shop
0

Bloggen

Over de blogger Laurens van Stokkum


Laurens van Stokkum -

9 redenen waarom iedere motorrijder een lithium accu zou moeten hebben.

Geplaatst Friday, July 15, 2016 - door Laurens van Stokkum

Lithium motoraccu's, er is nog vrij weinig over bekend. Maar na het lezen van deze blog ben jij overtuigd dat dit het enige type accu is dat je in jouw motor wilt hebben!

1. Meer vermogen

Een lithium accu is een geweldig alternatief voor de traditionele lood-zuur en gel accu's. Een van de belangrijkste redenen daarvoor is dat een lithium accu simpelweg meer vermogen kan leveren. Vooral tijdens het starten is een lithium accu ijzersterk. In vergelijking met de traditionele lood-zuur accu kan een lithium accu tot wel 50% meer startvermogen leveren. Startproblemen zijn met een lithium accu dus voorgoed verleden tijd.

2. Gaat tot 13x langer mee

13x klinkt bijna ongeloofwaardig, daarom even een korte uitleg. Het is namelijk zo dat een lithium accu 2000 laadcycli aankan. Met andere woorden; de lithium accu kan 2000 keer volledig ontladen en dan weer volledig bijladen, voordat hij opgebruikt is. Bij een zuuraccu ligt deze laadcycli tussen de 150 en 300 keer. In het beste geval gaat zo'n lithium apparaat dus gewoon 13x langer mee. En nee, de prijs is zeker niet 13x zo hoog.

3. Vederlicht

Ben jij meer een circuitrijder en geloof je de verhoogde startcapaciteit wel? Dan moet je alsnog een lithium accu hebben. Ze zijn namelijk ook extreem licht. Hoe licht? Dat verschilt flink per accu, maar gemiddelde lithium accu weegt ongeveer 0,6 kilogram. Dat is natuurlijk niks in vergelijking met de dikke 2 kilo die diezelfde lood-zuur accu weegt. Kortom, een eenvoudige gewichtsbesparing als iedere kilo telt.

4. Geen zelfontlading

Nog een mooie eigenschap van de lithium accu's. Ze ontladen nauwelijks. Waarschijnlijk ben je gewend dat jouw motoraccu eerst even aan de lader moet als je een maandje niet hebt gereden. Dat hoeft nu niet meer, want de lithium accu's hebben dit verschijnsel niet. Oke, ze lopen uiteindelijk wel leeg, maar daar heb je wel extreem veel geduld voor nodig.

5. Is razendsnel opgeladen

En als ze dan leeg zijn gelopen, zijn ze ook razendsnel weer vol. Hoe snel? Tot 90% binnen zes minuten. Dat klinkt wel goed toch?

6. Milieu ontlastend

In de lithium accu's zitten geen schadelijke stoffen als lood, cadmium en kwik. Dit in tegenstelling tot de traditionele lood-zuur accu's. Daardoor denk je zelfs ook nog een beetje aan het milieu met een dit type motoraccu.

7. Veilig

Euh, sinds wanneer kan een accu veilig zijn? Dat kan! Lithium accu's zijn namelijk niet explosief en ook niet brandbaar. 'Gewone' accu's zijn dat wel, zoals te zien is in het filmpje.

8. Kan wel tegen vorst

Misschien dat iedere motorrijder het wel mee heeft gemaakt; vergeten je accu aan de druppellader te hangen of naar binnen te halen tijdens een periode van vorst. Als dat gebeurt is de gewone lood-zuur accu ten dode opgeschreven. Bij de lithium accu is er echter geen rede tot paniek. Wel kan de lithium accu slecht presteren bij temperaturen lager dan 10 graden Celsius. Maar door bijvoorbeeld 30 seconden de motorverlichting aan te zetten, warmt de accu op en gaat het starten weer moeiteloos.

9. Nooit meer onderhoud

Tot slot: de lithium accu's zijn onderhoudsvrij. Eenmaal de accu geïnstalleerd en je hebt er nooit meer omkijken naar. Als je zou willen kan de accu zelfs ondersteboven geplaatst worden. Dit is mogelijk om dat de accu volledig is afgesloten en dus ook niet kan lekken. Ook handig als je zelf een caferacer aan het klussen bent en er is weinig plaats voor een batterij.

Overtuigd? Mooi! Alle onze lithium motoraccu's vind je door te klikken op deze link.

9 redenen waarom iedere motorrijder een lithium accu zou moeten hebben.
9 redenen waarom iedere motorrijder een lithium accu zou moeten hebben.
Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen