shop
0

Bloggen

Over de blogger Laurens van Stokkum


Laurens van Stokkum -

Motorjeans: Rev’it! Seattle uitgelicht

Geplaatst Wednesday, July 6, 2016 - door Laurens van Stokkum

Motorjeans, ze worden steeds populairder én steeds beter. Nederlandse motorfabrikant Rev’it! is daar het levende bewijs van. Zij maken naar mijn mening de beste motorjeans van het moment. Waarom? Dat ga ik je uitleggen aan de hand van het Seattle-model.

Motorjeans: wat is dat precies?

Een motorjeans is eigenlijk een ‘gewone’ spijkerbroek, maar dan verstevigd. Dat maakt de broek comfortabel om te dragen, mooi om te zien en ook veilig. Het beste van beide werelden dus. De meeste jeans zijn verstevigd met kevlar, een slijtvast materiaal dat beschermt tegen het glijden over de weg. Daarnaast zijn de meeste motorjeans ook uitgerust met kniestukken en voorgevormde vakken voor heupprotectie. Dit verschilt echter per merk en per broek.

Het verschil tussen een normale motorjeans en een Rev’it! motorjeans

Goed, er zijn dus verschillen tussen de motorjeans. Een ‘gewone’ motorjeans is vaak als volgt opgebouwd: spijkerbroekstof, daaronder kevlar op risicovolle plaatsen als billen, knieën en heupen en afgewerkt met een harde kniebeschermer. Uiteraard geldt dit niet voor alle motorbroeken, er zijn altijd uitzonderingen. Toch is dit al velen malen veiliger dan het rijden met een normale, niet motorjeans, maar Rev’it! gaat nog even een stukje verder.

Powershield (PWR | shield)

De motorjeans van Rev’it zijn uitgerust met het zogenaamde PWR | shield. Klinkt futuristisch, en dat is het eigenlijk ook. Dit materiaal is namelijk door Rev’it zelf ontwikkeld en is snij-, scheur-, en slijtbestendigheid. Daarnaast is deze stof ook hitte absorberend waardoor het niet te heet onder de billen wordt tijdens een onverwachte glijpartij. De Rev’it! Seattle heeft een dubbele laag PWR | shield op billen en knieën, net als alle andere Rev’it! jeans trouwens.

Cordura

Cordura® denim ziet er uit als de allen bekende spijkerstof, maar deze speciale stof is meer. Hij is namelijk een stuk slijtvaster dan de stof van jouw huis-tuin-en-keukenjeans. Dit komt omdat in deze Cordura® stof een zwaardere demindraad is gebruikt. Klinkt allemaal vrij technisch, maar het werkt wel.

Slijtvaster dan leer

Rev’it! heeft namelijk een testje gedaan waarin er werd gemeten hoelang verschillende stoffen doorslijten bij een snelheid van 80 km/h. Uit die test kwamen een paar verassende resultaten. Zo bleek dat jouw gewone jeans al na 0,44 seconden open ligt. Als je gewone jeans uitrust met een laagje kevlar wordt die tijd verdubbeld naar 0,83 seconden. Met enkel het Cordura® denim houdt de broek het 1,21 seconden vol. Als je in een leren broek rijdt duurt het 4,12 seconden voordat de broek door zal slijten. Maar nu komt het: Cordura® denim en PWR | shield samen zorgen voor een waanzinnige 5,90 seconden schuurtijd. Bedenk daarbij dat je eigenlijk altijd binnen 4 seconden stil ligt. Afhankelijk van je snelheid natuurlijk, maar vaak is dit zelfs nog iets korter.

COOLMAX®

Nu zal je wel denken; zo’n dikke beschermende stof is vast ontzettend warm. Mis! Want ook daar heeft Rev’it! weer een oplossing voor gevonden. Het zogenaamde COOLMAX® systeem zorgt ervoor dat de transpiratie makkelijk kan worden afgevoerd. De polyester vezels die verwerkt zijn in de motorjeans dienen als transpiratietransport en zorgen ervoor dat transpiratievocht direct de buitenlaag van de broek gebracht wordt, om daar te verdampen. Lekker toch!

Kneepads

Ook de kniestukken die in de Rev’it! Seattle zitten zijn bijzonder. Voorheen was het zo dat er wel kniestukken in de motorjeans zaten, maar dat waren van die hele harde exemplaren waardoor alsnog goed zichtbaar was dat je motorkleding aan had. Daarnaast was het draagcomfort van de hardere variant in een jeans niet heel hoog. Daar zijn de heren van Rev’it! mee aan de slag gegaan. Dat resulteerde in de ontwikkeling van de nieuwe SeeSmart producten. Dit zijn protectiestukken die extreem dun en extreem flexibel zijn. Daardoor zijn ze nauwelijks zichtbaar en nauwelijks voelbaar. Protectie is gegarandeerd met het CE-level 1 keurmerk. Deze kniestukken worden standaard meegeleverd in iedere Rev’it! jeans. Optioneel is de heupprotectie. In de nieuwste generatie Rev’it! jeans zijn de flexibele Seesmart protectoren beschikbaar.

Pasvorm

Een van de essentiële onderdelen van een motorjeans vind ik persoonlijk is dat hij niet te herkennen moet zijn als motorjeans. Daarom ben ik verschillende motorjeans gaan passen. Bij velen voelde het niet als een gewone spijkerbroek, maar meer als een soort jutte zak waar toevallig twee benen in gestoken zaten. Een paar modellen uitgezonderd. Zo vond ik de Seattle, de Corona en de Austin wel goed zitten. Scherp gesneden, niet te los, sluit overal mooi aan en zit comfortabel. Dit is te verklaren door het feit dat de Amerikaanse broekenfabrikant PME LEGEND de broeken heeft ontworpen. Daarbij is gelet op het feit dat de broek er vet moet uitzien, en goed moet zitten. Datgene dat je ook verwacht als je een normale spijkerbroek gaat kopen.

Rev’it! Seattle, wat is er zo bijzonder?

Alles dat ik hierboven heb genoemd zit verwerkt in de Rev’it! Seattle. Deze technieken maken de broek bijzonder en aangezien ik van producten hou waar over na is gedacht word ik van de Seattle erg enthousiast. Verder is het een persoonlijke kwestie. Ik vind de donkere washing erg fraai en de pasvorm van de jeans is ook erg goed. Tapered fit noemen ze het bij Rev’it!. Dat wil zeggen dat de pijpen wat smaller worden aan de onderkant van de broek. Een beetje zoals mensenbenen ook zijn gevormd.

Mocht je hier nou niet van houden zijn er ook andere modellen beschikbaar met een andere washing en andere pasvorm, zowel voor dames als voor heren.

Motorjeans: Rev’it! Seattle uitgelicht
Motorjeans: Rev’it! Seattle uitgelicht
Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen