shop
0

Kettingspray & toebehoren

Kettingspray verlengt de levensduur

Smeren van de motorketting met kettingspray bepaalt voor een belangrijk deel de levensduur van je ketting en tandwielenset. Regelmatig smeren met een kettingspray zorgt ervoor dat er voldoende vet in en op de ketting zit. Dit vet werkt als een laagje tussen de draaiende delen van de ketting en de tandwielen en vermindert de wrijving. Aan de buitenkant beschermt het vet tegen corrosie. Goede kettingspray verlengt zodoende de levensduur van je kettingkit.

Hoe vaak smeer je de ketting?

Je ketting smeer je het liefst elke 500 kilometer, maar dat is een gemiddelde. Bij regen moet je vaker smeren dan bij droog weer. En de betere soorten kettingvet blijven langer ‘plakken’ dan de vaak goedkopere vetten. Die laatste moet je dus ook vaker toepassen. Een goede graadmeter zijn de rolletjes van de ketting; beginnen deze rolletjes te glimmen? Dan wordt het tijd om de ketting te smeren.

Wanneer smeer je de ketting?

Smeer de ketting van je motor bij voorkeur na het rijden. Om te beginnen is de ketting dan warm en neemt het vet beter op in alle kiertjes en gleufjes. Daarnaast heeft het kettingvet de tijd nodig om uit te harden. Als je namelijk meteen gaat rijden na het smeren is het vet nog vloeibaar en wordt het uit de ketting geslingerd tegen de velg, de band en het frame aan.

Hoe smeer je de ketting?

Het handigste is om de motorfiets op de middenbok of op een paddockstand te zetten, zodat het achterwiel los van de grond kan. Heb je dat niet dan is de “Hi-Q Power-turn” een goed alternatief om toch je wiel te kunnen draaien tijdens het smeren. Gebruik een kartonnetje of de “S100 Sauber Sepp” om de rest van je motor en de vloer te beschermen tegen ongewenst vet.
De beste oplossing is eigenlijk een “Scottoiler kettingsmeersysteem” dat tijdens het rijden continue de ketting smeert. Dan ben je voorgoed van het zelf smeren af en kun je het nooit meer vergeten.

Ketting periodiek reinigen

Reinig ook regelmatig de ketting. Kettingvet heeft namelijk de eigenschap dat vuil en zand eraan blijft kleven. Dit kan gaan werken als schuurpapier als je niet af en toe ook je ketting reinigt. Je vindt hier verschillende systemen, zoals de bekende “Ketting-Max” en de handiger “Polo Kettingborstel” die in combinatie met een bus kettingreiniger je ketting weer in een mum van tijd spik en span maken.

Klassiek kettingvet versus Dry Lube

Dry-lube brengt een Teflon laag aan op de ketting, waardoor er minder wrijving ontstaat. Doordat teflon droog is, blijft er geen vuil en zand aan plakken zoals dat bij vet wel het geval is. Daardoor is Dry Lube vooral bij All/Off Road gebruik ideaal. Ook slingert Dry Lube niet van je wiel af, dus je kunt sprayen en meteen rijden en je velgen blijven altijd schoon. Met Dry Lube moet je wel altijd minimaal twee keer inspuiten, omdat de kruipende werking minder is en voordat je het gebruikt de ketting vetvrij maken.

Scottoiler Vervangingsonderdeel SO-0028BL Reservoir (RVM) voor vsysteem

sale
62,95 55,95
levertijd 1 ą 3 weken
sale
62,95 55,95
Heb je dit artikel ergens goedkoper gezien?
Ophalen in één van onze winkels?
Omschrijving

Scottoiler Vervangingsonderdeel SO-0028BL Reservoir (RVM) voor vsysteem

Scottoiler Vervangingsonderdeel SO-0028BL Reservoir (RVM) voor vsysteem

Scottoiler® V-System 2012 * Het is een automatisch kettingsmeersysteem, die de levensduur van je ketting tot 7x langer mee kan laten gaan! Je ketting is praktsich onderhoudsvrij en het onderhoud wordt drastisch minder. Deze universele kit is makkelijk te installeren en is op zo goed als elke motorfiets te monteren. * Hoe werkt het Scottoiler® kettingsmeersysteem? Het smeersysteem is onderdruk gestuurd; dit wil zeggen dat het systeem in werking wordt gezet door de onderdruk die ontstaat in je blok bij een lopende motor. Via een slangetje wordt in de centrale module (door de onderdruk) een membraanEen membraan is een dun, vlak en flexibel materiaal dat twee ruimtes van elkaar scheidt, meestal de binnenkant van de buitenkant, maar niet luchtdicht is. In motorkleding wordt zo water en wind van buiten geweerd terwijl waterdamp vanaf het lichaam wél naar buiten door het membraan weg kan.  aangetrokken dat op zijn beurt weer een ventiel opent. Wanneer dit ventiel geopend is, loopt er olie door de slangen naar de ketting met behulp van de zwaartekracht. De hoeveelheid olie (de dosering) kan door de instelling van het ventiel geregeld worden. Het is geen pomp; hiervoor is nu het nieuwe Scottoiler® E-Sytem ontwikkeld (bestelnummer 70004197).

Dit Scottoiler® V-System functioneert net zoals de Scottoiler® Special Edition (bestelnummer 70003048), maar heeft de volgende, andere features: * nieuw ontwikkelde doseernaald; voor een nog betere doseerbaarheid van de olie op de ketting * Door de nieuwe doseernaald is een nog betere instelling mogelijk * Aangepaste vulslang waardoor het systeem nog makkelijker ontlucht kan worden * De centrale module is nu uitgevoerd in smoke grijs * De houders en de slangen zijn uitgevoerd in het zwart * Levering inclusief een navulfles van 250 ml olie

Deze kit bestaat uit een "reservoir met ventiel" (RMV) en een injector die de olie op de ketting en tandwiel laat druppelen. Een fles met 250 ml Scottoil zit in de levering; geschikt voor gebruikt gedurende ca. 6400 km. Bovendien bestaat de kit uit verschillende bouwdelen en motagedelen waardoor deze op verschillende manieren op bijna elke motor bevestigd kan worden.

Overige highlights: * Zorgt voor een langere levensduur van je ketting en tandwielen * Geschikt voor alle motortypes, inclusief injectiemotoren * Langdurige en robuste montage op je motorfiets * Levering met handleiding voor eenvoudige montage (DUITSTALIG) * Geschikt voor on- en off-road gebruik * Met een gevulde module rij je ongeveer 1200 km * Geleverd wordt: Scottoiler®V-System 2012, alle voor de montage benodigde houders, secondenlijm, slangen, tie-rips, koppelingen en 250 ml. fles Scottoil met vuladapter.

 

LET OP: Speciaal artikel zonder verlengd retourrecht. Zie "retoursturen".

SKU: 63041526v

Anderen kochten ook

S100 Wit kettingspray 2.0 TESTWINNAAR!

Plusplunten:

Uitstekende penetratie voor betere bescherming tussen de schakels
Extreem goede hechting
Bestand tegen wash-off, top corrosiebescherming
Geschikt voor O-, X- and Z-ring kettingen – schone, wit uiterlijk
Verlengt de levensduur van kettingen, tandwielen en tandraderen

Minpunten:

75ml
400ml

Er zijn nog geen reviews. Schrijf jij de eerste?
1. Doorzoek de V&A:
2. Niet te vinden?

Heb je vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het dan hier aan de  Servicedesk

Of heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de Scottoiler Vervangingsonderdeel SO-0028BL Reservoir (RVM) voor vsysteem?
Er zijn nog geen vragen gesteld
Reviews

Er zijn nog geen reviews. Schrijf jij de eerste?
Vraag & Antwoord
1. Doorzoek de V&A:
2. Niet te vinden?

Heb je vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het dan hier aan de  Servicedesk

Of heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de Scottoiler Vervangingsonderdeel SO-0028BL Reservoir (RVM) voor vsysteem?
Er zijn nog geen vragen gesteld
sale
62,95 55,95
levertijd 1 ą 3 weken
sale
62,95 55,95
Heb je dit artikel ergens goedkoper gezien?
Ophalen in één van onze winkels?

Hulp Nodig?

Stel een vraag

vragen & antwoorden

Heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de Scottoiler Vervangingsonderdeel SO-0028BL Reservoir (RVM) voor vsysteem?

1. Doorzoek de V&A

2. Niet te vinden?Stel een vraag

en krijg antwoord van kopers van dit product of onze servicedesk

Vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het de servicedesk

Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen