shop
0

Service

In deze sectie vind je antwoord op alle vragen die je hebt over onze producten, winkels, webshop en nog veel meer!
Wat moet ik doen als mijn product defect is en/of welke garantie heb ik?

Garantie

1. Op welke producten zit garantie?

Op vrijwel elk artikel* zit minimaal twee jaar technische garantie. De garantie heeft betrekking op materiaal- en productiefouten. Al in gebruik genomen producten worden gerepareerd of vervangen. Vaak moet het artikel ter beoordeling terug naar de fabrikant, waardoor de behandeling hiervan langer kan duren. We proberen het versturen naar de fabrikant uiteraard tot een minimum te beperken en zoveel mogelijk je garantievraag zo snel mogelijk zelf op te lossen. Alleen voor nog ongebruikte artikelen krijg je desgewenst je geld terug.

*Uitzonderingen zijn slijtageproducten als remblokjes, kettingsets, gloeilampjes, accu's, keerringen, enzovoorts. Voor deze artikelen geldt een jaar garantie op alle materiaal- en productiefouten. Ook voor media als DVD's en software geldt 1 jaar garantie. De garantie geldt ook niet voor artikelen die voor eenmalig gebruik bestemd zijn of waarvan de houdbaarheidsdatum eerder verstreken is dan de garantieperiode.

Let op! MotoZoom is niet aansprakelijk voor gevolgschade als gevolg van een niet goed functionerend product, ondeskundig of onjuist gebruik ervan (r.t.f.m!).

2. Hoe werkt het indienen van een garantieclaim?

Meld het probleem bij onze klantenservice. De medewerker zal je helpen met het indienen van de garantieclaim.

Let er bij het retourneren van defecten en garantieclaims op, dat je het complete product naar ons toe stuurt.

Voorbeeld: bij een defecte intercom, dien je de gehele intercomset, dus beide intercoms, inclusief headsets, laders, gebruiksaanwijzingen en alle andere toebehoren mee te sturen.

Dit is belangrijk omdat wij dan in overleg met de fabrikant kunnen besluiten om een compleet nieuw artikel toe te sturen. Zo kunnen wij zo snel mogelijk je probleem oplossen.

Verdere vragen over de garantieclaims?

Indien je toch nog vragen hebt over onze gararantieprocedures, de status van je claim of over bovenstaande informatie, bel dan onze klantenservice of vul een terugbelverzoek in.

Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen