shop
0

Sena 30K

Sena 30K Bluetooth communicatiesysteem motor

Nieuw! Sena 30K Bluetooth Motorcommunicatiesysteem

Rijd jij vaak motor in groepsvorm en houd je graag contact met iedereen tijdens de rit? En vind je het vervelend dat de totale verbinding van je huidige communicatiesysteem weg kan vallen als er één iemand uit de groep achteropraakt of zijn/haar batterij leegraakt? Dan is de Sena 30K wat voor jou en je motorvrienden!

Verschil met Sena 20S: Adaptive Mesh Network

Ten opzichte van voorganger Sena 20S is er een belangrijke vooruitgang: vaarwel serieschakeling, hallo Adaptive Mesh Networking. Het grootste voordeel hiervan is dat als er iemand de groep (tijdelijk) verlaat, dat geen invloed heeft op de connectie tussen de overige groepsleden. Bij een serieschakeling is dat wel anders; als er een ‘schakel’ ontbreekt, kunnen de overige groepsleden daar last van hebben door het wegvallen van (gedeeltes van) de verbinding.


Sena 30K: Private en public communicatie

In deze nieuwe mesh intercom modus kun je kiezen voor ‘private’ of ‘public’. In de private mode kun je een gesloten netwerk aanmaken met 15 andere deelnemers binnen een straal van 2 kilometer. Bij 5 of meer deelnemers kan er tot een afstand van 8 kilometer met elkaar gecommuniceerd worden, waarbij 6 personen tegelijk kunnen praten. Haakt er iemand vroegtijdig af? Geen probleem! De overige deelnemers blijven connected.

Daarnaast kunnen ontelbaar veel andere rijders zich als ‘guest’ toevoegen, wat betekent dat je alleen maar kunt luisteren en niet kunt spreken. Ja, dat kan wel, maar dan hoort niemand je. Handige optie voor die kwebbelkous of voor rijinstructeurs die geen tegenspraak dulden.

In de public mode kun je verbinding maken met iedereen die ook zo’n Sena 30K heeft. Informatie over de andere bluetooth headsets wordt opgeslagen en dat betekent als er iemand bijkomt of weggaat, het netwerk niet verstoord wordt. Je kunt contact maken met mede-Senagebruikers binnen een straal van 1,6 km. Het voordeel van public is dat je niet eerst een setup door hoeft te lopen om iedereen uit je groep te ‘pairen’. Ideaal dus als er tijdens de rit vrienden aansluiten en die dus gelijk contact kunnen maken. Ook hierbij kunnen er 6 deelnemers tegelijk praten.
Wat verder nog een verbetering is ten aanzien van de Sena 20S, is dat de batterij 13 uur meegaat. Bovendien is er een quick charge optie, waarbij je in een kwartier opladen 4 extra uren toevoegt aan batterijleven. Natuurlijk zijn alle goede features die Sena 30K’s voorganger al had behouden gebleven: o.a. standaard Bluetooth 4.1, muziek luisteren en delen met mede-rijders, voice commands (“Hello Sena”) en natuurlijk de functionaliteiten van je smartphone zoals bellen.


Zal ik een Sena 30K of een Sena 20S kopen?

Het nieuwe Mesh Network systeem is de belangrijkste reden om een Sena 30K te kopen, zeker als je vaak met groepen rijdt. Rijd je niet vaak in een groep? Dan is een Sena 20S, Sena 20S EVO of zelfs een Sena 10S voldoende. 

Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen