shop
0

Bloggen

Over de blogger Laurens


Laurens - Laurens is 23 jaar en is trotse eigenaar van een Ducati Monster uit 1994. Hij is gek van alles op twee wielen en wil met zijn blog's zoveel mogelijk motorrijders helpen het juiste product te vinden.

Koel blijven tijdens extreme temperaturen: dit product helpt je

Geplaatst Wednesday, July 20, 2016 - door Laurens

Buiten loopt het kwik inmiddels tegen de 30 graden. Vanochtend hees ik mijzelf in mijn leren motorpak, om vervolgens met een zo hoog mogelijk snelheid richting het MotoZoom filiaal in Utrecht te rijden. Gelukkig is het maar een kwartiertje, maar desondanks arriveerde ik volledig bezweet. Zo'n pak is net een mini-sauna en dat maakt motorrijden met deze temperaturen niet echt aangenaam. Dit deed mij besluiten op zoek te gaan naar een oplossing.

Koelvest

Zo zijn is er doorwaaikleding beschikbaar waarbij de rijwind voor de nodige verkoeling zorgt. Daarvoor moet je dan wel rijwind hebben, dus voor het stoplicht is het nog steeds afzien. Maar er zijn meer oplossingen; zo heeft Rev'it! een koelvest ontwikkeld die je lichaam koel houdt, ook zonder rijwind. Klinkt goed he? Hoe het precies werkt zal ik hieronder even uitleggen.

Hoe het werkt

De zogenaamde HyperKewl™ technologie wordt toegepast in het Liquid koelvest. Deze technologie is eigenlijk net zo fancy als dat het klinkt, het natuurlijke transpiratieproces wordt namelijk geïmiteerd. 

  1. Dompel het vest volledig onder in een bak met (koud) water.
  2. Het vest zuigt zoveel mogelijk water op en slaat dit op.
  3. Wring het vest uit en laat 'm opdrogen. De koelvezels hechten zich nu aan het product.
  4. Trek het vest aan (onder je jas) en ga rijden
  5. Het water verdampt langzaam waardoor je lichaam gekoeld blijft.
  6. Herhaal dit proces zo vaak je wilt.

Meer informatie

Klinkt goed he? Het vest is eenvoudig aan en uit te trekken met behulp van een rits die aan de zijkant is gemonteerd. Daarnaast is het vest in principe onder iedere jas te dragen, ook als deze niet van Rev'it! is. Wel wordt er geadviseerd om het vest onder een doorwaai-jas te dragen, voor een optimaal effect. Dit omdat de rijwind helpt het koelingssysteem te activeren.

Er wordt opgegeven dat je ongeveer 6 uur koel blijft met het dragen van het vest. Uit de praktijk blijkt dit wel wat minder te zijn. Vooral het eerste half uur werkt het vest echt goed, daarna wordt het minder.

Afgelopen maand was er een motorrijder in de winkel die zei dat hij 'm zelfs tijdens het tuinieren gebruikt! Multifunctioneel inzetbaar dus.

Ook voor nek en polsen

Ditzelfde koelsysteem is ook beschikbaar als nekkraag en polsbanden. Twee plekken waar het lekker is om ook wat extra verkoeling te krijgen. Alle beschikbare gekoelde onderkleding voor op de motor vind je trouwens via deze link.

Geef je mening

Heb jij het Rev'it! Liquid Koelvest zelf? Deel dan jouw ervaring onder het product via deze link.

Koel blijven tijdens extreme temperaturen: dit product helpt je
Koel blijven tijdens extreme temperaturen: dit product helpt je
Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen