shop
0

Ketting en tandwielen vernieuwen

Ondanks dat de levensduur van ketting en tandwielen sinds de uitvinding van de O-, X- en Z-ring en het toepassen van verbeterde bevestigingstechnieken aanzienlijk is verlengd, is een nieuwe kettingset nog steeds te betalen. "Scheve tanden", en dramatisch verkorte span-intervallen betekent: vernieuwen! Meestal is de kettingset al eerder aan vervanging toe. Wanneer de ketting, mits correct gespannen, zich enkele millimeters laat lichten op het achtertandwiel, of wanneer de ketting sterk ongelijk hangt, behoort ie tot het oud ijzer.

 

Het slimste is om de complete set te vervangen, omdat een nieuwe ketting op oude tandwielen zeer snel slijt en zich zo aanpast aan de versleten staat van de tandwielen. O-ring (en ook de nieuwe X- en Z-ring) kettingen kunnen de smeermiddelen langer vasthouden, wat de smeerring van de ketting langer garandeert. Desondanks moet je "de rest" van de ketting wel regelmatig schoonmaken met een speciaal reinigingsmiddel.

Dankzij het unieke ontwerp van de nieuwe X- en Z-ring in plaats van de O-ring, wordt de wrijving met de schalmen aanmerkelijk verminderd. Bovendien wordt door de verdubbeling van het aantal afdichtpunten van 2 naar 4 het smeermiddel beter opgesloten en het vuil beter buiten gehouden.

Wanneer je de ketting gaat smeren, moet dit altijd gebeuren aan de binnenzijde van de ketting. Tijdens het smeren kun je de spanning meteen controleren. Het is belangrijk dat de ketting niet te strak staat, want een te strak gespannen ketting sloopt de lagers van de versnellingsbak, en die zijn pas duur. Door ervoor te zorgen dat het achterwiel los van de grond staat, kan het achterwiel gemakkelijk rondgedraaid worden. Op deze manier kun je het strakste deel van de ketting opzoeken. Zorg ervoor dat wanneer de spanning gemeten wordt de motor weer op beide banden staat. De ketting mag aan de onderzijde een uitslag van 2 tot 3 cm. hebben, maar voor Off Road motoren is dit meer. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je motor om dit precies op te zoeken.

Het beste is om met z'n tweeën dit karweitje uit te voeren. Één van de twee kan op de motor gaan zitten, terwijl de ander de spanning controleert. Is de spanning niet correct, het achterwiel van de grond, achteras los en met de kettingspanners de ketting op de juiste spanning brengen. Het is belangrijk om de beide spanners gelijkmatig te verstellen. Zo blijft het wiel in de oude (rechte) positie. Het is verstandig de stand van het wiel te controleren met behulp van een latje of schroevendraaier. Check aan beide zijden de afstanden tussen de band en de achterbrug. Of…, met een asymmetrische achterbrug, de overgebleven lengtes van de kettingspanners met bijvoorbeeld een schuifmaat.

Bedenk wel dat te strak gespannen, onregelmatig ingesmeerde, of versleten kettingen kunnen breken. De gevolgen mogen duidelijk zijn. Mede hierdoor adviseren wij voor motoren boven de 125 cc een zogenaamde eindeloze ketting, een ketting zonder sluiting. Clip- of schroefsluitingen zijn arbeidsintensief bij de montage. De ketting is zo sterk als de zwakste schakel, meestal is dat het sluitingsschakeltje. Het oorspronkelijke onderwerp: het verwisselen van een kettingset. Wanneer u niet zeker van uw zaak bent, pak er een werkboek bij, of laat het doen door een vakman. Het belangrijkste is uw veiligheid. Werk het liefst met z'n tweeën, het is toch zonde wanneer de motor om zou vallen (bovenop je been of zo).

stap 1

Begin bij het voortandwiel

Voortandwiel losdraaien

Begin bij het voortandwiel

Meestal moet hiervoor de voetsteun, schakelpook (merk de juiste positie) en een deksel verwijderd worden. Zet voor de zekerheid de motor in de eerste versnelling. Voor het loshalen van het voortandwiel, is het handig wanneer de motor in de eerste versnelling staat. Vraag degene die helpt de achterrem in de drukken. Op deze manier kan het voortandwiel losgehaald worden.

stap 2

Wielas losdraaien

Achterwiel eruit halen

Wielas losdraaien

Wanneer je geen gebruik kunt maken van een bokstandaard, houd er dan rekening mee dat een zijstandaard en achterbrug-ondersteuner niet gebruikt kunnen worden voor deze klus. Het achterwiel loshalen gaat als volgt: demonteer de kettingcover en een eventuele Tailguard. Wielas losdraaien en met een plastic hamer voorzichtig lostikken. Eventueel een stalen pijp of een oude lange schroevendraaier gebruiken om de as helemaal uit het wiel te tikken. Houd gedurende deze actie wel goed het wiel vast. Wanneer de as eruit is, voorzichtig het wiel op de grond laten zakken. Let op alle afstandbussen en onthoud goed waar deze behoren te zitten.

stap 3

Tandwiel vernieuwen

Tandwiel vernieuwen

Tandwiel vernieuwen

Je kunt nu het achtertandwiel van het achterwiel loshalen. Let op eventuele borgmaterialen. De borgmaterialen en/of zelfborgende moeren moeten vernieuwd worden. Het achterwiel kan nu mooi schoon gemaakt worden! Het nieuwe achtertandwiel kun je nu op het wiel plaatsen. Vergeet de nieuwe borgmaterialen niet. De moeren dienen kruislings vastgedraaid te worden, eventueel met behulp van een momentsleutel. Buig nu de borgmaterialen voorzichtig in de juiste vorm. Controleer nog even het complete wiel, zijn alle lagers nog goed, zijn alle keerringen nog O.K.? catalogus.

stap 4

Kettingbout vernieuwen

Kettingbout vernieuwen

Kettingbout vernieuwen

Nu kun je de nieuwe ketting plaatsen. Wanneer het nieuwe voortandwiel vastgezet wordt, let er dan wel op dat de ringen en borgsystemen op de juiste manier geplaatst worden. Alleen de juiste montage zorgt voor een correcte kettingloop. Gebruik nieuwe bouten/moeren en borgmaterialen voor het vast zetten van het voortandwiel. Het definitieve vastdraaien gebeurt later met een momentsleutel.

stap 5

Het is nu bijna klaar

Kettingspanning instellen

Het is nu bijna klaar

De ketting kan nu op de juiste spanning gebracht worden. Tevens kan het wiel recht in de achterbrug afgesteld worden. Nu kan ook de wielas volgens het juiste moment vastgedraaid worden. Borg het liefst met een nieuwe splitpen. Geef de ketting spanners nog even een klein draaitje mee, zodat deze ook vast zitten. Het voortandwiel kan nu ook vastgedraaid worden. Het is verstandig nog een laatste check op alle bouten en moeren uit te voeren, voordat de laatste kapjes en de schakelpook gemonteerd worden. Na 300 kilometer is het verstandig de spanning van de ketting nogmaals te controleren en, wanneer nodig, af te stellen. Nieuwe kettingen 'rekken' in het begin sneller. Vergeet niet regelmatig te smeren!

Benodigde artikelen

Tot slot

Let op: De klustips bestaan uit algemene handelingen die per voertuig of individuele onderdelen zeer kunnen verschillen. Ook kunnen omstandigheden per locatie nogal verschillen. We kunnen dus geen enkele verantwoordelijkheid voor de juistheid van de informatie in de klustips nemen. Dank voor je begrip.
Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen