shop
0

Bloggen

Over de blogger Thom


Thom - Hi! Ik ben Thom, een trotse bezitter van een Moto Guzzi V7, waarmee ik het liefst plattelandsweggetjes opzoek op mooie zomerdagen om zo weer helemaal zen te worden.

Shoei Neotec 2 review

Geplaatst Thursday, December 7, 2017 - door Thom

5 jaar is eraan gewerkt in Japan en volgend jaar is 'ie dan eindelijk verkrijgbaar in Nederland. Ik heb het natuurlijk over de Shoei Neotec 2! De 'originele' Neotec was natuurlijk al een zeer geliefde systeemhelm, maar deze opvolger gaat nog een paar stapjes verder.

Shoei: de Japanse helmenspecialist

Het Japanse Shoei maakt helmen sinds 1958, in het begin vooral voor de race-sector. In 1965 werden de helmen van Shoei door Honda aanbevolen en daardoor populair bij de ‘normale’ motorrijder in Japan. Eind jaren ’60 werd Shoei ook internationaal populair, eerst in de VS en later in Europa. Inmiddels is het een erg succesvol bedrijf met slechts minder dan 500 werknemers wereldwijd, die elke helm extreem nauwkeurig in elkaar zetten. MotoGP rijders Màrquez en Smith rijden ook met Shoei. 

Shoei Neotec 2: verschillen met de Neotec

Verschillen met de ‘originele’ Neotec:

  • De buitenschaal is aerodynamischer en sportiever
  • Kleine spoilers op de helm
  • Nieuw vizier
  • Nog stiller door o.a. interieur
  • Voorbereid op een Sena intercomsysteem

Systeemhelm

De Neotec II is een systeemhelm, waarmee je zowel in dichte als open positie mee kunt rijden (P/J homologatie). Makkelijk te openen, zelfs met winterhandschoenen.  

Verschillende uitvoeringen

De Shoei Neotec II zal beschikbaar zijn in veel verschillende kleuren van klassiek wit tot matzwart. Daarnaast komen er sportief ogende graphics. De prijzen zullen variëren van rond de 600 euro voor een gekleurde helm tot 700 euro voor een graphic uitvoering

Helmschaal

De buitenschaal is gemaakt van multilayer AIM glasvezelcomposiet. Hij is sportiever en zal gaan zorgen voor meer stabiliteit bij hogere snelheden. Voor extra aerodynamica zitten er kleine spoilers, een vortex-generator en een nieuwe kin-spoiler op. De Neotec II zal in 3 verschillende groottes helmschalen verkrijgbaar zijn en in de maten XS tot en met XXL. 

Ventilatie

Het ventilatiesysteem is herzien heeft 3 openingen: grote ventilatie op kin voor maximale verkoeling, een opening bij het voorhoofd en een ventilatie-opening op de achterkant die ook als spoiler dient.  

Vizier

Het nieuwe, optisch uiterst zuivere en grotere CNS-3 vizier zorgt voor een optimale afdichting tegen lucht, regen en de afvoer daarvan. Daarnaast anti-condens en makkelijk te vervangen door gebruik van Pinlock systeem

Zonnevizier

Er zit een geïntegreerd zonnevizier in die goed bereikbaar is. Dit gaat niet ten koste van de veiligheid; de EPS-voering in de voorkant is dikker gemaakt. Het zonnevizier is verder anti-condens, krasvast en 99% UV-blokkerend. 

Plaats voor communicatie headset van Sena

Nieuw is dus de speciale plek voor een Sena intercomsysteem. Het bedieningspaneel daarvan kun je heel eenvoudig in een speciaal slot schuiven. Zo zit die prefect geïntegreerd in de helmschaal en heeft het dus geen nadelig effect op de aerodynamica. Ook wordt er op die manier geen ruis veroorzaakt. 

Nieuwe voering

De binnenvoering is ook vernieuwd: door de nieuwe wangkussens met ‘noise isolator’ is de Neotec II nog stiller dan zijn voorganger. Uiteraard is de voering uitneembaar en wasbaar. Ze zitten een stuk meer naar achter, wat het horizontale blikveld groter maakt. De voering is verder zacht en comfortabel tijdens langere ritten. 

Sluiting

De sluiting van de Neotec II is een stevige rvs ratelsluiting. De kinstrap is uitneem- en wasbaar.  

Conclusie

De Neotec II is de modernere en nog betere versie van de Neotec en zal dus bij veel verschillende soorten motorrijders in de smaak vallen. Aerodynamischer, stiller en ideaal om een headset in te bouwen, zonder dat dat ten koste gaat van de vorm van de helm.

Vanaf 2018 verkrijgbaar bij MotoZoom. Pre-order nu!

Een ruim aanbod motorhelmen vind je in de Motozoom winkels en op de website. Twijfel je over de juiste maat? Kom gerust langs in een van onze vestigingen en dan kijken een van de experts even met je mee.

DE SHOEI NEOTEC 2 IS HIER! Lees de blog en bekijk de review-video!
DE SHOEI NEOTEC 2 IS HIER! Lees de blog en bekijk de review-video!
Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen