shop
0

Acculaders, druppel­laders & batterij­laders

Acculader motor

Je motor die niet wilt starten: een grotere nachtmerrie bestaat niet, toch? Zeker na de wintermaanden, als je motor in de stalling staat, is dit het gevaar dat op de loer ligt. Om dit te voorkomen, kun je een acculader gebruiken. Die houdt je accu op spanning als je motor stilstaat. Zo blijft deze in goede conditie. Bovendien voorkom je blijvende schade, zeker bij diep ontladende accu’s.

Acculader motor: wanneer laden?

Je kunt de volgende stelregel aanhouden als het gaat om hoe vaak je je motor aan de accu moet hangen: minimaal 1 keer per 2 maanden. Zorg ervoor dat de accu helemaal wordt opgeladen. Dit doe je over het algemeen door de acculader 2 dagen achter elkaar op de motor aan te sluiten. Als je een alarmsysteem en/of een andere stroomvreter in je motor hebt zitten, verhoog je de frequentie naar 1 keer per maand. MotoZoom heeft een compleet assortiment aan acculaders en -accessoires van gerenommeerde merken zoals Ctek, Oxford en Baas Bikeparts.

Druppellader

Met een druppellader houd je je accu ook op spanning, waarbij het opladen langzamer gaat. De stroom druppelt als het ware binnen. De laadsnelheid is vaak 1/10 van de accucapaciteit per uur. Volledig opladen duurt dan ongeveer 10 uur. Meestal laadt een druppellader de accu op tot een vooraf ingesteld punt. Een druppellader is bedoeld om de zelfontlading van een accu te compenseren. Is je accu helemaal leeg? Dan kun je niet opladen met een druppellader. Gebruik in dat geval een acculader.

Maak deze fout niet met je acculader

Zet je motor nooit even op contact als de ingebouwde accu aan de lader hangt. En je moet hem ook zeker niet starten. Dan kan namelijk de piekspanning uit de acculader doorslaan, wat kan resulteren in het moeten monteren van een nieuw ontstekingskastje of motormanagementsysteem.

Accu demonteren uit motor

Accu uit je motor halen? Eerst de minpool losmaken en dan de pluspool. Bewaar de losse accu op een koele plek (maar waar die niet bevriest). Accu weer aansluiten? Zorg dat de kabelaansluiting en de polen goed schoon zijn. Monteer dan eerst de pluspool en daarna de minpool. Smeer de accupolen in met vaseline nadat de kabels aan zijn gesloten. 

CTEK MXS 3.8

69,95
levertijd 3 à 5 weken
69,95
Heb je dit artikel ergens goedkoper gezien?
Ophalen in één van onze winkels?
Omschrijving

CTEK MXS 3.8

CTEK MXS 3.8

De MXS 3.8 is een geavanceerde, processorgestuurde acculader met gepatenteerd FLOAT/PULSE-onderhoud voor accu’s van 1,2Ah tot en met 85Ah. De MXS 3.8 biedt oplossingen voor uiteenlopende accuproblemen en is de ideale acculader voor dagelijks gebruik. Tot de functies van de MXS 3.8 behoren een diagnosetest om te zien of de accu lading kan accepteren en vasthouden, een gepatenteerd programma voor automatisch desulfateren en een speciale ‘druppelmodus’ voor optimaal opladen op koude winterdagen. Dankzij de gepatenteerde functie voor FLOAT/PULSE-onderhoudsladen is de MXS 3.8 ideaal voor langdurig onderhoud. Het gehele proces (testen, opladen en onderhouden) is duidelijk te volgen via de ledlampjes. De MXS 3.8 is een volautomatische 12V-acculader waar u geen omkijken naar hebt (‘aansluiten en vergeten’), met 7 oplaadstappen en instelbare programma’s van 0,8A en 3,8A. De druppelmodus is beschikbaar in het 3,8A-programma. Breed toepassingsbereik voor alle soorten loodzuuraccu’s van 1,2Ah tot en met 80Ah (130Ah voor onderhoudsladen). Spatwater- en stofdicht (IP65). De vonkvrije MXS 3.8 is eenvoudig en veilig te gebruiken, beschermt de voertuigelektronica en is beveiligd tegen omgekeerde polariteit en kortsluiting. *Nominale spanning AC 220–240VAC, 50–60Hz *Oplaadspanning KLEIN, NORMAAL: 14,4 V, KOUD/AGM: 14,7 V *Min. accuspanning 2.0V *Laadstroom 3,8A max *Netspanning 0,5A rms (bij volle laadstroom) *Drainlekstroom <1Ah/maand *Spanningsrimpel <4% *Omgevingstemperatuur -20°C tot +50°C, de uitvoer wordt bij hoge temperaturen automatisch gereduceerd *Ladertype Zeventaps, volautomatische laadcyclus *Soorten accu's Alle soorten 12V loodaccu’s (NAT, MF, Ca/Ca, AGM en GEL) *Accuvermogen 1,2 tot 80Ah, tot 130Ah voor onderhoudslading *Afmetingen 168 x 65 x 38 mm (L x B x H) *Isolatieklasse IP65 *Gewicht 0,6 kg

 

SKU: 63016563v

Anderen kochten ook

Er zijn nog geen reviews. Schrijf jij de eerste?
1. Doorzoek de V&A:
2. Niet te vinden?

Heb je vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het dan hier aan de  Servicedesk

Of heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de CTEK MXS 3.8?
Er zijn nog geen vragen gesteld
Reviews

Er zijn nog geen reviews. Schrijf jij de eerste?
Vraag & Antwoord
1. Doorzoek de V&A:
2. Niet te vinden?

Heb je vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het dan hier aan de  Servicedesk

Of heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de CTEK MXS 3.8?
Er zijn nog geen vragen gesteld
69,95
levertijd 3 à 5 weken
69,95
Heb je dit artikel ergens goedkoper gezien?
Ophalen in één van onze winkels?

Hulp Nodig?

Stel een vraag

vragen & antwoorden

Heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de CTEK MXS 3.8?

1. Doorzoek de V&A

2. Niet te vinden?Stel een vraag

en krijg antwoord van kopers van dit product of onze servicedesk

Vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het de servicedesk

Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen