shop
0

Integraal­helmen

Dé motorhelm bij uitstek: de integraalhelm

De integraalhelm is de best beschermende motorhelm. En hoewel de systeemhelm steeds populairder wordt, is de integraalhelm voor veel motorrijders de favoriet. De integraalhelm biedt door zijn constructie de beste bescherming van alle helmtypes. Ook is de integraalhelm vaak stiller dan een systeemhelm, hij is in de regel 10 tot 20% lichter dan een vergelijkbare systeemhelm en bijna altijd voordeliger. En last but not least: de integraalhelm oogt meestal veel sportiever door zijn slankere vorm en uitgesprokener design. De integraalhelm is mede daardoor populair bij wat jongere motorrijders die op sportievere motoren of naked bikes rijden.

ECE 22.05 P homologatie

Een integraalhelm voor op de motor moet altijd voldoen aan de ECE 22.05 keurnorm voor integraalhelmen; in het label staat  in het nummer de letter “P”. Bij motozoom zijn alle integraalhelm ECE 22.05 gekeurd. De ECE 22.05 keurnorm zorgt ervoor dat elke gekeurde helm aan bepaalde minimum-eisen qua veiligheid voldoet. Het betekent niet dat elke helm even veilig is. Er zijn veel verschillen tussen helmen, de gebruikte materialen en de verschillende filosofieën van de helmfabrikanten.

De ene integraalhelm is de andere niet

Alle integraalhelmen lijken op het eerste oog op elkaar. Toch zijn er grote onderlinge verschillen:

De sport integraalhelm

Deze integraalhelmen zijn ontworpen voor motorrijders die op supersportmachines rijden.  Ze zijn helemaal klaar voor circuitgebruik. Door de extreme aard van dergelijk gebruik, hebben sportrijders andere wensen. Om te beginnen moete een sporthelm extreem licht zijn. Daarom is een dergelijke helm meestal van tamelijk exotische en vaak prijzige materialen gemaakt. Verder moet de pasvorm en aerodynamica zo extreem goed zijn dat ook bij snelheden van 250 km en meer de helm perfect blijft zitten, ook als de rijder helemaal plat op de tank ligt of even opzij kijkt. Een zonnevizier ontbreekt in een sporthelm, niet alleen om gewicht te besparen, maar ook om de veiligheid: de plek waar het zonnevizier zit is een holte tussen de buitenschaal en de binnenschaal van de helm; de helm is op deze plek minder schokabsorberend. Ook kan het zonnevizier het gezicht van de rijder verwonden bij een hoge snelheids-crash. Vanwege de hoge snelheden moet het vizier te vergrendelen zijn. Verder heeft een sport integraalhelmaltijd een dubbel-d sluiting; de minst praktische maar de meest betrouwbare van alle helmsluitingen. Comfort speelt bij sporthelmen een kleinere rol. Zo is een sport integraalhelm zelden of nooit stil. Voorbeelden zijn de Shoei NXR, De Shark Race R Pro, De HJC R-PHA 11 en de AGV Corsa en Pista.

De GT of sporttour integraalhelm

De Grand Turisimo of sporttour integraalhelm is ontworpen voor tour-gebruik. Daar worden hele andere eisen aan gesteld. Zo wil een sporttour-motorrijder vaak lange motorritten maken; dus een sporttour integraalhelm moet zeer veel draagcomfort bieden. Daarom is een dergelijke integraalhelm in de regel voorzien van een luxe binnen voering en heeft de helm een uitstekend ventilatiesysteem. Ook een zonnevizier ontbreekt niet en de pasvorm is comfortabeler. Er is bij de betere helmen rekening gehouden met de inbouw van een Bluetooth Bluetooth is een standaard voor draadloze verbindingen tussen apparaten op korte afstand. Dankzij Bluetooth kunnen bijvoorbeeld draadloos carkits aan de mobiele telefoon gekoppeld worden, kan snel vanaf een tablet computer worden geprint, of kan een helm worden uitgerust met een headset die draadloos te koppelen is met het GPS toestel of de telefoon.headset. Aerodynamica is vooral gericht op het beperken van windgeruis en is afgestemd op een recht(er)op-zitpositie. Voorbeelden zijn de Shoei GT-Air, de Shark Spartan, de HJC R-PHA ST, de Schuberth S2, de AGV K-5 en de Scorpion EXO-1200 Air

De Naked Bike integraalhelm

Naked bikes hebben door de combinatie tussen hun specifieke zithouding zonder enige windbescherming en de toch meestal sportieve rijstijl, een aantal specifieke eisen. Zo moet ook bij een dergelijke helm het vizier te vergrendelen zijn en heeft de helm een specifieke aerodynamica voor gebruik op een naked bike. En dat alles zonder in te boeten op comfort zoals een zonnevizier en voorzien van sportieve designs. Een goed voorbeeld van zo’n naked bike helm is de Shark Speed-R en de AGV AX-8.

De Retro Integraalhelm

Wil je een integraalhelm, maar liever niet zo eentje met een modern uiterlijk? Dan kun je kiezen voor retro integraalhelm. Wanneer je een caferacer of klassieke motor hebt en toch het comfort wil van een gezichtsbedekkende helm, maar met een vintage uiterlijk, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor merken als Bell, Biltwell, AGV of Shoei.

Een integraalhelm online kopen of naar een motozoom winkel?

Een integraalhelm online kopen is heel gemakkelijk in de motozoom webshop. Bestellen en bezorgen is snel en je kunt eenvoudig en gratis retoursturen als de helm niet bevalt. Kijk even goed naar dit filmpje om te kijken hoe je een integraalhelm precies past.

Heb je de helm van jouw keuze nog nooit gepast of heb je nog niet zo vaak een helm gekocht, dan raden we je aan om naar een van onze winkels te komen. Voor elke type helm geldt dat de pasvorm zéér, zéér, zéér belangrijk is. Zowel voor de veiligheid als het comfort tijdens het rijden is de pasvorm van de helm het enige dat er echt toe doet. Onze ervaring is dat een groot deel van de motorrijders zonder het te weten een te grote helm draagt, en dat is ronduit gevaarlijk. In de motozoom winkels hebben onze verkopers gespecialiseerde trainingen gevolgd om samen met jou de juiste pasvorm te vinden. Dus het advies is kom langs in een van de motozoom winkels in Apeldoorn, Amsterdam of Utrecht.

Uitgebreide collectie integraalhelmen

Wij hebben daar een prachtige collectie integraalhelmen voor je samengesteld. We snappen dat een dergelijk groot aanbod nog wel eens verwarrend kan zijn, dus vraag gerust als je het even niet weet. Dat kan onderaan de productpagina van elke helm of via de contactpagina.

Nieuw 2019: SHOEI X-SPIRIT3 DE ANGELIS TC-1 integraalhelm

869,00
869,00
Heb je dit artikel ergens goedkoper gezien?
Ophalen in één van onze winkels?

Plusplunten

Premium race helm
AIM+ multi-composiet schaal in 4 maten
CWR-F 2D pinlock vizier met vortex generators & tear-offs
verwisselbare spoilers
verstelbare en aanpasbare voering
aerodynamica getest tot 350 km/u
lift is met 3% verminderd en de druk zelfs met 10%
voering met Emergency Quick Release system
Individueel aanpasbare pasvorm
Omschrijving

Nieuw 2019: SHOEI X-SPIRIT3 DE ANGELIS TC-1 integraalhelm

SHOEI X-Spirit 3/III ANGELIS TC-1 Motorhelm

De X-Spirit 3 is de meest pure racehelm van Shoei

De X-Spirit III integraal helm is de Premium race helm van Shoei. Het extreme design van de SHOEI X-Spirit 3/III is maar voor één ding bdeoeld: racen! De helm is ontwikkeld voor professioneel gebruik, zonder concessies te doen aan praktische bruikbaarheid en veiligheid. Met verbeterde in- en uitgaande ventilatie, verwisselbare spoilers, verstelbare en aanpasbare voering en geoptimaliseerde aerodynamica gaat de X-spirit III weer aan kop van het ultra sportieve veld.

SHOEI X-Spirit 3/III binnen en buitenschaal

Bij de SHOEI X-Spirit 3/III wordt er natuurlijk weer gebruik gemaakt van de AIM+ multi-composiet schaal. Voor de X-Spirit III gebruikt Shoei maar liefst zés lagen, waarbij verschillende materialen en composieten samenwerken.  Hierdoor bereikt de helm een optimale stijfheid en densiteit om een impact of schok-beweging maximaal te kunnen absorberen, terwijl de schaal extreem licht blijft.

Zoals je gewend bent van Shoei zijn er 4 verschillende maten buitenschaal, zodat je nooit een te grote helm hebt, ook als je een kleine maat hebt.

De binnenschaal bestaat uit verschillende dichtheden EPS om impact-krachten maximaal te kunnen absorberen.

SHOEI X-Spirit 3/III CWR-F 2D vizier

Een praktische innovatie is het CWR-F 2D pinlock vizier, waarmee je in een handomdraai zowel de pinlock als de tear-offs optimaal af kunt stellen. Ook is dit vizier voorzien van  VORTEX generators, die mede voor een geoptimaliseerde aerodynamica zorgen, ook bij extreme snelheden. En natuurlijk is er een bijpassend Max-vision Pinlock binnenvizier ontwikkeld dat perfect aansluit en maximaal zicht rondom waarborgt onder alle omstandigheden. Er zijn maar liefst 14 verschillende uitwisselbare vizieren verkrijgbaar in allerlei kleuren en tinten, waaronder het fotochromatische Transistions Adaptive Visor dat zich qua tint aanpast aan de lichtomstandigheden.

SHOEI X-Spirit 3/III aerodynamica

De SHOEI X-Spirit 3/III is ontwikkeld in de windtunnel; dat zie je al op het eerste gezicht. De lift en de druk van de SHOEI X-Spirit 3/III zijn nu nog lager, de lift is met 3% verminderd ten opzichte van de X-spirit II en de druk zelfs met 10%, waardoor je nek weer een groot deel ontlast wordt. De X-spirit III blijft mede daardoor zo stabiel als een huis, zelfs bij extreme snelheden op het circuit.

De X-Spirit 3 wordt geleverd met 2 verschillende maten flaps voor de achterste stabilisatoren, om deze naar omstandigheden en persoonlike voorkeuren individueel te kunnen afstemmen.

SHOEI X-Spirit 3/III ventilatie

De ventilatie en luchttoevoer van deze super sportieve motorhelm is erg goed, zodat je fris en alert blijft, ook onder intensieve omstandigheden. De SHOEI X-Spirit 3/III heeft 12 grote ventilatieschachten, waarvan zes ingaand en zes uitgaand. De vier grote inlaatkanalen bovenop de helmschaal en de bovenste inlaat op de kin zorgen dat je je hoofd koel houdt, terwijl de onderste kinventilatie ervoor zorgt dat je naar behoefte extra ademlucht-toevoer krijgt en je wangkussens bij transpiratie droog blijven tijdens fysiek intensieve ritten.
De 6 uitgaande ventilatieschachten zijn strategisch geplaatst om ervoor te zorgen dat via de afvoer van de warme lucht uit het binnenste van de helm, de werveling achter de helm geminimaliseerd worden, hetgeen de stabiliteit van de helm ten goede komt.

De X-spirit III wordt geleverd met een Breath guard en een chin curtain. Beide zijn makkelijk te plaatsen/verwijderen, afhankelijk van het type rit en de weersomstandigheden van dat moment.

SHOEI X-Spirit 3/III pasvorm en voering

De X-spirit III voelt net zo vertrouwd als thuiskomen, zeker als je al eerder een Shoei hebt gehad. Uiteraard is de voering volledig uitneembaar en wasbaar, en heb je de mogelijkheid om met verschillende mate wangkussens en centerpads de helm exact op jouw hoofd individueel passend te maken.

De voering voelt zacht aan, is uitneembaar, wasbaar en de pasvorm bewaart zijn vorm. De X-spirit III is voorzien van het E.Q.R.S: het Emergency Quick Release system. In het onverhoopte geval van een ongeval, kunnen helpers de voering makkelijk verwijderen om de helm zonder te hoeven trekken van het hoofd van het slachtoffer krijgen.

Specificaties SHOEI X-Spirit 3/III:

 • AIM+ buitenschaal multi-composite-fibre
 • 4 verschillende buitenschaalmaten
 • Modulaire EPS binnenschaal met verschillende dichtheden
 • CWR-F 2D vizier geschikt voor tear-offs (apart verkrijgbaar)
 • Max-vision pinlock anto-condens binnenvizier meegeleverd
 • Dubbel-D sluiting
 • E.Q.R.S. Emergency quick release systeem
 • 3D wangkussen
 • Verstelbare center-pad
 • Uitneembare en wasbare binnenvoering
 • Ventilatie opening voor de wangkussens
 • 6 luchtinlaten en 6 luchtuitlaten
 • Windtunnel ontwikkeld
 • Lock-systeem op het vizier
 

MotoZoom is officieel Premium SHOEI dealer. Premium service en verstand van zaken.

 

SKU: 790379

Anderen kochten ook

AGV CORSA R Replica ESPARGARO 2017
 
899,95
Beoordeling

Plusplunten:

Extreme lichte koolstofhelm
MotoGP hightech voor op de openbare weg
5 sterren SHARP rating
4 buitenste schaalmaten
Aerodynamisch getest tot snelheden van 350 km/u op stabiliteit en bruikbaarheid
5 mm dik Pinlock Max Vision anti-condens vizier
Twe-zijdig interieur, één voor warm en één voor koud weer

Minpunten:

XS
S
MS
ML
L
XL
XXL
HJC IS-17 integraalhelm
sale
119,95
Beoordeling

Plusplunten:

Geï
ntegreerd zonnevizier
Pinlock voorbereid
Goede ventilatie

Minpunten:

Niet de stilste helm
XXS
XS
S
M
L
XL
XXL
 

Shoei motorhelm maattabel

A HEAD

Meet je hoofd met een meetlint. Meet rond je hoofd op het breedste punt, net boven de wenkbrouwen.

Een helm in de verkeerde maat kan te los zitten en bewegen op je hoofd, of je helm kan te strak zitten en zorgen voor een vervelende druk.

Een helm in de juiste maat kan bewegen, maar trekt je huid mee.

⇄ inch
⇄ centimeter
MAAT METING
XXS 51-52
XS 53-54
S 55-56
M 57-58
L 59-60
XL 61-62
XXL 63-64

Er zijn nog geen reviews. Schrijf jij de eerste?
1. Doorzoek de V&A:
2. Niet te vinden?

Heb je vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het dan hier aan de  Servicedesk

Of heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de Nieuw 2019: SHOEI X-SPIRIT3 DE ANGELIS TC-1 integraalhelm?
Er zijn nog geen vragen gesteld
Maattabel
 

Shoei motorhelm maattabel

A HEAD

Meet je hoofd met een meetlint. Meet rond je hoofd op het breedste punt, net boven de wenkbrouwen.

Een helm in de verkeerde maat kan te los zitten en bewegen op je hoofd, of je helm kan te strak zitten en zorgen voor een vervelende druk.

Een helm in de juiste maat kan bewegen, maar trekt je huid mee.

⇄ inch
⇄ centimeter
MAAT METING
XXS 51-52
XS 53-54
S 55-56
M 57-58
L 59-60
XL 61-62
XXL 63-64
Reviews

Er zijn nog geen reviews. Schrijf jij de eerste?
Vraag & Antwoord
1. Doorzoek de V&A:
2. Niet te vinden?

Heb je vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het dan hier aan de  Servicedesk

Of heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de Nieuw 2019: SHOEI X-SPIRIT3 DE ANGELIS TC-1 integraalhelm?
Er zijn nog geen vragen gesteld
869,00
869,00
Heb je dit artikel ergens goedkoper gezien?
Ophalen in één van onze winkels?

Hulp Nodig?

Stel een vraag

vragen & antwoorden

Heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de Nieuw 2019: SHOEI X-SPIRIT3 DE ANGELIS TC-1 integraalhelm?

1. Doorzoek de V&A

2. Niet te vinden?Stel een vraag

en krijg antwoord van kopers van dit product of onze servicedesk

Vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het de servicedesk

Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen