shop
0

Klustips – Bowdenkabels

Als het gas en de koppeling en wellicht zelfs de bediening van je trommelremmen niet meer zo soepeltjes loopt als je gewend bent, of zelfs hakerig gaat dan wordt het tijd de kabels eens aan een nader onderzoek te onderwerpen.

Aan de slag!
Je kabels, ook wel Bowdenkabels genoemd, moeten zonder knikken lopen en als het even kan in een zo ruim mogelijke boog. Dit om ze zo soepel mogelijk te laten lopen en de bediening dus zo makkelijk mogelijk te laten gaan. Als ze worden afgeklemd of een erg korte bocht moeten maken zal je al merken dat de bediening meer kracht vergt. Je gashandvat moet ook vanzelf in de rustpositie terugschieten. Als dit niet het geval is kan dit komen doordat de kabels ergens afgeklemd worden, of doordat het handvat zelf te strak tegen het stuur zit (door verkeerde montage). Een niet goed bevestigde kabel of gewoon een gebrek aan smering kunnen ook de oorzaak zijn.

Regelmatig goed smeren is noodzakelijk om voortijdige slijtage te voorkomen. Gebruik hiervoor teflon spray als je motor voorzien is van met teflon gecoate kabels. Gewone olie zou de tefloncoating kunnen laten opzwellen, en dan gaat de kabel natuurlijk alleen maar slechter van lopen. Olie, bij voorkeur niet al te dunne olie, kan je het best alleen gebruiken op conventionele stalen kabels. Je kan dezelfde spray hier ook voor gebruiken. Een handig tooltje hierbij is een kabelsmeerder, die je op je kabels klemt en waar je de olie zonder geklieder mee door de kabel stuurt. De kabel is goed gesmeerd als de olie of spray er aan de andere kant weer uitkomt. Als je conventionele kabels smeert kan je er ook olie in laten lopen en ze zo een tijdje laten hangen tot de olie er aan de andere kant weer uitkomt.

Als je bij het controleren van je kabels er achter komt dat er breuken zijn dan moet je ze vervangen. Een kabel die breekt tijdens de rit kan zeer onaangenaam zijn, en dat is nogal een understatement. Om het zekere voor het onzekere te nemen is het altijd handig een kabelreparatiesetje mee te nemen met kabels en schroefnippels. Check van tevoren wel even of de nippels op je motor passen. Het is ook van belang om goed gereedschap bij je te hebben om de kabel en nippel goed vast te kunnen houden en te kunnen vastschroeven. Om het restant draad te kunnen afknippen moet je ook een goede scherpe kniptang hebben, dit gaat het best met een speciale kabeltang die het draad niet fijnknijpt maar daadwerkelijk afknipt. Gewone tangen, zoals een combinatietang, zijn doorgaans niet geschikt. Gebruik bij reparaties aan je koppelingskabel de reparatieset alleen als noodoplossing om mee thuis te komen. Een aangeschroefde nippel kan doorgaans minder krachten verwerken en zal eerder los gaan dan een goed gesoldeerde versie. Remkabels kan je het beste niet met een schroefnippel repareren, als je het zekere voor het onzekere wil nemen kan je beter met de pechdienst naar de dichtstbijzijnde garage gaan. Gaskabels, waar vaak minder kracht op komt te staan kunnen prima uit de voeten met schroefnippels.

Als de kabel daadwerkelijk vervangen moet worden en kant-en-klare kabels niet direct beschikbaar zijn, of je bent in de weer met een ander stuur en je moet kabels hebben met een andere lengte dan zal je zelf een kabel moeten maken. Dit is vrij eenvoudig zelf te doen, buiten en binnenkabels en nippels zijn los verkrijgbaar en in elke gewenste lengte te bestellen. Als je zelf kabels gaat samenstellen houd dan rekening met de volgende punten:

A. De binnenkabel moet altijd met enige speling in de buitenkabel passen om ook bij krappe bochten soepel te kunnen bewegen. Voor de dunnere gaskabels en chokekabels is 1 mm speling vaak voldoende, voor dikkere koppelingskabels 1-1,5 mm.

B. Check op je motor eerst welke nippels je nodig hebt. Op Japanse motoren zitten vaak nippels die je niet vaak los in de handel kunt vinden, maar een doe-het-zelver laat zich natuurlijk niet zomaar uit het veld slaan en gaat op zoek naar koperen staafjes in de bouwmarkt waar je zelf goed nippels van kunt maken.

C. Vergeet niet ook de sluitnippels mee te bestellen. De maten kan je vaak overnemen van je oude kabels.

Om nieuwe kabels te maken heb je ook een soldeerbout nodig van minstens 80 watt, of nog beter: een brander. Verder heb je nodig: soldeer, remmenreiniger en soldeervloeistof die je vaak bij de bouwmarkt kan vinden om de binnenkabels goed mee te reinigen.

Ga nu je oude kabels opmeten en neem alles net even wat ruimer dan het origineel omdat je zo her en der wat materiaal gaat verliezen. Als je een ander stuur hebt gemonteerd moet je uiteraard ook rekening houden met een heel andere lengte dan de originele kabels. Soldeer vast een nippel aan de binnenkabel en bevestig deze losjes op je motor om te kijken om de exacte lengte vast te stellen. Let op dat je uit moet gaan van de standaardinstelling, dus niet met de stelschroef helemaal naar buiten of binnen gedraaid. Vaak moet er ook enige speling in de hendels zijn van zo'n 2-3 mm, dus die moet je ook meetellen. De buitenkabel moet als gegoten in de hendel passen en de binnenkabel enige millimeters uit de tweede nippel steken voor je deze vastsoldeert (zie afb. 5). Zorg dat je alles goed hebt afgemeten voor je verdergaat, eenmaal alles vast gesoldeerd is er geen weg meer terug! Als alles goed opgemeten is ga je de tweede nippel solderen, en dat doe je als volgt:

stap 1

Binnenkabel uit elkaar peuteren zodat deze in de nippel blijft zitten

Binnenkabel uit elkaar peuteren zodat deze in de nippel blijft zitten

Binnenkabel uit elkaar peuteren zodat deze in de nippel blijft zitten

Ontvet het einde van de binnenkabel met remmenreiniger en zet vervolgens de nippel vast in de bankschroef (niet te vast draaien), wurm met een schroevendraaier de losse draden van de binnenkabel uit elkaar zodat deze niet uit de nippel valt. Zo blijft ook het soldeer beter zitten.

stap 2

Binnenkabel met nippel schoonmaken in soldeervloeistof

Binnenkabel met nippel schoonmaken in soldeervloeistof

Binnenkabel met nippel schoonmaken in soldeervloeistof

Dompel nu het uiteinde van de binnenkabel met nippel en al onder in de soldeervloeistof om het grondig te reinigen en zodat het soldeer later goed hecht. Als je het alleen met remmenreiniger hebt schoongemaakt druppelt het soldeer zo weer van je werk af en dat is niet de bedoeling.

stap 3

Nippel vast solderen

Nippel vast solderen

Nippel vast solderen

Verwarm nu de nippel met de soldeerbout of brander, maak het niet gloeiend heet want dan wordt hij broos. Soldeer nu de kabel vast in de nippel. Je soldeerwerk wordt perfect als de soldeer soepeltjes in de nippel tussen de draden van de binnenkabel doorvloeit en er iets aan de onderkant uitdruppelt. Als je het er aan de onderkant uit ziet komen stop je met solderen omdat er anders een harde verdikking kan ontstaan die breukgevoelig is.

stap 4

Soldeerwerk gladschuren

Soldeerwerk gladschuren

Soldeerwerk gladschuren

Laat de nippel nu afkoelen en vijl of schuur de kop nu mooi rond en glad zodat deze makkelijk in je hendel kan draaien. Vet de nippel en/of hendel goed in voor montage en check of deze soepel zonder hakerig gevoel beweegt. Vijl of schuur desnoods bij waar nodig.

stap 5

Binnenkabel op maat maken

Binnenkabel op maat maken

Binnenkabel op maat maken

Check of de kabels genoeg speling hebben. Een te krappe gaskabel zorgt ervoor dat je de carburateurs niet goed afgesteld krijgt en een te krappe koppelingskabel laat de koppeling slippen. De koppelingshendel moet zo'n 2 tot 3 mm speling hebben.

Benodigde artikelen

Tot slot

Let op: De klustips bestaan uit algemene handelingen die per voertuig of individuele onderdelen zeer kunnen verschillen. Ook kunnen omstandigheden per locatie nogal verschillen. We kunnen dus geen enkele verantwoordelijkheid voor de juistheid van de informatie in de klustips nemen. Dank voor je begrip.
Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen