shop
0

Bloggen

Over de blogger Laurens van Stokkum


Laurens van Stokkum - 23 jaar oud en een trotse eigenaar van een Ducati Monster uit 1994. Hij is gek van alles op twee wielen en wil met zijn blog's zoveel mogelijk motorrijders helpen het juiste product te vinden.

Je motorhelm onderhouden: MotoZoom geeft je tips

Geplaatst Wednesday, August 31, 2016 - door Laurens van Stokkum

Yes, het is je gelukt de perfecte helm te vinden. Hij voldoet aan al je wensen, ziet er super strak uit en zit ook nog eens heerlijk. Dan kan je nu eindelijk gaan genieten

Onderhoud van je helm

Maar net als jouw motor, is ook jouw helm een gebruiksvoorwerp, waardoor de helm dus ook slijt. En dat betekent dat je ‘m goed moet onderhouden om de helm in optima forma te houden. Bij MotoZoom willen we graag dat jij zo lang mogelijk kan genieten van jouw nieuwe product, daarom hebben we een paar handige tips om jouw motorhelm goed te onderhouden. Zo gaat de helm langer mee waardoor je langer kan genieten.

Helm schoonmaken

Een van de belangrijkste dingen om een helm goed te onderhouden is het tijdig schoonmaken van de helm. Zowel de buitenkant, als de binnenkant moeten regelmatig gedaan worden. Ook het vizier verdient een speciale behandeling.

Vizier

Waarschijnlijk is het vizier hetgene dat je het vaakst schoon zult maken. Simpelweg omdat alle vliegjes het zicht behoorlijk kunnen verminderen. Het vizier is tevens het meest gevoelige schoonmaakdeel van de helm. Dat komt omdat helmvizieren van een speciaal materiaal gemaakt zijn waardoor ze enorm buigzaam zijn. Het vizier kan uitharden als je deze schoonmaakt met bijvoorbeeld Glassex of andere reinigingsmiddeltjes van moeder de vrouw. Speciale vizierreiniger, in combinatie met een microvezeldoek doen het schoonmaakwerk het best. Keukenpapier of zakdoekjes kunnen krassen veroorzaken op het vizier. S100 biedt een vizierreiniger en microvezeldoek bij elkaar aan, BikeCare biedt een losse fles van 150ml met sponsje. Eén of twee spraytjes per keer zijn voldoende om het hele vizier schoon te krijgen.

Tip: na het schoonmaken kan je het vizier insprayen met Rain-Free. Dit middeltje zorgt er voor dat de regendruppels makkelijk van het vizier glijden en het zicht tijdens regen dus verbeterd wordt.  

Pinlock

Heb je aan de binnenkant van je vizier een Pinlock-systeem bevestigd? Dan adviseren we deze niet met water te reinigen, maar alleen met een droge doek. Als je geen Pinlock hebt maar wel last van een beslagen vizier kan je eens Anti-Condens spray proberen.

Spiegelvizier

Met een spiegelvizier moet je extra voorzichtig zijn. Dit zijn vizieren die heel makkelijk krassen. Zorgvuldig schoonmaken is bij spiegelvizieren dus erg belangrijk. Nogmaals, gebruik een microvezeldoek en geen zakdoek of keukenpapier.

Buitenkant van de helm reinigen

Maar het is natuurlijk niet alleen het vizier dat vies wordt. De complete buitenkant van de helm is één grote insectenvanger.  Vaak met behoorlijk hardnekkige vlekken tot gevolg. Om deze smeerpijperij te lijf te gaan voldoet dezelfde spray die je ook voor het vizier hebt gebruikt. Laat de huis-tuin-en-keuken schoonmaakmiddeltjes alsjeblieft in de kast, deze tasten (vanwege de zuurgraat) de laklaag die tegen Uv-straling beschermt aan.

Heb je een lichte of witte helm? Dan is het verstandig na iedere rit de buitenkant van de helm schoon te maken. Als je dit niet doet kunnen de vlekken in de laklaag gaan zitten, waardoor ze veel moeilijker verwijder baar zijn. 

Binnenkant van de helm reinigen

De binnenkant van de helm bepaald voor een groot gedeelte de maat van de helm. Bij veelvuldig gebruik en te weinig onderhoud kan de binnenvoering serieuze vormen van verval vertonen. Gevolg: de helm sluit niet meer goed af en kan zijn helm dus niet meer goed doen, mocht dat nodig zijn.
 
Om dit tegen te gaan is het schoonmaken van de binnenkant van de helm, de helmvoering, zeker aan te raden. Veel helmen hebben tegenwoordig een uitneembare binnenvoering, die kan je gewoon in een handwasje schoonmaken. Lauw water, beetje groene zeep of zeepvrij wasmiddel werkt goed. Het gebruik van zeep kan voor irritatie aan de hoofdhuid zorgen.
Heb je geen uitneembare voering? Dan is er speciale helmreiniger beschikbaar. Dit zit verpakt in een spuitbus, de reiniger spray je aan de binnenkant van de helm. Vervolgens ontstaat er een schuim/foam laag. Paar minuten laten intrekken en het schuim zorgt ervoor dat al het vuil uit de binnenvoering, in het schuim terecht komt. Met een droge doek de schuimlaag verwijderen en de binnenkant is weer als nieuw. Lique Moly heeft een citroengeurige reiniger, die van BikeCare heeft een neutralere geur.

Opbergen van de helm

Je bent klaar met rijden, de helm is netjes gepoest, klaar is kees. Maar om het helemaal goed te doen is er ook nog een beetje aandacht vereist tijdens het opbergen van de helm. Een van de grootste vijanden van een helm is Uv-straling. Zorg daarom dat de helm op een donkere, droge plek ligt. Helmzak erover, viziertje open laten, handschoenen eruit en klaar. Zo is je helm weer helemaal fris en doorgelucht bij de volgende rit, en heb je nog jaren plezier van jouw motorhelm!

De beste tips om je motorhelm te onderhouden
De beste tips om je motorhelm te onderhouden
Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen