shop
0

Systeem­helmen

Systeemhelmen

De systeemhelm (ook wel opklaphelm genoemd) is zeer populair door de combinatie van uitstekende bescherming, hoog comfort en groot gebruiksgemak. De systeemhelm is ooit ontwikkeld voor overheidsdiensten zoals de politie, maar werd al heel snel populair bij brildragers en daarna bij het grote publiek. De systeemhelm dankt zijn naam aan de eerste populaire systeemhelmen, de BMW “System 1”. Net als de Spa rood werd deze type-aanduiding in Nederland de soortnaam.

P of P/J homologatie van een systeemhelm

Een systeemhelm voldoet altijd aan de ECE 22.05 keurnorm voor integraalhelmen; dan staat er in het nummer de letter “P” bij. Alléén als een systeemhelm ook als jethelmEen helm zonder kinbescherming gekeurd is, kun je er ook ‘open’ mee rijden. In dat geval staat op het witte labeltje van de ECE 22.05 niet alleen de “P” maar “P/J”. Systeemhelmen die NIET “P/J” gekeurd zijn, zijn NIET bedoeld om met het kinstuk omhooggeklapt mee te rijden. Dat is levensgevaarlijk omdat het kinstuk -of kinnebak- onverwacht naar beneden kan vallen, bijvoorbeeld tijdens het remmen, waarbij de kans groot is dat het kinstuk van de systeemhelm niet helemaal sluit en voor je ogen blijft hangen en je niets meer ziet.     

Andere voordelen van een systeemhelm

Open rijden met een systeemhelm is slechts met een klein aantal systeemhelmen echt goed te doen, omdat bij de meeste systeemhelmen het kingedeelte omhoog staat en als een windvanger werkt. De Roof Boxer en de Shark Evoline en de Shark Evo one zijn de uitzonderingen hierop. Met name de Sharkt hebben een vernuftig systeem waarbij de kinnebak achterop de helm ‘verdwijnt’ en naar hartelust getoerd kan worden in jethelmEen helm zonder kinbescherming-modus.

Een systeemhelm heeft ook nog andere voordelen. Brildragers kunnen de helm gemakkelijker op- en afzetten en ook niet geheel onbelangrijk is de mogelijkheid om bij een ongeluk het gezicht bereikbaar te krijgen zonder de helm af te hoeven doen.

Nadelen systeemhelm

Een systeemhelm heeft ook wel een paar nadelen. Zo is een systeemhelm altijd iets zwaarder dan eenzelfde model integraalhelm. Dat komt doordat het mechaniek meestal 100 tot 200 gram extra weegt. Een ander nadeel is dat een systeemhelm soms iets luidruchtiger is dan hetzelfde model integraalhelm, al slagen steeds meer fabrikanten erin dit op te lossen. Zo maakt bijvoorbeeld Schuberth systeemhelmen die vele malen stiller zijn dan de meeste integraalhelmen op de markt.
Systeemhelmen zijn er in elke prijsklasse, van spotgoedkoop tot high end. Ons uitgebreide assortiment  systeemhelmen begint onder de 100 euro voor een voordelige maar toch betrouwbare basis-systeemhelm. Maar ook de hogere kwaliteit systeemhelmen zijn altijd scherp geprijsd en vallen allemaal onder onze laagste prijsgarantie.  

Een systeemhelm online kopen of naar de motozoom winkel?

Een systeemhelm online kopen is heel gemakkelijk in de motozoom webshop. Bestellen en bezorgen is snel en je kunt gemakkelijk en gratis retoursturen als de helm niet bevalt. Kijk even goed naar dit filmpje om te kijken hoe je een helm precies past.

Heb je de helm van jouw keuze nog nooit gepast of heb je nog niet zo vaak een helm gekocht, dan raden we je aan om naar een van onze winkels te komen. Voor elke type helm geldt dat de pasvorm zéér, zéér, zéér belangrijk is. Zowel voor de veiligheid als het comfort tijdens het rijden is de pasvorm van de helm het enige dat er echt toe doet. Onze ervaring is dat een groot deel van de motorrijders zonder het te weten een te grote helm draagt, en dat is ronduit gevaarlijk. In de motozoom winkels hebben onze verkopers gespecialiseerde trainingen gevolgd om samen met jou de juiste pasvorm te vinden. Dus het advies is kom langs in een van de motozoom winkels in Apeldoorn, Amsterdam of Utrecht.

Uitgebreide collectie systeemhelmen

Wij hebben daar een prachtige collectie systeemhelmen voor je samengesteld.  De meest verkochte systeemhelmen zijn de Schuberth C3 Pro en de E1 Adventure, de Shoei Neotec, De Shark Evoline 3 en de Evo-One, de Roof Boxer, de AGV Compact en de HJC RPHA-Max, IS-Max II en de SY-Max 3 en vele andere.

Systeemhelm aanbieding

Door onze grote collectie aan systeemhelmen, is er altijd wel een helm die in de aanbieding is, of dat nu de Roof Boxer, Schuberth C3 of C4, of de Shoei Neotec is. 

SHARK EVO-ONE 2 KRONO Mat systeemhelm

sale
449,99 349,99
sale
449,99 349,99
Heb je dit artikel ergens goedkoper gezien?
Ophalen in één van onze winkels?

Plusplunten

volwaardige integraalhelm en jethelmEen helm zonder kinbescherming in één
innovatief 'auto-up en auto-down'-systeem met slechts één handbeweging
MaxvisionDe Pinlock lens creëert continue luchtdruk door compressiekracht, die op zijn beurt de condensatie stopt -en dus het beslaan van het vizier- zelfs wanneer het temperatuurverschil tussen de buitenkant en de binnenkant van de helm toeneemt. De Pinlock 100% MaxVision anti-condens lens zorgt voor een vrij zicht over het hele gezichtsveld. Op het speciaal ontworpen vizier wordt de Pinlock MaxVision eenvoudig in de daarvoor bestemde uitsparing geplaatst waardoor je geen randen meer ziet. En het is zeer effectief: helder zicht en geen randen die het zicht verstoren. Pinlock®-vizier
geïntegreerd zonnevizier
2 buitenschaal-maten
geïntegreerde brilkanalen

Video's:

Omschrijving

SHARK EVO-ONE 2 KRONO Mat systeemhelm

Shark Evo-One 2 Krono Mat systeemhelm: volwaardige integraalhelm én jethelmEen helm zonder kinbescherming in één...

…en dat met één eenvoudige handbeweging!

De introductie van de zeer compacte Shark EVO-ONE 2 systeemhelm is een grote innovatie in de range van EVO modellen van de Franse helmproducent Shark. De EVO ONE systeemhelm was een ingenieuze doorontwikkeling van de succesvolle Evoline 3. De R&D afdeling heeft de EVO-ONE motorhelm onder loep genomen en gekeken wat er nóg beter kan. Deze EVO-ONE 2 is het resultaat van deze doorontwikkeling: de motorhelm is verkrijgbaar in twee helmschaal groottes, standaard voorzien van een Pinlock® MaxvisionDe Pinlock lens creëert continue luchtdruk door compressiekracht, die op zijn beurt de condensatie stopt -en dus het beslaan van het vizier- zelfs wanneer het temperatuurverschil tussen de buitenkant en de binnenkant van de helm toeneemt. De Pinlock 100% MaxVision anti-condens lens zorgt voor een vrij zicht over het hele gezichtsveld. Op het speciaal ontworpen vizier wordt de Pinlock MaxVision eenvoudig in de daarvoor bestemde uitsparing geplaatst waardoor je geen randen meer ziet. En het is zeer effectief: helder zicht en geen randen die het zicht verstoren. binnenvizier, nieuw Autoseal System, een compacter design van de helmschaal, een 23% groter zonnevizier (t.o.v. de Shark EvoLine Series 3) en het innovatieve "auto-up en auto-down" systeem.

In een handomdraai te transformeren van integraal-motorhelm naar jethelmEen helm zonder kinbescherming

Dankzij het innovatieve "auto-up en auto-down" systeem is het kindeel van de Shark EVO-ONE 2 snel en eenvoudig met één hand naar achteren te klappen, hierdoor kun je (zelfs op de snelweg!) de helm transformeren naar een luchtige en volwaardige jethelmEen helm zonder kinbescherming. Het gehele kindeel sluit aerodynamisch aan op de nu nog compactere helmschaal. Doordat het kindeel strak naar achteren valt, vangt deze geen rijwind. Dit komt de (gewichts-)balans en de aerodynamica van de Shark EVO-ONE 2 ten goede.

MaxvisionDe Pinlock lens creëert continue luchtdruk door compressiekracht, die op zijn beurt de condensatie stopt -en dus het beslaan van het vizier- zelfs wanneer het temperatuurverschil tussen de buitenkant en de binnenkant van de helm toeneemt. De Pinlock 100% MaxVision anti-condens lens zorgt voor een vrij zicht over het hele gezichtsveld. Op het speciaal ontworpen vizier wordt de Pinlock MaxVision eenvoudig in de daarvoor bestemde uitsparing geplaatst waardoor je geen randen meer ziet. En het is zeer effectief: helder zicht en geen randen die het zicht verstoren. Pinlock:altijd een heldere blik

De  Shark Evo-One 2 systeemhelm is standaard uitgerust is met een MaxvisionDe Pinlock lens creëert continue luchtdruk door compressiekracht, die op zijn beurt de condensatie stopt -en dus het beslaan van het vizier- zelfs wanneer het temperatuurverschil tussen de buitenkant en de binnenkant van de helm toeneemt. De Pinlock 100% MaxVision anti-condens lens zorgt voor een vrij zicht over het hele gezichtsveld. Op het speciaal ontworpen vizier wordt de Pinlock MaxVision eenvoudig in de daarvoor bestemde uitsparing geplaatst waardoor je geen randen meer ziet. En het is zeer effectief: helder zicht en geen randen die het zicht verstoren. Pinlock® binnenvizier. Dit binnenvizier zorgt er voor dat het vizier aan de binnenkant niet meer beslaat bij koude en/of vochtige weersomstandigheden. Hierdoor hou je altijd een condensvrij zicht op de weg en je omgeving. Groot voordeel is dat de helm uitgerust is met de MaxvisionDe Pinlock lens creëert continue luchtdruk door compressiekracht, die op zijn beurt de condensatie stopt -en dus het beslaan van het vizier- zelfs wanneer het temperatuurverschil tussen de buitenkant en de binnenkant van de helm toeneemt. De Pinlock 100% MaxVision anti-condens lens zorgt voor een vrij zicht over het hele gezichtsveld. Op het speciaal ontworpen vizier wordt de Pinlock MaxVision eenvoudig in de daarvoor bestemde uitsparing geplaatst waardoor je geen randen meer ziet. En het is zeer effectief: helder zicht en geen randen die het zicht verstoren. variant van Pinlock®: de naam zegt het al, maximaal zicht! Het binnenvizier beslaat het gehele blikveld, dit in tegenstelling tot andere Pinlock® varianten waarbij het wel eens voor kon komen dat je tegen de rand van het binnenvizier aan keek. Ook is het geïntegreerde zonnevizier van de Shark Evo-One maar liefst 23% groter dan het zonnevizier van de EvoLine Series 3 motorhelm.

Alle specificaties van de Evo-One 2 op een rijtje:

 • Geoptimaliseerde chin guard sluitsysteem voor verbeterde ergonomie en flexibiliteit
 • Het gepatenteerde 'Auto-up/Auto-down'-systeem zorgt er automatisch voor dat vizier omhoog gaat als je het kinstuk omhoog brengt
 • Compact, aerodynamisch profiel zorgt voor vermindering van lawaai tijdens rijden
 • Vizier: helder, voorzien van een meegeleverd Pinlock MaxvisionDe Pinlock lens creëert continue luchtdruk door compressiekracht, die op zijn beurt de condensatie stopt -en dus het beslaan van het vizier- zelfs wanneer het temperatuurverschil tussen de buitenkant en de binnenkant van de helm toeneemt. De Pinlock 100% MaxVision anti-condens lens zorgt voor een vrij zicht over het hele gezichtsveld. Op het speciaal ontworpen vizier wordt de Pinlock MaxVision eenvoudig in de daarvoor bestemde uitsparing geplaatst waardoor je geen randen meer ziet. En het is zeer effectief: helder zicht en geen randen die het zicht verstoren. anti-condens binnenvizier.
 • Quick release viziersysteem is eenvoudig en snel te wisselen zonder gereedschap
 • 'Autoseal'-systeem: vizier is gesloten goed geïsoleerd, zodat je helm stiller is en 100% waterproof
 • Geïntegreerd zonnevizier
 • Sluiting: Micro-lock ratelsnelsluiting
 • Voering: comfort helmvoering, antibacterieel, volledig uitneembaar
 • Comfortabel voor brildragers
 • Voorbereid voor Sharktooth-communicatiesysteem
 • Helmschaal gemaakt van geïnjecteerde thermoplastiche hars, 2 helmschaalgroottes
 • Ventilatie: verstelbaar op kin en voorhoofd. Tevens voorzien van geïntegreerde luchtkanalen in de helmschaal
 • Overig: levering incl. chin curtain, Shark Easy Fit; geintegreerde brilkanalen in de voering voor brildragers, voorbereiding voor Sharktooth communicatiesysteem
 • ECE 22-05 P/J gekeurd: dubbele keuring als integraalhelm én jethelmEen helm zonder kinbescherming
 • Gewicht: ca. 1650 gram

MotoZoom is officieel Premium SHARK dealer. Premium service en verstand van zaken!

 

 

SKU: 791854

Anderen kochten ook

Caberg Levo systeemhelm
sale
350,96
Beoordeling
XS
S
M
L
XL
XXL
ROOF Boxer V8 Full Black systeemhelm
sale
339,00
Beoordeling

Plusplunten:

Goedgekeurd als integraalhelm EN als jethelm
Sterke glasvezel buitenschaal
Uniek design, vette uitstraling
Sterk verbeterde ventilatie
Comfortabele pasvorm

Minpunten:

Beperkt waterdicht en daardoor minder geschikt als dagelijks (woon-werk-) verkeer-helm
Beperkte prestaties anticondensvizier bij koud en nat weer
S/M (57)
XS (54)
S (56)
M (58)
L (60)
XL (61)
XXL (63)
 

Shark motorhelm maattabel

A HEAD

Meet je hoofd met een meetlint. Meet rond je hoofd op het breedste punt, net boven de wenkbrouwen.

Een helm in de verkeerde maat kan te los zitten en bewegen op je hoofd, of je helm kan te strak zitten en zorgen voor een vervelende druk.

Een helm in de juiste maat kan bewegen, maar trekt je huid mee.

⇄ inch
⇄ centimeter
MAAT METING
XS 53-54
SM 55-56
MD 57-58
LG 59-60
XL 61-62

Er zijn nog geen reviews. Schrijf jij de eerste?
1. Doorzoek de V&A:
2. Niet te vinden?

Heb je vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het dan hier aan de  Servicedesk

Of heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de SHARK EVO-ONE 2 KRONO Mat systeemhelm?

Gestelde vragen 1, 0 Antwoorden

29-06-2018 johan K vraagt:test....................................................................................
Maattabel
 

Shark motorhelm maattabel

A HEAD

Meet je hoofd met een meetlint. Meet rond je hoofd op het breedste punt, net boven de wenkbrouwen.

Een helm in de verkeerde maat kan te los zitten en bewegen op je hoofd, of je helm kan te strak zitten en zorgen voor een vervelende druk.

Een helm in de juiste maat kan bewegen, maar trekt je huid mee.

⇄ inch
⇄ centimeter
MAAT METING
XS 53-54
SM 55-56
MD 57-58
LG 59-60
XL 61-62
Reviews

Er zijn nog geen reviews. Schrijf jij de eerste?
Vraag & Antwoord
1. Doorzoek de V&A:
2. Niet te vinden?

Heb je vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het dan hier aan de  Servicedesk

Of heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de SHARK EVO-ONE 2 KRONO Mat systeemhelm?

Gestelde vragen 1, 0 Antwoorden

29-06-2018 johan K vraagt:test....................................................................................
sale
449,99 349,99
sale
449,99 349,99
Heb je dit artikel ergens goedkoper gezien?
Ophalen in één van onze winkels?

Hulp Nodig?

Stel een vraag

vragen & antwoorden

Heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de SHARK EVO-ONE 2 KRONO Mat systeemhelm?

1. Doorzoek de V&A

2. Niet te vinden?Stel een vraag

en krijg antwoord van kopers van dit product of onze servicedesk

Vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het de servicedesk

Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen