shop
0

Integraal­helmen

Dé motorhelm bij uitstek: de integraalhelm

De integraalhelm is de best beschermende motorhelm. En hoewel de systeemhelm steeds populairder wordt, is de integraalhelm voor veel motorrijders de favoriet. De integraalhelm biedt door zijn constructie de beste bescherming van alle helmtypes. Ook is de integraalhelm vaak stiller dan een systeemhelm, hij is in de regel 10 tot 20% lichter dan een vergelijkbare systeemhelm en bijna altijd voordeliger. En last but not least: de integraalhelm oogt meestal veel sportiever door zijn slankere vorm en uitgesprokener design. De integraalhelm is mede daardoor populair bij wat jongere motorrijders die op sportievere motoren of naked bikes rijden.

ECE 22.05 P homologatie

Een integraalhelm voor op de motor moet altijd voldoen aan de ECE 22.05 keurnorm voor integraalhelmen; in het label staat  in het nummer de letter “P”. Bij motozoom zijn alle integraalhelm ECE 22.05 gekeurd. De ECE 22.05 keurnorm zorgt ervoor dat elke gekeurde helm aan bepaalde minimum-eisen qua veiligheid voldoet. Het betekent niet dat elke helm even veilig is. Er zijn veel verschillen tussen helmen, de gebruikte materialen en de verschillende filosofieën van de helmfabrikanten.

De ene integraalhelm is de andere niet

Alle integraalhelmen lijken op het eerste oog op elkaar. Toch zijn er grote onderlinge verschillen:

De sport integraalhelm

Deze integraalhelmen zijn ontworpen voor motorrijders die op supersportmachines rijden.  Ze zijn helemaal klaar voor circuitgebruik. Door de extreme aard van dergelijk gebruik, hebben sportrijders andere wensen. Om te beginnen moete een sporthelm extreem licht zijn. Daarom is een dergelijke helm meestal van tamelijk exotische en vaak prijzige materialen gemaakt. Verder moet de pasvorm en aerodynamica zo extreem goed zijn dat ook bij snelheden van 250 km en meer de helm perfect blijft zitten, ook als de rijder helemaal plat op de tank ligt of even opzij kijkt. Een zonnevizier ontbreekt in een sporthelm, niet alleen om gewicht te besparen, maar ook om de veiligheid: de plek waar het zonnevizier zit is een holte tussen de buitenschaal en de binnenschaal van de helm; de helm is op deze plek minder schokabsorberend. Ook kan het zonnevizier het gezicht van de rijder verwonden bij een hoge snelheids-crash. Vanwege de hoge snelheden moet het vizier te vergrendelen zijn. Verder heeft een sport integraalhelmaltijd een dubbel-d sluiting; de minst praktische maar de meest betrouwbare van alle helmsluitingen. Comfort speelt bij sporthelmen een kleinere rol. Zo is een sport integraalhelm zelden of nooit stil. Voorbeelden zijn de Shoei NXR, De Shark Race R Pro, De HJC R-PHA 11 en de AGV Corsa en Pista.

De GT of sporttour integraalhelm

De Grand Turisimo of sporttour integraalhelm is ontworpen voor tour-gebruik. Daar worden hele andere eisen aan gesteld. Zo wil een sporttour-motorrijder vaak lange motorritten maken; dus een sporttour integraalhelm moet zeer veel draagcomfort bieden. Daarom is een dergelijke integraalhelm in de regel voorzien van een luxe binnen voering en heeft de helm een uitstekend ventilatiesysteem. Ook een zonnevizier ontbreekt niet en de pasvorm is comfortabeler. Er is bij de betere helmen rekening gehouden met de inbouw van een Bluetooth Bluetooth is een standaard voor draadloze verbindingen tussen apparaten op korte afstand. Dankzij Bluetooth kunnen bijvoorbeeld draadloos carkits aan de mobiele telefoon gekoppeld worden, kan snel vanaf een tablet computer worden geprint, of kan een helm worden uitgerust met een headset die draadloos te koppelen is met het GPS toestel of de telefoon.headset. Aerodynamica is vooral gericht op het beperken van windgeruis en is afgestemd op een recht(er)op-zitpositie. Voorbeelden zijn de Shoei GT-Air, de Shark Spartan, de HJC R-PHA ST, de Schuberth S2, de AGV K-5 en de Scorpion EXO-1200 Air

De Naked Bike integraalhelm

Naked bikes hebben door de combinatie tussen hun specifieke zithouding zonder enige windbescherming en de toch meestal sportieve rijstijl, een aantal specifieke eisen. Zo moet ook bij een dergelijke helm het vizier te vergrendelen zijn en heeft de helm een specifieke aerodynamica voor gebruik op een naked bike. En dat alles zonder in te boeten op comfort zoals een zonnevizier en voorzien van sportieve designs. Een goed voorbeeld van zo’n naked bike helm is de Shark Speed-R en de AGV AX-8.

De Retro Integraalhelm

Wil je een integraalhelm, maar liever niet zo eentje met een modern uiterlijk? Dan kun je kiezen voor retro integraalhelm. Wanneer je een caferacer of klassieke motor hebt en toch het comfort wil van een gezichtsbedekkende helm, maar met een vintage uiterlijk, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor merken als Bell, Biltwell, AGV of Shoei.

Een integraalhelm online kopen of naar een motozoom winkel?

Een integraalhelm online kopen is heel gemakkelijk in de motozoom webshop. Bestellen en bezorgen is snel en je kunt eenvoudig en gratis retoursturen als de helm niet bevalt. Kijk even goed naar dit filmpje om te kijken hoe je een integraalhelm precies past.

Heb je de helm van jouw keuze nog nooit gepast of heb je nog niet zo vaak een helm gekocht, dan raden we je aan om naar een van onze winkels te komen. Voor elke type helm geldt dat de pasvorm zéér, zéér, zéér belangrijk is. Zowel voor de veiligheid als het comfort tijdens het rijden is de pasvorm van de helm het enige dat er echt toe doet. Onze ervaring is dat een groot deel van de motorrijders zonder het te weten een te grote helm draagt, en dat is ronduit gevaarlijk. In de motozoom winkels hebben onze verkopers gespecialiseerde trainingen gevolgd om samen met jou de juiste pasvorm te vinden. Dus het advies is kom langs in een van de motozoom winkels in Apeldoorn, Amsterdam of Utrecht.

Uitgebreide collectie integraalhelmen

Wij hebben daar een prachtige collectie integraalhelmen voor je samengesteld. We snappen dat een dergelijk groot aanbod nog wel eens verwarrend kan zijn, dus vraag gerust als je het even niet weet. Dat kan onderaan de productpagina van elke helm of via de contactpagina.

AGV PISTA GP R PLK TOP PROJECT 46 3.0 carbon integraalhelm

1.500,00
1.500,00
Heb je dit artikel ergens goedkoper gezien?
Ophalen in één van onze winkels?

Plusplunten

MotoGP Racing-helm, geen replica, de real deal !
Extreem licht carbon ontwerp
5 mm dik Pinlock Max Vision anti-condens vizier met zeer breed gezichtsveld
5 sterren SHARP rating
Safety Release System
Rijder-hydratatiesysteem ingebouwd
Omschrijving

AGV PISTA GP R PLK TOP PROJECT 46 3.0 carbon integraalhelm

AGV PISTA GP R TOP PROJECT 46 3.0 PLK race motorhelm

AGV verraste de wereld een aantal jaar geleden met de Pista GP race helm. De AGV Pista GP R is de opvolger en is nu nog meer gefocust op circuitgebruik. Het AGV vlaggenschip is voorzien van een nog grotere spoiler voor perfecte stabiliteit, zelfs als je 350 km per uur rijdt op een circuit. De AGV Pista GP R is nu ook uitgerust met een nieuw dik vizier van bijna 5 mm dik voor een serieuze bescherming van het gezicht bij een valpartij. De optische klasse 1 van het nieuwe Race 3 vizier is eigenlijk vanzelfsprekend, hetgeen inhoudt dat er nagenoeg géén optische vervorming optreedt. Het vizier is voorzien van een MaxvisionDe Pinlock lens creëert continue luchtdruk door compressiekracht, die op zijn beurt de condensatie stopt -en dus het beslaan van het vizier- zelfs wanneer het temperatuurverschil tussen de buitenkant en de binnenkant van de helm toeneemt. De Pinlock 100% MaxVision anti-condens lens zorgt voor een vrij zicht over het hele gezichtsveld. Op het speciaal ontworpen vizier wordt de Pinlock MaxVision eenvoudig in de daarvoor bestemde uitsparing geplaatst waardoor je geen randen meer ziet. En het is zeer effectief: helder zicht en geen randen die het zicht verstoren. Pinlock 120 binnenvizier zodat condens ook onder koude en natte omstandigheden verleden tijd is. En het vizierslot is nu zodanig geconstrueerd dat de kans nog klein is dat het vizier open springt als er iets onbedoeld mee in aanraking komt.

AGV Pista GP R veiliger

De Pista GP miste bovendien een veiligheids-systeem om de wangkussens veilig en snel te verwijderen in geval van een ongeval. De Pista GP R is nu wél uitgerust met een gepatenteerd Safety Release System. Daardoor kunnen hulpverleners de helm makkelijker af krijgen zonder de nek onnodig te belasten. Voor nog betere prestaties op de baan is de Pista GP R voorzien van een drinksysteem. Dit draagt bij aan de fitheid en het concentratievermogen van de rijder. De slang gaat via de onderkant van de helm naar een drinksysteem in de speedhump van je pak.

Sterke kanten Pista GP blijven bewaard

Naast alle nieuwe features heeft de AGV Pista GP R uiteraard alle goede eigenschappen van zijn beroemde voorganger behouden. Met maar liefst vier schaalmaten is de helm altijd compact en dus zo licht mogelijk. De lichtgewicht carbonfiber buitenschaal biedt briljante bescherming (5 (!) sterren Sharp waardering) en het Integrated Ventilation System zorgt voor maximale luchtcirculatie in de helm. Het hele ventilatiesysteem is van deze helm is ontworpen met behulp van "computational fluid dynamische modellering" en windtunnel testen. Deze AGV Pista GP helm houdt je hoofd koel en voert warmte en vocht van het hoofd van de drager effectief af. De voering is op meerdere manieren aan te passen voor een perfecte pasvorm. Alles bij elkaar is de Pista GP R de ultieme racehelm. Niet voor niets is de Pista GP R de meest populaire helm in de MotoGP!<p>

Pasvorm AGV Pista GP R

De pasvorm van de Pista GP R is ontwikkeld met "Human Engineering", waarbij het ontwerp uit gaat van de oppervlakken die in contact staan met het hoofd van de drager. De hele helm is van binnen naar buiten ontwikkeld en stelt het hoofd van de drager centraal. Zo is bijvoorbeeld de helmvoering zo ontwikkeld dat er geen naden in contact komen met het hoofd van de drager. Het volledige interieur van de Pista GP R kan aangepast worden aan de wensen van de drager. Hierbij kun je denken aan de positie en dikte van het hoofdpad en de verschillende diktes van de wangkussen die in de helm te plaatsen zijn. De combinatie van deze elementen zorgt er onder ander voor dat deze AGV Pista GP R motorhelm op praktisch elke hoofdvorm past.

</LI><LI> Maten in cm (ECE 2205): XS | 53-54; S | 55-56; MS | 57-58; ML | 59-60; L | 60-61; XL | 61-62; XXL | 63-64<p>

Eigenschappen Pista GP R:

 • Super lichtgewicht volledig Carbon fiber buitenschaal.
 • Gewicht 1350 gram ( +/- 50 gram ).
 • Verbeterd profiel waardoor je 50 graden meer horizontaal zicht hebt. De horizon lijn is iets omhoog gehaald, waardoor je tijdens het rijden met je gezicht plat op de tank nog goed zicht hebt.
 • Nieuwe ergonomische vorm aangepast aan het hoofd, die beter zit op de kin en zich perfect aanpast op de omvang van je hoofd.
 • Verkrijgbaar in verschillende schaalmaten
 • Vizier 9 graden breder is, voor een breder zicht.
 • Vizier dikker, waardoor deze nog meer protectie biedt.
 • Vizier sluit perfect aan en is voorzien is van een nieuw sluitmechanisme dat makkelijk te bedienen is, maar niet per ongeluk open kan gaan.
 • sluitmechanisme is lichtgewicht en 71 % kleiner dan de oude, waardoor je meer zicht hebt.
 • Biplano spoiler die verwijder baar is, zorgt voor meer downforce waardoor je sneller bent en de helm stabieler zit. Bij een ongeluk komt deze spoiler makkelijk los, waardoor de helm nergens kan blijven haken en dus veiliger is.
 • Nieuw geavanceerd ventilatie systeem met 5 voor- en 2 achter-ventilatie openingen die lucht geleiden naar strategisch gekozen plaatsen op het hoofd van de rijder waarbij er 3 keer meer lucht door de helm stroomt.
 • verwijderbare kunststof dopjes die de ventilatie openingen afdichten bij slecht of koud weer.
 • Ventilatie bij de kin regelbaar door middel van een schuifknopje in het kingedeelte.
 • Voering is een comfortliner die naadloos en anti bacterieel is, voor meer comfort.
 • Interieur is voorzien van "disks"  die je er uit kunt halen, om de druk te verlichten op eventuele drukpunten.
 • Comfortabel en goed aansluitende nekrol voorzien van een Safety Release System.
 • Via rode Rescue labels die verwerkt zijn in de nekrol, komt het binnenwerk los en kun je de helmschaal los van het binnenwerk halen, waardoor na een ongeval een hulpverlener de helm makkelijk van het hoofd kan halen zonder extra risico's op extra hoofd en/of nek letsel.
 • Voorzien van een Hydratation system : ingebouwde voorbereiding om een hydra / drink pack  aan te sluiten. Dit systeem is makkelijk te verwijderen.
 • Max Pinlock inclusief.
 • Dubbel D sluiting
 • ECE 22-05 gekeurd

MotoZoom is officieel Premium AGV dealer. Premium service en verstand van zaken.

 

SKU: 380837

Anderen kochten ook

HJC IS-17 integraalhelm
sale
119,95
Beoordeling

Plusplunten:

Geï
ntegreerd zonnevizier
Pinlock voorbereid
Goede ventilatie

Minpunten:

Niet de stilste helm
XS
S
XXL
HJC IS-17 Lank integraalhelm
sale
149,97
Beoordeling

Plusplunten:

Geï
ntegreerd zonnevizier
Pinlock voorbereid
Goede ventilatie

Minpunten:

Niet de stilste helm
XS
S
M
L
XL
XXL
 

AGV Motorhelm maattabel

A HEAD

Meet je hoofd met een meetlint. Meet rond je hoofd op het breedste punt, net boven de wenkbrouwen.

Een helm in de verkeerde maat kan te los zitten en bewegen op je hoofd, of je helm kan te strak zitten en zorgen voor een vervelende druk.

Een helm in de juiste maat kan bewegen, maar trekt je huid mee.

⇄ inch
⇄ centimeter
MAAT METING
XS 53-54
S 55-56
MS 57
ML 58
L 59-60
XL 61-62
XXL 63-64
XXL 65-66

Er zijn nog geen reviews. Schrijf jij de eerste?
1. Doorzoek de V&A:
2. Niet te vinden?

Heb je vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het dan hier aan de  Servicedesk

Of heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de AGV PISTA GP R PLK TOP PROJECT 46 3.0 carbon integraalhelm?
Er zijn nog geen vragen gesteld
Maattabel
 

AGV Motorhelm maattabel

A HEAD

Meet je hoofd met een meetlint. Meet rond je hoofd op het breedste punt, net boven de wenkbrouwen.

Een helm in de verkeerde maat kan te los zitten en bewegen op je hoofd, of je helm kan te strak zitten en zorgen voor een vervelende druk.

Een helm in de juiste maat kan bewegen, maar trekt je huid mee.

⇄ inch
⇄ centimeter
MAAT METING
XS 53-54
S 55-56
MS 57
ML 58
L 59-60
XL 61-62
XXL 63-64
XXL 65-66
Reviews

Er zijn nog geen reviews. Schrijf jij de eerste?
Vraag & Antwoord
1. Doorzoek de V&A:
2. Niet te vinden?

Heb je vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het dan hier aan de  Servicedesk

Of heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de AGV PISTA GP R PLK TOP PROJECT 46 3.0 carbon integraalhelm?
Er zijn nog geen vragen gesteld
1.500,00
1.500,00
Heb je dit artikel ergens goedkoper gezien?
Ophalen in één van onze winkels?

Hulp Nodig?

Stel een vraag

vragen & antwoorden

Heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de AGV PISTA GP R PLK TOP PROJECT 46 3.0 carbon integraalhelm?

1. Doorzoek de V&A

2. Niet te vinden?Stel een vraag

en krijg antwoord van kopers van dit product of onze servicedesk

Vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het de servicedesk

Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen