shop
0

Onderhoud zelf doen

Wij motorrijders zijn ons bewust van het belang van goed motoronderhoud: veiligheid, duurzaamheid, uitstraling en functionaliteit. Als je zelf een deel van het onderhoud gaat doen, dan voeg je daar nog twee dingen aan toe: besparing en lol. Want zelf je motor onderhouden levert niet alleen geld op, het geeft echt een kick om lekker zelf met je motor bezig te zijn.

Nummer 1: Motor wassen, reinigen en conserveren

Goed onderhoud van je motor begint bij het schoon maken en houden van je motor. Niet alleen voor de looks, maar ook om oxidatie van allerlei onderdelen te voorkomen. We hebben een leuke video voor je waar je het schoonmaken van een motorfiets van A tot en met Z kunt zien.

Daarna kun je tot in allerlei gradaties zelf bepalen welke klussen jij kunt en wil doen. Als je nog nooit een bout hebt losgedraaid, is het wisselen van de motorolie een prima klus om ervaring mee op te doen, terwijl het reviseren van een carburateur of het installeren van een nieuwe cockpit toch echt wel enige voorkennis en ervaring met zich meebrengt.

Bij twijfel: niet inhalen!

Twijfel je of je een klus aan kunt? Weeg dan eerst af of je veiligheid in het gedrang komt. Zo is het vernieuwen van remblokjes een klus die om je eigen veiligheid echt niet fout mag gaan, terwijl het opnieuw overtrekken van je zadel hooguit een lelijk resultaat kan opleveren. 

Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen