Yamaha, Kawasaki, Honda en Suzuki zijn bij ons leverbaar, maar juist ook accu’s voor merken als BMW, Harley Davidson, Buell, KTM, Triumph en heel veel andere zijn gewoon uit voorraad leverbaar.

3 Soorten motoraccu’s

Motoraccu’s zijn in 3 groepen te verdelen, elk type heeft zijn eigen voor en nadelen en zijn eigen prijskaartje:

Conventionele motoraccu:

De conventionele motoraccu moet voor het eerste gebruik gevuld worden met elektrolyt ofwel accuzuur. Bij de meeste conventionele motoraccu’s moet dat apart mee besteld worden.  De conventionele accu’s zijn vaak erg voordelig, maar ze vereisen meer aandacht en onderhoud. Door de hoge temperatuur en het proces van elektrolyse en verdamping, moet je hel elektrolyt-peil regelmatig controleren en daar waar nodig met gedemineraliseerd water (niet met accuzuur!) bijvullen.

Onderhoudsvrije motoraccu:

De onderhoudsvrije accu wordt eenmaal gevuld permanent afgesloten. Deze hebben hierna geen onderhoud meer nodig, op het bijladen in de winter na. Onderhoudsvrije motoraccu’s worden ofwel geleverd met een elektrolyt-pack waarmee je de accu nog moet vullen voor ingebruikname of ze zijn af fabriek gevuld. Deze zijn dan nog te onderscheiden in AGM en Gel accu’s. Bij een Gel accu worden siliconen aan het zuur toegevoegd, waardoor het elektrolyt verandert in een geleiachtige substantie die niet kan uitlekken. Deze accu's hebben een uitstekende capaciteit, maar zijn door de wat hogere zuurweerstand iets minder sterk dan AGM accu’s. In AGM (Absorbed Glass Mat) motoraccu’s wordt het elektrolyt op zijn plek gehouden door een scheidingsvlies. Daarom worden deze accu’s ook wel vliesaccu’s genoemd. De accu’s zijn uitgevoerd met zeer dunne scheidingsvliezen, waardoor de interne weerstand laag is. Dat betekent dat bij een kleine omvang een hoog vermogen kan worden bereikt, waardoor dit type een ideale accu is voor motorfietsen.

Lithium Ion motoraccu:

Dit zijn met zekerheid de motoraccu's van de toekomst. Lithium Ion accu’s hebben een aantal zeer grote voordelen ten opzichte van traditionele voeistof-gevulde accu’s: ze zijn ze  3(!) keer lichter dan vloeistof-accu’s, er zijn geen lekkages mogelijk, ze hebben 4(!) keer meer startvermogen, ze zijn snel op te laden laden, ze hebben een lange levensduur, ze ontladen nauwelijks bij langere stilstand en hoeven dus niet meer bijgeladen te worde, en ze bieden perfecte prestaties onder extreme omstandigheden.

Voor het gebruik

De door ons geleverde motoraccu’s zijn allemaal (droog) voorgeladen. De accu’s hebben daardoor uit de doos al een vermogen van rond de 80%. Toch is het beter voor de levensduur dat je de accu na het afvullen met elektrolyt nog even vol laadt met een geschikte drupellader.

Na het gebruik

Als je een accu langere tijd niet gebruikt, bijvoorbeeld gedurende de winter, dien je de accu aan een voor jou accutype geschikte druppellader te hangen om de accu in topconditie te houden en een diepontlading te voorkomen.

Filter op

29 resultaten gesorteerd op:
Filter 0
Weergave:
sorteer: Populair
 • Titel
 • Titel
 • Prijs
 • Prijs
 • Nieuw
 • Nieuw
 • Populair
 
Weergave:
sorteer: Populair
 • Titel
 • Titel
 • Prijs
 • Prijs
 • Nieuw
 • Nieuw
 • Populair
 
29 resultaten
Verfijn categorie
Filter 0
Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen