shop
0

Integraal­helmen

Dé motorhelm bij uitstek: de integraalhelm

De integraalhelm is de best beschermende motorhelm. En hoewel de systeemhelm steeds populairder wordt, is de integraalhelm voor veel motorrijders de favoriet. De integraalhelm biedt door zijn constructie de beste bescherming van alle helmtypes. Ook is de integraalhelm vaak stiller dan een systeemhelm, hij is in de regel 10 tot 20% lichter dan een vergelijkbare systeemhelm en bijna altijd voordeliger. En last but not least: de integraalhelm oogt meestal veel sportiever door zijn slankere vorm en uitgesprokener design. De integraalhelm is mede daardoor populair bij wat jongere motorrijders die op sportievere motoren of naked bikes rijden.

ECE 22.05 P homologatie

Een integraalhelm voor op de motor moet altijd voldoen aan de ECE 22.05 keurnorm voor integraalhelmen; in het label staat  in het nummer de letter “P”. Bij motozoom zijn alle integraalhelm ECE 22.05 gekeurd. De ECE 22.05 keurnorm zorgt ervoor dat elke gekeurde helm aan bepaalde minimum-eisen qua veiligheid voldoet. Het betekent niet dat elke helm even veilig is. Er zijn veel verschillen tussen helmen, de gebruikte materialen en de verschillende filosofieën van de helmfabrikanten.

De ene integraalhelm is de andere niet

Alle integraalhelmen lijken op het eerste oog op elkaar. Toch zijn er grote onderlinge verschillen:

De sport integraalhelm

Deze integraalhelmen zijn ontworpen voor motorrijders die op supersportmachines rijden.  Ze zijn helemaal klaar voor circuitgebruik. Door de extreme aard van dergelijk gebruik, hebben sportrijders andere wensen. Om te beginnen moete een sporthelm extreem licht zijn. Daarom is een dergelijke helm meestal van tamelijk exotische en vaak prijzige materialen gemaakt. Verder moet de pasvorm en aerodynamica zo extreem goed zijn dat ook bij snelheden van 250 km en meer de helm perfect blijft zitten, ook als de rijder helemaal plat op de tank ligt of even opzij kijkt. Een zonnevizier ontbreekt in een sporthelm, niet alleen om gewicht te besparen, maar ook om de veiligheid: de plek waar het zonnevizier zit is een holte tussen de buitenschaal en de binnenschaal van de helm; de helm is op deze plek minder schokabsorberend. Ook kan het zonnevizier het gezicht van de rijder verwonden bij een hoge snelheids-crash. Vanwege de hoge snelheden moet het vizier te vergrendelen zijn. Verder heeft een sport integraalhelmaltijd een dubbel-d sluiting; de minst praktische maar de meest betrouwbare van alle helmsluitingen. Comfort speelt bij sporthelmen een kleinere rol. Zo is een sport integraalhelm zelden of nooit stil. Voorbeelden zijn de Shoei NXR, De Shark Race R Pro, De HJC R-PHA 11 en de AGV Corsa en Pista.

De GT of sporttour integraalhelm

De Grand Turisimo of sporttour integraalhelm is ontworpen voor tour-gebruik. Daar worden hele andere eisen aan gesteld. Zo wil een sporttour-motorrijder vaak lange motorritten maken; dus een sporttour integraalhelm moet zeer veel draagcomfort bieden. Daarom is een dergelijke integraalhelm in de regel voorzien van een luxe binnen voering en heeft de helm een uitstekend ventilatiesysteem. Ook een zonnevizier ontbreekt niet en de pasvorm is comfortabeler. Er is bij de betere helmen rekening gehouden met de inbouw van een Bluetooth Bluetooth is een standaard voor draadloze verbindingen tussen apparaten op korte afstand. Dankzij Bluetooth kunnen bijvoorbeeld draadloos carkits aan de mobiele telefoon gekoppeld worden, kan snel vanaf een tablet computer worden geprint, of kan een helm worden uitgerust met een headset die draadloos te koppelen is met het GPS toestel of de telefoon.headset. Aerodynamica is vooral gericht op het beperken van windgeruis en is afgestemd op een recht(er)op-zitpositie. Voorbeelden zijn de Shoei GT-Air, de Shark Spartan, de HJC R-PHA ST, de Schuberth S2, de AGV K-5 en de Scorpion EXO-1200 Air

De Naked Bike integraalhelm

Naked bikes hebben door de combinatie tussen hun specifieke zithouding zonder enige windbescherming en de toch meestal sportieve rijstijl, een aantal specifieke eisen. Zo moet ook bij een dergelijke helm het vizier te vergrendelen zijn en heeft de helm een specifieke aerodynamica voor gebruik op een naked bike. En dat alles zonder in te boeten op comfort zoals een zonnevizier en voorzien van sportieve designs. Een goed voorbeeld van zo’n naked bike helm is de Shark Speed-R en de AGV AX-8.

De Retro Integraalhelm

Wil je een integraalhelm, maar liever niet zo eentje met een modern uiterlijk? Dan kun je kiezen voor retro integraalhelm. Wanneer je een caferacer of klassieke motor hebt en toch het comfort wil van een gezichtsbedekkende helm, maar met een vintage uiterlijk, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor merken als Bell, Biltwell, AGV of Shoei.

Een integraalhelm online kopen of naar een motozoom winkel?

Een integraalhelm online kopen is heel gemakkelijk in de motozoom webshop. Bestellen en bezorgen is snel en je kunt eenvoudig en gratis retoursturen als de helm niet bevalt. Kijk even goed naar dit filmpje om te kijken hoe je een integraalhelm precies past.

Heb je de helm van jouw keuze nog nooit gepast of heb je nog niet zo vaak een helm gekocht, dan raden we je aan om naar een van onze winkels te komen. Voor elke type helm geldt dat de pasvorm zéér, zéér, zéér belangrijk is. Zowel voor de veiligheid als het comfort tijdens het rijden is de pasvorm van de helm het enige dat er echt toe doet. Onze ervaring is dat een groot deel van de motorrijders zonder het te weten een te grote helm draagt, en dat is ronduit gevaarlijk. In de motozoom winkels hebben onze verkopers gespecialiseerde trainingen gevolgd om samen met jou de juiste pasvorm te vinden. Dus het advies is kom langs in een van de motozoom winkels in Apeldoorn, Amsterdam of Utrecht.

Uitgebreide collectie integraalhelmen

Wij hebben daar een prachtige collectie integraalhelmen voor je samengesteld. We snappen dat een dergelijk groot aanbod nog wel eens verwarrend kan zijn, dus vraag gerust als je het even niet weet. Dat kan onderaan de productpagina van elke helm of via de contactpagina.

SHOEI GT-AIR 2 MAT ZWART integraalhelm

529,00
529,00
Heb je dit artikel ergens goedkoper gezien?
Ophalen in één van onze winkels?
Omschrijving

SHOEI GT-AIR 2 MAT ZWART integraalhelm

Shoei GT-AIR 2 sport-tour integraalhelm

SHOEI evolueert zijn succesvolle Sport-Touring-helm en geeft de GT-Air 2 de allernieuwste technologische innovaties mee. De GT-Air 2 is op alle terreinen moderner en beschikt over een volledig nieuw ontwikkeld ventilatiesysteem en binnenbekleding. Het onderscheidt zich door een zeer compact ontwerp en de mogelijkheid om een ??fantastisch SENA-intercomsysteem te installeren dat volledig is geïntegreerd in het ontwerp van de schaal. En last but not least: een vernieuwd viziermechanisme dat onder andere een handige ventilatiestand heeft.

Technische kenmerken GT-Air II:

Veiligheid

 • De buitenschaal is gemaakt van AIM (Advanced Integrated Matrix): organische vezels en multi-composietvezels in verschillende lagen voor een schokabsorberende schaal met optimale stijfheid.
 • De binnenschaal is gemaakt van EPS met verschillende dichtheden die een hoge mate van impactabsorptie bieden.
 • Met het EQRS (Emergency Quick Release System) dat het verwijderen van de helm van buitenaf in geval van een ongeluk vergemakkelijkt en veiliger maakt door het uittrekken van de zij-padding.
 • Met micrometrische sluiting gemaakt van roestvrij staal. De positie van de riem is ten opzichte van het vorige model veranderd om meer comfort te bieden en mogelijke wrijving te voorkomen.
 • CNS-1 vizier dat een breed gezichtsveld biedt en 99% UV-bescherming garandeert. De Pinlock Evo is standaard en zorgt ervoor dat het zicht altijd helder en condensvrij is, ongeacht de klimatologische omstandigheden. Het viziermechanisme is opnieuw ontworpen en heeft een hermetisch afgesloten rand met waterafvoerpunten. Met een micro-aperture vizierstand om de helm te ventileren en om het vizier te ontwasemen als de Pinlock niet gemonteerd is. Het vizier is bovendien gemakkelijk te verwijderen zonder gereedschap.

Comfort

 • 3 verschillende buitenschaal-maten voor een betere pasvorm op elke hoofdmaat.
 • De interieur van de nieuwe GT-Air 2 is vervaardigd van verschillende soorten materialen. Er zijn materialen gebruikt die een hoge vochtopname en snelle droging bieden op het gebied van de wangen en het voorhoofd.
 • 3D-center-pad voor maximaal comfort.
 • Wangkussens in verschillende lagen polyurethaan met verschillende dichtheden voor meer comfort en pasvorm.
 • Verwijderbare padding in het gebied van de oren om ruis te verminderen en om de montage van een com-systeem te vergemakkelijken.
 • Het ontwerp van de zijpadding is geoptimaliseerd voor brildragers.
 • Volledig verwijderbare en wasbare binnenwerk.
 • MotoZoom is gecertificeerd om het interieur tegen een geringe meerprijs aan te passen aan  specifieke pasvorm wensen of problemen
 • QSV-2 zonneklep met anticondens en antikrasbehandeling met 99% UV-bescherming.
 • Vizier gemakkelijk bedienbaar vanaf de buitenkant, zelfs met dikke handschoenen aan. Het is goedgekeurd volgens de voorschriften van de Europese norm voor zonnebrillen en is gemakkelijk los te koppelen zonder gereedschap.

Ventilatie

 • Vernieuwd ventilatiesysteem gevormd door instelbare luchtinlaten in de bovenste zone en op de kinbak en 2 luchtuitlaten volledig geïntegreerd in de spoilers van de achterkant en de nek.
 • De luchtstroom die wordt bereikt met het nieuwe ventilatiesysteem is aanzienlijk toegenomen in vergelijking met het vorige model.

Aërodynamica

 • De aerodynamica is verbeterd en bestudeerd in de windtunnel om de GT-AIR 2 nog stiller te maken.

Communicatie

 • De Shoei GT-Air 2 bevat de voorbereiding voor de integratie van het intercomsysteem Sena SRL (apart verkrijgbaar).
 • Het nieuwe intercomsysteem past naadloos en heeft geen enkele invloed op de esthetiek en aërodynamica van de helm.

Meegeleverd:

 • breath-guard en kinscherm
 • Pin-Lock Evo lens

Homologaties

 • ECE 22.05 Gecertificeerd

 

MotoZoom is officieel Premium SHOEI-dealer en SHOEI Personal Fitting-servicecentrum. Eersteklas service en knowhow!

 

 

SKU: 790395

Combideals met de SHOEI GT-AIR 2 MAT ZWART integraalhelm

Combideals

SHOEI GT-AIR 2 MAT ZWART integraalhelm + SHOEI intercom SENA SRL-02 voor SHOEI GT-Air II

SHOEI GT-AIR 2 MAT ZWART integraalhelm

29,90
extra combikorting 798,10

Anderen kochten ook

SHARK RACE-R PRO ZARCO 2017 integraalhelm

Plusplunten:

Ready to race
Carbon Aramide Fiber buitenschaal
2 buitenschaalmaten
Optimaal comfort voor personen die een bril dragen
Optica 1 categorie vlakvizier
Dubbele achterspoiler voor zowel aerodynamica als stabiliteit bij hoge snelheid
heel licht, slechts 1250 g

Minpunten:

XS
S
M
L
XL
HJC IS-17 integraalhelm
sale
179,00
Beoordeling

Plusplunten:

Geï
ntegreerd zonnevizier
Pinlock voorbereid
Goede ventilatie

Minpunten:

Niet de stilste helm
XXS
XS
S
M
L
XL
XXL
 

Shoei motorhelm maattabel

A HEAD

Meet je hoofd met een meetlint. Meet rond je hoofd op het breedste punt, net boven de wenkbrouwen.

Een helm in de verkeerde maat kan te los zitten en bewegen op je hoofd, of je helm kan te strak zitten en zorgen voor een vervelende druk.

Een helm in de juiste maat kan bewegen, maar trekt je huid mee.

⇄ inch
⇄ centimeter
MAAT METING
XXS 51-52
XS 53-54
S 55-56
M 57-58
L 59-60
XL 61-62
XXL 63-64

Er zijn nog geen reviews. Schrijf jij de eerste?
1. Doorzoek de V&A:
2. Niet te vinden?

Heb je vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het dan hier aan de  Servicedesk

Of heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de SHOEI GT-AIR 2 MAT ZWART integraalhelm?

Gestelde vragen 1, 0 Antwoorden

21-01-2019 s h vraagt:Hoe werkt dat met dat personal fitting???
Maattabel
 

Shoei motorhelm maattabel

A HEAD

Meet je hoofd met een meetlint. Meet rond je hoofd op het breedste punt, net boven de wenkbrouwen.

Een helm in de verkeerde maat kan te los zitten en bewegen op je hoofd, of je helm kan te strak zitten en zorgen voor een vervelende druk.

Een helm in de juiste maat kan bewegen, maar trekt je huid mee.

⇄ inch
⇄ centimeter
MAAT METING
XXS 51-52
XS 53-54
S 55-56
M 57-58
L 59-60
XL 61-62
XXL 63-64
Reviews

Er zijn nog geen reviews. Schrijf jij de eerste?
Vraag & Antwoord
1. Doorzoek de V&A:
2. Niet te vinden?

Heb je vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het dan hier aan de  Servicedesk

Of heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de SHOEI GT-AIR 2 MAT ZWART integraalhelm?

Gestelde vragen 1, 0 Antwoorden

21-01-2019 s h vraagt:Hoe werkt dat met dat personal fitting???
529,00
529,00
Heb je dit artikel ergens goedkoper gezien?
Ophalen in één van onze winkels?

Hulp Nodig?

Stel een vraag

vragen & antwoorden

Heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de SHOEI GT-AIR 2 MAT ZWART integraalhelm?

1. Doorzoek de V&A

2. Niet te vinden?Stel een vraag

en krijg antwoord van kopers van dit product of onze servicedesk

Vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het de servicedesk

Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen