shop
0

Klustips – Montage Scottoiler

 

“Meer mijlen met je kettingset!”
Je ketting en tandwielen hebben een zwaar bestaan, remmen, gasegeven, in- en uitveren, allerlei krachten worden er op losgelaten. Daarom is goede smering van levensbelang en moet je je ketting en tandwielen zoveel mogelijk netjes houden. Maar dat is nou juist een van de minst aangename onderhoudsklusjes. Zeker als je motor geen middenbok heeft en je moet rommelen aan een motor die alleen op z'n zijstandaard staat; zeker onderweg, als je ook geen paddockstand tot je beschikking hebt. Ook kan het nogal wat vermogen schelen als je je ketting en tandwielen in goede conditie houdt, hoe soepeler het draait, hoe beter. En het voortijdig moeten vervangen is niet alleen zonde van je centen, maar het is ook nogal een vettige klus om je ketting en tandwielen te vervangen die je niet zonder schone handen voor mekaar krijgt. Een cardanfiets kopen dan maar? Dat kan, maar een cardan biedt niet alleen voordelen. Zo is er nogal wat verlies aan vermogen door wrijving en is de techniek vaak complexer en dus duur. Ketting en tandwielen op een motor hebben vaak een sportievere uitstraling en er zijn simpelweg ook meer motoren met kettingaandrijving. Een goede manier om je ketting altijd gesmeerd te houden is de montage van de Scottoiler. Deze monteer je blijvend op je motor en smeert en reinigt voortdurend en automatisch je ketting wat het onderhoud tot bijna nul reduceert. Dat klinkt te mooi om waar te zijn, maar velen gingen je al voor en moet het gewoon proberen. Uiteindelijk zal je zien dat het je een bom duiten scheelt en je je meer met je rijplezier kan bezighouden dan vette vingers.

Aan de slag!
In dit verhaal gaan we uit van de montage van de klassieke, door vacuüm aangedreven, Scottoiler. Er bestaat ook een elektrische variant (ook van Scottoiler), waarbij het onderdruksysteem wordt vervangen door bedrading van en naar de plus en min van de accu. Als je deze monteert kan je stappen 1 en 2 overslaan.

Voor je de Scottoiler gaat monteren zorg je eerst dat de motor stevig op de middenbok of paddockstand staat. Vervolgens moet je de ketting en tandwielen grondig ontdoen van alle vuiligheid die zich daar heeft opgehoopt. Vaak zitten er op de tandwielen dikke randen van oud vet die je met een goede kettingreiniger en een borstel moet verwijderen. Als je het laat zitten en de Scottoiler begint te smeren dan zal dit tijdens het rijden loskomen en dan zit je motor uiteindelijk helemaal onder.

stap 1

HET VINDEN VAN DE VACUÜMAANSLUITING

Het lokaliseren van de vacuümaansluiting

Het vinden van de vacuümaansluiting

Op www.louis.de kan je vinden waar je dat punt op jouw motor kan vinden. Bij de meeste motoren is het noodzakelijk de tank te demonteren en in sommige gevallen ook (delen van) de kuip. Bij de motor uit ons voorbeeld, een Suzuki GSF 1250, is de vacuümslang afkomstig van een messingpijpje op de inlaat (zie afb. 2). Snij deze doormidden op een makkelijke plek, en steek het T-stuk van de Scottoiler hierin om een aftakking te maken en gebruik te maken van de onderdruk die in het inlaatkanaal ontstaat.

stap 2

HERSTELLEN VAN DE ONDERDRUK

Aanbrengen van het T-stuk

Herstellen van de onderdruk

Duw nu het meegeleverde zwarte onderdrukfilter in de vrije opening van het T-stuk. De zwarte onderdrukslang van de Scottoiler gaat op zijn beurt weer in de andere kant van het filter. Deze slang eindigt uiteindelijk in de draaiknop op het oliereservoir.

stap 3

MONTAGE VAN HET RESERVOIR

Montage van het reservoir

Montage van het reservoir

Het reservoir dat voorzien is van een ventiel kan je monteren waar je wilt, maar het is handig deze natuurlijk op een bereikbare plek te doen waar hij ook niet in de weg zit. Op www.louis.de vind je een lijst waar jouw motor ook tussen staat en kan je hier ideeën voor opdoen. Let er op dat je het niet in de nabijheid van uitlaten, uitlaatbochten of andere heet wordende onderdelen monteert. De vulopening en de draaiknop om de hoeveelheid af te stellen moeten makkelijk toegankelijk blijven. Monteer het reservoir als het even kan horizontaal. Bij verticale montage moet de draaiknop boven zitten. Als het eenmaal op z'n plek zit duw je de slang vast in de bovenkant van het reservoir. Als de slang te lang is gewoon even inkorten met mes of schaar en klaar is Kees. Het vacuüm in de inlaat is nu weer helemaal intact.

stap 4

MONTAGE VAN DE OLIEVERDELER

Montage van de verdeler

Montage van de olieverdeler

Om de olie altijd op de goede plek te laten belanden moet de verdeler goed en op de juiste plaats worden vastgezet. Op de motor uit ons voorbeeld kan deze aan een kleine steun worden bevestigd. Bij de Scottoiler zitten meerdere steunen om de verdeler goed te kunnen monteren. Montagevoorbeelden kan je vinden op www.louis.de. De verdeler waar de olie uitkomt moet licht tegen een tandwiel 'slepen', met de schuine kant naar buiten. Het optimale punt ligt tussen 5 en 7 uur tegen de buitenkant van het tandwiel. Let op dat je niet te dicht op de ketting of tegen de bevestigingsbouten van het tandwiel zit met de verdeler, zodat deze altijd goed in positie blijft. Draai het wiel (ook een paar keer achteruit) om te checken of de verdeler blijft waar je hem wilt hebben.

stap 5

AANLEG AANVOERSLANG

MONTAGE DE AANVOERSLANG

Aanleg aanvoerslang

Nu kan je de aanvoer van de olie gaan verzorgen naar de verdeler. Zorg voor een optimale en veilige loop van de slang van het reservoir naar de verdeler zodat deze genoeg speling heeft als je motor bijvoorbeeld inveert. Hou ook ruimte tussen heet wordende delen zoals uitlaten en uitlaatbochten en let er ook op dat je ketting het niet gewoonweg doormidden zaagt. Bij de Scottoiler zitten de nodige delen om de slang goed te monteren.

stap 6

VOOR JE ALLES GAAT MONTEREN

Reinigen en ontvetten van oppervlakken

Voor je alles gaat monteren

Reinig alle delen goed en maak ze vetvrij, zoals de achtervork. Ruw het desnoods lichtjes op met schuurpapier.

stap 7

GA SPAARZAAM OM MET DE SECONDENLIJM

Bevestigen van de olie-aanvoerslang

Ga spaarzaam om met secondelijm

druk de te bevestigen delen zachtjes op elkaar voor ca. 30 seconden. Bevestig de slangen terwijl ze losjes 'doorhangen' ook met een kleine hoeveelheid secondenlijm. Gebruik eventueel kabelbinders als extra en zekere bevestiging. Als je een gelakte of bewerkte achtervork hebt kan het zijn dat secondenlijm niet hecht en zal je een twee componentenlijm moeten gebruiken. Als laatste bevestig je de slang aan de messingtuit onderaan het reservoir. Als de slang te lang is kan je deze eenvoudig inkorten met een mes of schaar.

stap 8

VUL HET RESERVOIR MET OLIE

Het vullen van het resevoir met olie

Vul het reservoir met olie

Met behulp van een fles voorzien van een slangetje wordt het bijvullen van het reservoir een fluitje van een cent en je houdt de boel netjes schoon.

stap 9

ONTLUCHTEN

Het ontluchten van de olietoevoer

ONTLUCHTEN

Het ontluchten is een klusje dat eenvoudiger is dan de klus zelf omschrijven. Druk het ontluchtingsrubber in de vulopening van de Scottoiler en draai de draaiknop vol open op de maximumstand. Steek de slang van de vulfles hierin en knijp in de fles. Zo ontstaat er een vacuüm waardoor je de olie opzuigt en je kan zien wanneer er geen luchtbellen meer zichtbaar zijn. Waarschijnlijk zal er wat olie lekken die je even moet afnemen met een lap.

stap 10

DE DRUPPELSNELHEID INSTELLEN

Druppelsnelheid instellen

DE DRUPPELSNELHEID INSTELLEN

In deze laatste stap stel je de snelheid in waarmee de olie op je ketting komt. Start de motor en laat deze warmlopen. Draai nu aan de draaiknop tot er niet meer dan 1-2 druppels per minuut uitkomen. Om mee te beginnen is een druppel per minuut prima. Stel na een eerste rit de snelheid nog een keer bij, als de motor goed warm is. Meer dan twee druppels olie per minuut is teveel omdat de olie dan gewoonweg van de ketting geslingerd wordt. De ervaring leert dat veel motorrijders de hoeveelheid te hoog inschatten. Als je met een spuitbus kettingvet onderweg bent ben je gewend het lekker dik in te spuiten, maar doorgaans is een lichte haast onzichtbare oliefilm afdoende om de ketting te smeren. Ook heb je dan minder kans dat allerlei vuiligheid zich aan je ketting en tandwielen gaat hechten. Om dit te checken ga je gewoon even met je vinger over de ketting, als je alleen wat vettigheid voelt is het goed. Stel de hoeveelheid in met behulp van een stopwatch (zie afb. 9), 1-2 druppels per minuut is echt afdoende!

Benodigde artikelen

Tot slot

Let op: De klustips bestaan uit algemene handelingen die per voertuig of individuele onderdelen zeer kunnen verschillen. Ook kunnen omstandigheden per locatie nogal verschillen. We kunnen dus geen enkele verantwoordelijkheid voor de juistheid van de informatie in de klustips nemen. Dank voor je begrip.
Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen