shop
0

Voorvorkkeerringen vervangen

Dat slechts twee rubberen ringen zo belangrijk zijn zou je op het eerste oog niet zeggen, maar als je je afvraagt hoe het kan dat na een schoonmaakbeurt slechts korte tijd later de boel weer onder de vettigheid zit, dan zijn je vorkkeerringen op en aan vervanging toe. Die vettigheid kan an sich niet zoveel kwaad, maar je wegligging wordt gaandeweg ook minder en als het serieus begint te lekken kan het zomaar zijn dat je remmen en band onder de vorkolie komt te zitten, en de gevolgen laten zich raden. Uiteraard moet je ze allebei vervangen als je eenmaal aan deze klus begint. Aan de slag!
 

stap 1

bouten lossen

Doppen lossen.

bouten lossen

Voor je je motor op een bok zet om makkelijk de vorkpoten te kunnen verwijderen is het handig om vast de bouten in de kroonplaten al enigszins te lossen als alles nog stevig op de grond staat

stap 2

vorkpoten eruit trekken

Vorkpoten eruit trekken

vorkpoten eruit trekken

Zet de motor stabiel op een bok of krik om het voorwiel te demonteren. Ook de remklauwen en het voorspatbord moeten eraf. Zorg dat de remklauwen niet steeds in de weg hangen en maak deze tijdelijk vast aan bijvoorbeeld de voorste framebuizen van je motor. Niet in de remmen knijpen nu, nog beter is het om voor de zekerheid even een houtje o.i.d. tussen de klauwen te schuiven. Als je de bouten nu helemaal loshaalt uit de kroonplaten kan je de vorkpoten met lichte draaiingen verwijderen.

stap 3

veer en losse delen verwijderen

Doppen verwijderen en olie aftappen

veer en losse delen verwijderen

De vuldoppen op de poten kan je losdraaien met een ratel met passende dop. Die vuldoppen staan onder enige spanning omdat daaronder de veren zitten met daarop vaak een bus die de verbinding vormt tussen veer en dop. Let er dus op dat je deze niet door je werkplaats lanceert. Verwijder nu alle interne delen, veren, schotels en bussen. Let op hoe alles eruit komt, want het moet er ook weer in de juiste volgorde in. Het is handig om alles in deze volgorde op een lap te leggen. Ook komt uiteraard de olie die er nog inzit dan mee. Deze kan je opvangen in een daarvoor geschikte bak, bijvoorbeeld deze. Je kan een groot deel van de olie vaak ook van tevoren aftappen met de schroef die onderaan de vorkpoot zit als het geheel nog gemonteerd is. Druk de vering dan een paar keer in om de olie eruit te laten lopen, ook als je alles al los hebt even het spul in en uit elkaar schuiven helpt om de olie eruit te krijgen.

stap 4

losdraaien en monteren

Onderste inbusbout losdraaien

losdraaien en monteren

De volgende stap is wat listig. Om de demperdelen van de binnenpoot te scheiden moet je een inbusbout losdraaien die onderin de poot zit. Vaak draait dan het hele binnenwerk mee. Dan kan een speciaal gereedschap van pas komen die alles blokkeert, maar vaak volstaat het om alles in elkaar te schroeven zodat de veerspanning voorkomt dat de binnenkant meedraait. Het is dus slim deze inbusbout vast iets te lossen als alles nog gemonteerd is en je veel houvast hebt. Mocht de inbusbout nog niet los willen, dan komt een luchtsleutel zeker van pas, als je die zelf niet hebt is er vast een werkplaats in de buurt waar je wel even terecht kan, vaak is dit een fluitje van een cent. Onder de inbusbout zit een afdichtring die je ook moet vervangen als je alles weer in elkaar zet. Let op dat je het chroom van de binnenpoot niet beschadigd want dan heeft het plaatsen van nieuwe keerringen ook niet veel zin. Deze beschadigen dan in no-time en dat schiet niet op. Als je alles inklemt in een bankschroef doe dit dan aan bijvoorbeeld de ophangingen van de remmen om te voorkomen dat je een en ander beschadigt.

stap 5

Stofkap er af en de borgring verwijderen

Borgring verwijderen

Stofkap er af en de borgring verwijderen

Verwijder nu de borgring die de keerring op zijn plek houdt. Verwijder de stofkap en haal met een schroevendraaier voorzichtig de ring uit de groef. Let op dat ook deze vaak onder enige spanning in zijn groef zit en dus los kan springen bij demontage.

stap 6

binnenpoot eruit trekken

Oude keerring verwijderen

binnenpoot eruit trekken

Met de onderpoot stevig in de bankschroef kan je nu met een paar stevige rukken de binnenpoot uit de onderpoot trekken en dan zal de keerring dankzij een bus die op de binnenpoot zit meekomen. Als deze bus niet aanwezig is dan kan je vrij eenvoudig de keerring uit de onderpoot wippen met een schroevendraaier. Vaak zijn die onderpoten van aluminium, dus doe er een beetje voorzichtig mee. Mocht je de vork nog verder willen controleren op bijvoorbeeld veerlengte en om slijtagetolerantie van glijbussen te checken, dan komt een werkplaatshandboek van pas. Mocht je twijfelen vraag dan een expert wat er zoal voorhanden is voor jouw type voorvork.

stap 7

Nieuwe keerring er in tikken

Montage met een hamer, of beter een professionele vorkkeerring-drijver

Nieuwe keerring er in tikken

Voor je de nieuwe keerring plaatst moet je deze lichtjes invetten. Dit vergemakkelijkt de montage en ook glijdt de binnenpoot er zo makkelijker in. Om de keerring op z'n plek te krijgen is het handig om de oude keerring bij de hand te houden of een stuk pijp of een ouwe dop uit je doppendoos te gebruiken waar je op kan slaan, zodat je de nieuwe keerring niet beschadigd. Erg veel kracht heb je er niet voor nodig, zo'n rubberen ring is uiteraard kwetsbaar. Nog beter werkt het met een professionele vorkkeerring-drijver. Mocht je de binnenpoot er al in hebben als je nieuwe keerring monteert, tape deze dan in om te voorkomen dat je met een afzwaaier van je hamer het chroom beschadigt. Als de keerring op z'n plek zit kan de borgring er weer in en de stofkap erop.

stap 8

Vullen met vorkolie

Vullen met vorkolie

Vullen met vorkolie

Nu gaat de nieuwe olie er in. Je kan de poten vullen als ze alweer gemonteerd zijn, of als je ze nog los op de werkbank hebt liggen. Net wat je makkelijk vindt. Zorg voor de juiste hoeveelheid en check de benodigde viscositeit in je instructieboekje of werkplaatshandboek. Een maatbeker en een trechter zorgen ervoor dat je dit varkentje zonder kliederen wast.

Benodigde artikelen

Tot slot

Als de vork flink doorslaat bij het remmen dan ligt dit niet aan de vorkolie, maar zijn de veren de schuldigen. De olie zorgt alleen voor de demping. Veren van Wirth in plaats van de originele bieden vaak uitkomst. Deze zijn ABE-goedgekeurd (Duitsland), progressief gewikkeld en het materiaal is 30% harder dan de originele veren. Bij voorvorken met luchtondersteuning kan je deze zelfs in het geheel achterwege laten, wat gelijk de afdichtingen ontziet: twee vliegen in een klap! Als je alles hebt gemonteerd en vastgezet hebt met het juiste aanhaalmoment (zie hiervoor je werkplaatshandboek) en je bent ook niet die koperen afdichtringen onderin je vorkpoten vergeten te vernieuwen, dan kan je weer lekker op pad met je motor die ongetwijfeld weer als nieuw aanvoelt!
Let op: De klustips bestaan uit algemene handelingen die per voertuig of individuele onderdelen zeer kunnen verschillen. Ook kunnen omstandigheden per locatie nogal verschillen. We kunnen dus geen enkele verantwoordelijkheid voor de juistheid van de informatie in de klustips nemen. Dank voor je begrip.

Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen