shop
0

Integraal­helmen

Dé motorhelm bij uitstek: de integraalhelm

De integraalhelm is de best beschermende motorhelm. En hoewel de systeemhelm steeds populairder wordt, is de integraalhelm voor veel motorrijders de favoriet. De integraalhelm biedt door zijn constructie de beste bescherming van alle helmtypes. Ook is de integraalhelm vaak stiller dan een systeemhelm, hij is in de regel 10 tot 20% lichter dan een vergelijkbare systeemhelm en bijna altijd voordeliger. En last but not least: de integraalhelm oogt meestal veel sportiever door zijn slankere vorm en uitgesprokener design. De integraalhelm is mede daardoor populair bij wat jongere motorrijders die op sportievere motoren of naked bikes rijden.

ECE 22.05 P homologatie

Een integraalhelm voor op de motor moet altijd voldoen aan de ECE 22.05 keurnorm voor integraalhelmen; in het label staat  in het nummer de letter “P”. Bij motozoom zijn alle integraalhelm ECE 22.05 gekeurd. De ECE 22.05 keurnorm zorgt ervoor dat elke gekeurde helm aan bepaalde minimum-eisen qua veiligheid voldoet. Het betekent niet dat elke helm even veilig is. Er zijn veel verschillen tussen helmen, de gebruikte materialen en de verschillende filosofieën van de helmfabrikanten.

De ene integraalhelm is de andere niet

Alle integraalhelmen lijken op het eerste oog op elkaar. Toch zijn er grote onderlinge verschillen:

De sport integraalhelm

Deze integraalhelmen zijn ontworpen voor motorrijders die op supersportmachines rijden.  Ze zijn helemaal klaar voor circuitgebruik. Door de extreme aard van dergelijk gebruik, hebben sportrijders andere wensen. Om te beginnen moete een sporthelm extreem licht zijn. Daarom is een dergelijke helm meestal van tamelijk exotische en vaak prijzige materialen gemaakt. Verder moet de pasvorm en aerodynamica zo extreem goed zijn dat ook bij snelheden van 250 km en meer de helm perfect blijft zitten, ook als de rijder helemaal plat op de tank ligt of even opzij kijkt. Een zonnevizier ontbreekt in een sporthelm, niet alleen om gewicht te besparen, maar ook om de veiligheid: de plek waar het zonnevizier zit is een holte tussen de buitenschaal en de binnenschaal van de helm; de helm is op deze plek minder schokabsorberend. Ook kan het zonnevizier het gezicht van de rijder verwonden bij een hoge snelheids-crash. Vanwege de hoge snelheden moet het vizier te vergrendelen zijn. Verder heeft een sport integraalhelmaltijd een dubbel-d sluiting; de minst praktische maar de meest betrouwbare van alle helmsluitingen. Comfort speelt bij sporthelmen een kleinere rol. Zo is een sport integraalhelm zelden of nooit stil. Voorbeelden zijn de Shoei NXR, De Shark Race R Pro, De HJC R-PHA 11 en de AGV Corsa en Pista.

De GT of sporttour integraalhelm

De Grand Turisimo of sporttour integraalhelm is ontworpen voor tour-gebruik. Daar worden hele andere eisen aan gesteld. Zo wil een sporttour-motorrijder vaak lange motorritten maken; dus een sporttour integraalhelm moet zeer veel draagcomfort bieden. Daarom is een dergelijke integraalhelm in de regel voorzien van een luxe binnen voering en heeft de helm een uitstekend ventilatiesysteem. Ook een zonnevizier ontbreekt niet en de pasvorm is comfortabeler. Er is bij de betere helmen rekening gehouden met de inbouw van een Bluetooth Bluetooth is een standaard voor draadloze verbindingen tussen apparaten op korte afstand. Dankzij Bluetooth kunnen bijvoorbeeld draadloos carkits aan de mobiele telefoon gekoppeld worden, kan snel vanaf een tablet computer worden geprint, of kan een helm worden uitgerust met een headset die draadloos te koppelen is met het GPS toestel of de telefoon.headset. Aerodynamica is vooral gericht op het beperken van windgeruis en is afgestemd op een recht(er)op-zitpositie. Voorbeelden zijn de Shoei GT-Air, de Shark Spartan, de HJC R-PHA ST, de Schuberth S2, de AGV K-5 en de Scorpion EXO-1200 Air

De Naked Bike integraalhelm

Naked bikes hebben door de combinatie tussen hun specifieke zithouding zonder enige windbescherming en de toch meestal sportieve rijstijl, een aantal specifieke eisen. Zo moet ook bij een dergelijke helm het vizier te vergrendelen zijn en heeft de helm een specifieke aerodynamica voor gebruik op een naked bike. En dat alles zonder in te boeten op comfort zoals een zonnevizier en voorzien van sportieve designs. Een goed voorbeeld van zo’n naked bike helm is de Shark Speed-R en de AGV AX-8.

De Retro Integraalhelm

Wil je een integraalhelm, maar liever niet zo eentje met een modern uiterlijk? Dan kun je kiezen voor retro integraalhelm. Wanneer je een caferacer of klassieke motor hebt en toch het comfort wil van een gezichtsbedekkende helm, maar met een vintage uiterlijk, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor merken als Bell, Biltwell, AGV of Shoei.

Een integraalhelm online kopen of naar een motozoom winkel?

Een integraalhelm online kopen is heel gemakkelijk in de motozoom webshop. Bestellen en bezorgen is snel en je kunt eenvoudig en gratis retoursturen als de helm niet bevalt. Kijk even goed naar dit filmpje om te kijken hoe je een integraalhelm precies past.

Heb je de helm van jouw keuze nog nooit gepast of heb je nog niet zo vaak een helm gekocht, dan raden we je aan om naar een van onze winkels te komen. Voor elke type helm geldt dat de pasvorm zéér, zéér, zéér belangrijk is. Zowel voor de veiligheid als het comfort tijdens het rijden is de pasvorm van de helm het enige dat er echt toe doet. Onze ervaring is dat een groot deel van de motorrijders zonder het te weten een te grote helm draagt, en dat is ronduit gevaarlijk. In de motozoom winkels hebben onze verkopers gespecialiseerde trainingen gevolgd om samen met jou de juiste pasvorm te vinden. Dus het advies is kom langs in een van de motozoom winkels in Apeldoorn, Amsterdam of Utrecht.

Uitgebreide collectie integraalhelmen

Wij hebben daar een prachtige collectie integraalhelmen voor je samengesteld. We snappen dat een dergelijk groot aanbod nog wel eens verwarrend kan zijn, dus vraag gerust als je het even niet weet. Dat kan onderaan de productpagina van elke helm of via de contactpagina.

AGV PISTA GP R repl. IANNONE 2016 carbon PLK

1.400,00
1.400,00
Heb je dit artikel ergens goedkoper gezien?
Ophalen in één van onze winkels?

Plusplunten

MotoGP Racing-helm, geen replica, de real deal !
Extreem licht carbon ontwerp
5 mm dik Pinlock Max Vision anti-condens vizier met zeer breed gezichtsveld
5 sterren SHARP rating
Safety Release System
Rijder-hydratatiesysteem ingebouwd
Omschrijving

AGV PISTA GP R repl. IANNONE 2016 carbon PLK

AGV PISTA GP R motorcycle helmet

AGVs's top of the range full face track helmet is now even better, with an included hydration system, MotoGP-developed metal air vents and a wind-tunnel-tested “biplano” spoiler that has multiple wings to maximise aerodynamic performance and add stability at high speed. The 100% carbon fibre shell’s shape is designed to minimise interference with the racing suit, while the interior has an adaptable fit and places no stitching in sensitive areas.

R is a AGV PISTA GP evolution

The evolution of the groundbreaking Pista GP, the Moto GP helmet, it’s the most protective helmet ever developed. Its new “Biplano” spoiler and its included hydration system bring AGV’s safety and performances to the next level.

AGV PISTA GP R motorcycle helmet features

 • Shell in 100% Carbon Fiber engineered in 4 sizes with 5-densities EPS structure developed in 4 sizes. The structure offers an extremely compact and light helmet with unmatched safety performance.
 • Shell shape is designed to maximize aerodynamic performance and to minimize the risk of impact energies being channeled to the collar bone. Rear shape is engineered to minimize interference with racing suit in racing position.
 • IVS (Integrated Ventilation System) ventilation with 5 large front vents and 2 rear extractors hollowed in the shell which direct air to the rider’s head. The unique central upper air intake has been strategically placed in highest air pressure point to capture maximum air flow.
 • New Moto GP developed metal air vents, combines unique strength and protection with an innovative external fins structure engineered to capture maximum airflow in the front of the shell and increase air pressure on the rear exhaust, therefore incrementing the speed of air transition inside the helmet, leading to a higher cooling performance. New internal chin channels distribute the air flow evenly thru the entire visor surface. Vents covers are included in the box.
 • New wind tunnel tested Biplano spoiler features multiple wings to maximize aerodynamic performance, optimize CX, stabilizing the helmet during high speed riding in any conditions. Biplano spoiler is engineered to detach from the helmet in case of an accident, therefore maintaining helmet’s round shape for increased safety.
 • Moto GP developed interiors engineered for maximum performance on the track with a patented structure that allows riders to optimize fit and select helmet height positioning over the head. Developed with top riders, the neck roll offers easy entry, maximum ventilation and adaptable fit. Different thickness crown pad and cheek pads inserts are included in the box, allowing the rider to adapt the helmet fit. Removable nose guard and wind protector.
 • The inner of the helmet is designed to offer the highest riding comfort without any stitches in sensitive areas. All parts are easily removable and washable.
 • Neck roll: 2way stretch breathable fabric to guarantee the maximum breathability in a lightweight structure, with high strength Nabuk inserts for durable performance.
 • Cheek pads: soft and gentle Shalimar fabric with Sanitized® (antibacterial protection), 2Dry (moisture wicking) and Microsense (premium skin comfort and wearing fluidity) treatments.
 • Crown pad: Elastic Microfibre with the same treatments listed for check pads.
 • New Patented cheek pads safety release system engineered to remove conveniently cheek pads in case of accident.
 • Moto GP developed hydration system included in the helmet with internal channels engineered for smooth tube placement and drinking valve placed inside the chin of the helmet for a constant and smooth hydration during riding. The system is fully removable.
 • New Class Optic 1 visor with 100% Max Vision Pinlock® (120) anti fog technology is designed for maximum vertical view on racing position (85°) and unmatched horizontal view (190°). Visor is anti-scratch and ready for track use tear-off. A tear-off kit is included in the box.
 • Patented Visor Lock System (VLS) reduces the risk of accidental opening in the event of an accident: visor thickness is from 4 to 5 mm, increasing face and eyes protection in the case of an accident.
 • Exclusive metal visor mechanism in metal with roto-translation movement achieves total sealing between visor and shell. Tools free rapid visor release system allows the visor to be removed and replaced in seconds. Mechanism is designed to minimize area, therefore supporting peripheral view and impact performance.
 • Double D retention system
 • ECE 22.05 Certified (Check your local legislation if you are allowed to use this helmet in your country/state!)


MotoZoom is Authorized Premium AGV dealer and specialist. Premium service and know how.

 

SKU: 380513

Anderen kochten ook

AGV PISTA GP R ROSSI MUGELLO 2017 Lim.Ed.

Plusplunten:

MotoGP Racing-helm, geen replica, de real deal !
Extreem licht carbon ontwerp
5 mm dik Pinlock Max Vision anti-condens vizier met zeer breed gezichtsveld
5 sterren SHARP rating
Safety Release System
Rijder-hydratatiesysteem ingebouwd

Minpunten:

HJC IS-17 integraalhelm
sale
179,00
Beoordeling

Plusplunten:

Geï
ntegreerd zonnevizier
Pinlock voorbereid
Goede ventilatie

Minpunten:

Niet de stilste helm
XXS
XS
S
M
L
XL
XXL
 

AGV Motorhelm maattabel

A HEAD

Meet je hoofd met een meetlint. Meet rond je hoofd op het breedste punt, net boven de wenkbrouwen.

Een helm in de verkeerde maat kan te los zitten en bewegen op je hoofd, of je helm kan te strak zitten en zorgen voor een vervelende druk.

Een helm in de juiste maat kan bewegen, maar trekt je huid mee.

⇄ inch
⇄ centimeter
MAAT METING
XS 53-54
S 55-56
MS 57
ML 58
L 59-60
XL 61-62
XXL 63-64
XXL 65-66

Er zijn nog geen reviews. Schrijf jij de eerste?
1. Doorzoek de V&A:
2. Niet te vinden?

Heb je vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het dan hier aan de  Servicedesk

Of heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de AGV PISTA GP R repl. IANNONE 2016 carbon PLK?
Er zijn nog geen vragen gesteld
Maattabel
 

AGV Motorhelm maattabel

A HEAD

Meet je hoofd met een meetlint. Meet rond je hoofd op het breedste punt, net boven de wenkbrouwen.

Een helm in de verkeerde maat kan te los zitten en bewegen op je hoofd, of je helm kan te strak zitten en zorgen voor een vervelende druk.

Een helm in de juiste maat kan bewegen, maar trekt je huid mee.

⇄ inch
⇄ centimeter
MAAT METING
XS 53-54
S 55-56
MS 57
ML 58
L 59-60
XL 61-62
XXL 63-64
XXL 65-66
Reviews

Er zijn nog geen reviews. Schrijf jij de eerste?
Vraag & Antwoord
1. Doorzoek de V&A:
2. Niet te vinden?

Heb je vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het dan hier aan de  Servicedesk

Of heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de AGV PISTA GP R repl. IANNONE 2016 carbon PLK?
Er zijn nog geen vragen gesteld
1.400,00
1.400,00
Heb je dit artikel ergens goedkoper gezien?
Ophalen in één van onze winkels?

Hulp Nodig?

Stel een vraag

vragen & antwoorden

Heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de AGV PISTA GP R repl. IANNONE 2016 carbon PLK?

1. Doorzoek de V&A

2. Niet te vinden?Stel een vraag

en krijg antwoord van kopers van dit product of onze servicedesk

Vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het de servicedesk

Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen