shop
0

Integraal­helmen

Dé motorhelm bij uitstek: de integraalhelm

De integraalhelm is de best beschermende motorhelm. En hoewel de systeemhelm steeds populairder wordt, is de integraalhelm voor veel motorrijders de favoriet. De integraalhelm biedt door zijn constructie de beste bescherming van alle helmtypes. Ook is de integraalhelm vaak stiller dan een systeemhelm, hij is in de regel 10 tot 20% lichter dan een vergelijkbare systeemhelm en bijna altijd voordeliger. En last but not least: de integraalhelm oogt meestal veel sportiever door zijn slankere vorm en uitgesprokener design. De integraalhelm is mede daardoor populair bij wat jongere motorrijders die op sportievere motoren of naked bikes rijden.

ECE 22.05 P homologatie

Een integraalhelm voor op de motor moet altijd voldoen aan de ECE 22.05 keurnorm voor integraalhelmen; in het label staat  in het nummer de letter “P”. Bij motozoom zijn alle integraalhelm ECE 22.05 gekeurd. De ECE 22.05 keurnorm zorgt ervoor dat elke gekeurde helm aan bepaalde minimum-eisen qua veiligheid voldoet. Het betekent niet dat elke helm even veilig is. Er zijn veel verschillen tussen helmen, de gebruikte materialen en de verschillende filosofieën van de helmfabrikanten.

De ene integraalhelm is de andere niet

Alle integraalhelmen lijken op het eerste oog op elkaar. Toch zijn er grote onderlinge verschillen:

De sport integraalhelm

Deze integraalhelmen zijn ontworpen voor motorrijders die op supersportmachines rijden.  Ze zijn helemaal klaar voor circuitgebruik. Door de extreme aard van dergelijk gebruik, hebben sportrijders andere wensen. Om te beginnen moete een sporthelm extreem licht zijn. Daarom is een dergelijke helm meestal van tamelijk exotische en vaak prijzige materialen gemaakt. Verder moet de pasvorm en aerodynamica zo extreem goed zijn dat ook bij snelheden van 250 km en meer de helm perfect blijft zitten, ook als de rijder helemaal plat op de tank ligt of even opzij kijkt. Een zonnevizier ontbreekt in een sporthelm, niet alleen om gewicht te besparen, maar ook om de veiligheid: de plek waar het zonnevizier zit is een holte tussen de buitenschaal en de binnenschaal van de helm; de helm is op deze plek minder schokabsorberend. Ook kan het zonnevizier het gezicht van de rijder verwonden bij een hoge snelheids-crash. Vanwege de hoge snelheden moet het vizier te vergrendelen zijn. Verder heeft een sport integraalhelmaltijd een dubbel-d sluiting; de minst praktische maar de meest betrouwbare van alle helmsluitingen. Comfort speelt bij sporthelmen een kleinere rol. Zo is een sport integraalhelm zelden of nooit stil. Voorbeelden zijn de Shoei NXR, De Shark Race R Pro, De HJC R-PHA 11 en de AGV Corsa en Pista.

De GT of sporttour integraalhelm

De Grand Turisimo of sporttour integraalhelm is ontworpen voor tour-gebruik. Daar worden hele andere eisen aan gesteld. Zo wil een sporttour-motorrijder vaak lange motorritten maken; dus een sporttour integraalhelm moet zeer veel draagcomfort bieden. Daarom is een dergelijke integraalhelm in de regel voorzien van een luxe binnen voering en heeft de helm een uitstekend ventilatiesysteem. Ook een zonnevizier ontbreekt niet en de pasvorm is comfortabeler. Er is bij de betere helmen rekening gehouden met de inbouw van een Bluetooth Bluetooth is een standaard voor draadloze verbindingen tussen apparaten op korte afstand. Dankzij Bluetooth kunnen bijvoorbeeld draadloos carkits aan de mobiele telefoon gekoppeld worden, kan snel vanaf een tablet computer worden geprint, of kan een helm worden uitgerust met een headset die draadloos te koppelen is met het GPS toestel of de telefoon.headset. Aerodynamica is vooral gericht op het beperken van windgeruis en is afgestemd op een recht(er)op-zitpositie. Voorbeelden zijn de Shoei GT-Air, de Shark Spartan, de HJC R-PHA ST, de Schuberth S2, de AGV K-5 en de Scorpion EXO-1200 Air

De Naked Bike integraalhelm

Naked bikes hebben door de combinatie tussen hun specifieke zithouding zonder enige windbescherming en de toch meestal sportieve rijstijl, een aantal specifieke eisen. Zo moet ook bij een dergelijke helm het vizier te vergrendelen zijn en heeft de helm een specifieke aerodynamica voor gebruik op een naked bike. En dat alles zonder in te boeten op comfort zoals een zonnevizier en voorzien van sportieve designs. Een goed voorbeeld van zo’n naked bike helm is de Shark Speed-R en de AGV AX-8.

De Retro Integraalhelm

Wil je een integraalhelm, maar liever niet zo eentje met een modern uiterlijk? Dan kun je kiezen voor retro integraalhelm. Wanneer je een caferacer of klassieke motor hebt en toch het comfort wil van een gezichtsbedekkende helm, maar met een vintage uiterlijk, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor merken als Bell, Biltwell, AGV of Shoei.

Een integraalhelm online kopen of naar een motozoom winkel?

Een integraalhelm online kopen is heel gemakkelijk in de motozoom webshop. Bestellen en bezorgen is snel en je kunt eenvoudig en gratis retoursturen als de helm niet bevalt. Kijk even goed naar dit filmpje om te kijken hoe je een integraalhelm precies past.

Heb je de helm van jouw keuze nog nooit gepast of heb je nog niet zo vaak een helm gekocht, dan raden we je aan om naar een van onze winkels te komen. Voor elke type helm geldt dat de pasvorm zéér, zéér, zéér belangrijk is. Zowel voor de veiligheid als het comfort tijdens het rijden is de pasvorm van de helm het enige dat er echt toe doet. Onze ervaring is dat een groot deel van de motorrijders zonder het te weten een te grote helm draagt, en dat is ronduit gevaarlijk. In de motozoom winkels hebben onze verkopers gespecialiseerde trainingen gevolgd om samen met jou de juiste pasvorm te vinden. Dus het advies is kom langs in een van de motozoom winkels in Apeldoorn, Amsterdam of Utrecht.

Uitgebreide collectie integraalhelmen

Wij hebben daar een prachtige collectie integraalhelmen voor je samengesteld. We snappen dat een dergelijk groot aanbod nog wel eens verwarrend kan zijn, dus vraag gerust als je het even niet weet. Dat kan onderaan de productpagina van elke helm of via de contactpagina.

AGV CORSA R PLK REPLICA MIR WINTER TEST 2018 integraalhelm

899,95
899,95
Heb je dit artikel ergens goedkoper gezien?
Ophalen in één van onze winkels?

Plusplunten

Extreme lichte koolstofhelm
MotoGP hightech voor op de openbare weg
5 sterren SHARP rating
4 buitenste schaalmaten
Aerodynamisch getest tot snelheden van 350 km/u op stabiliteit en bruikbaarheid
5 mm dik Pinlock Max Vision anti-condens vizier
Twe-zijdig interieur, één voor warm en één voor koud weer
Omschrijving

AGV CORSA R PLK REPLICA MIR WINTER TEST 2018 integraalhelm

AGV CORSA R straat/race helm

De AGV Corsa R is de opvolger van de populaire AGV Corsa en is de perfecte helm voor de rijder die zowel op straat als op het circuit te vinden is. De Corsa R is veel beter geschikt voor gebruik op de straat dan de AGV Pista GP R, terwijl je nog steeds geniet van MotoGP high-tech.

AGV CORSA R buitenschaal en aerodynamica

De Corsa R buitenschaal is gemaakt van innovatief Carbon-Aramide-Fiberglas, hetgeen resulteert in een laag gewicht en perfecte bescherming met een 5 sterren SHARP waardering. Om de helm zo compact mogelijk te houden, komt de Corsa R in maar liefst 4 verschillende buitenschaalmaten. Je rijdt dus nooit met een te grote helm, ook niet als je een klein hoofd hebt. De vorm van de helm en de spoiler is zo ontworpen dat hij perfect aansluit op de speedhump van je pak voor perfecte aerodynamica. Dit betekent dat de helm uiterst stabiel blijft, zelfs als je op een circuit met 350 km/u rijdt! In het geval van een onverhoopte valpartij breekt de spoiler weg om zo voor extra veiligheid te zorgen.

AGV CORSA R veiliger 

Het nieuwe Race 3 vizier is geschikt voor Pinlock MaxvisionDe Pinlock lens creëert continue luchtdruk door compressiekracht, die op zijn beurt de condensatie stopt -en dus het beslaan van het vizier- zelfs wanneer het temperatuurverschil tussen de buitenkant en de binnenkant van de helm toeneemt. De Pinlock 100% MaxVision anti-condens lens zorgt voor een vrij zicht over het hele gezichtsveld. Op het speciaal ontworpen vizier wordt de Pinlock MaxVision eenvoudig in de daarvoor bestemde uitsparing geplaatst waardoor je geen randen meer ziet. En het is zeer effectief: helder zicht en geen randen die het zicht verstoren. vizieren (Pinlock meegeleverd) zodat je ook in slechte weersomstandigheden perfect zicht hebt. De AGV Pista GP R is nu ook uitgerust met een nieuw dik vizier van bijna 5 mm dik voor een serieuze bescherming van het gezicht bij een valpartij. De optische klasse 1 van het nieuwe Race 3 vizier is eigenlijk vanzelfsprekend, hetgeen inhoudt dat er nagenoeg géén optische vervorming optreedt. Het vizier is voorzien van een MaxvisionDe Pinlock lens creëert continue luchtdruk door compressiekracht, die op zijn beurt de condensatie stopt -en dus het beslaan van het vizier- zelfs wanneer het temperatuurverschil tussen de buitenkant en de binnenkant van de helm toeneemt. De Pinlock 100% MaxVision anti-condens lens zorgt voor een vrij zicht over het hele gezichtsveld. Op het speciaal ontworpen vizier wordt de Pinlock MaxVision eenvoudig in de daarvoor bestemde uitsparing geplaatst waardoor je geen randen meer ziet. En het is zeer effectief: helder zicht en geen randen die het zicht verstoren. Pinlock 120 binnenvizier zodat condens ook onder koude en natte omstandigheden verleden tijd is. Het nieuwe Visor Lock System van het vizier voorkomt dat als iets ongewild de helm raakt daarbij het vizier ontgrendelt en opent.

AGV CORSA R ook voor weggebruik

De AGV Corsa R is dus duidelijk nog beter geschikt voor het circuit dan zijn voorganger. Maar de inzetbaarheid op de openbare weg is een andere kant van de AGV Corsa R. AGV realiseerde zich dat de Corsa en de Pista GP te dicht bij elkaar zaten en hebben met de Corsa R een andere weg ingeslagen. Een goed voorbeeld daarvan is de nieuwe dubbelzijdige voering. Deze voering omkeerbaar: de ene kant is voor warme omstandigheden en heeft een verkoelende en vocht-afvoerende werking door ander materiaal en extra ruimte voor ventilatie. De andere kant is voor kouder weer en is beter isolerend. Je kunt de voering in een handomdraai omdraaien om zo bij elke  temperaturen een comfortabele helm te hebben. Ook zijn de wangkussens vernieuwd. Ze zijn gemaakt van het nieuwe Shalimar dat zeer zacht en comfortabel aanvoelt. Het Integrated Ventilation System (IVS) zorgt voor maximale luchtcirculatie in de helm zodat je je hoofd onder alle omstandigheden koel en fris kunt houden en in tegenstelling tot de Pista GP R zijn de luchtinlaten op de Corsa R wél regelbaar.

Maten in cm (ECE 2205): XS | 53-54; S | 55-56; MS | 57-58; ML | 59-60; L | 60-61; XL | 61-62; XXL | 63-64  

Eigenschappen AGV CORSA R

 • Buitenschaal van Carbon-Aramide-Fiberglas (CAAF)
 • Vier buitenschaalmaten
 • Gemaximaliseerde aërodynamica van de buitenschaal en spoiler. Nieuwe windtunnel geteste spoilercofiguratie maximaliseren de aërodynamische prestaties en stabiliteit tijdens het rijden met hoge snelheid.
 • Achterzijde maximaliseert interfentie met je racepak in race posities
 • De spoiler is ontworpen om in het geval van een ongeval los te laten, waardoor de ronde vorm van de helm behouden wordt om de veiligheid te vergroten.
 • IVS (Geïntregreerd ventilatie systeem) ventilatie met 5 grote -regelbare- voorinlaten en 2 achter-uitlaten, zorgt voor voldoende verse lucht onder alle omstandigheden.
 • De bovenste centrale luchtinlaat is strategisch geplaatst om de maximale luchtstroom in het hoogste luchtdrukpunt op te pikken.
 • Bij de kin wordt de luchtstroom gelijkmatig geleid en verspreid over het gehele vizier-oppervlak.
 • De nieuwe interieurconstructie is ontworpen om een stabiele, omhullende en drukvrije pasvorm te geven om zo een dynamisch rijcomfort te garanderen.
 • Verwijderbare neus- en wind-deflector.
 • Gepatendeerd kroonkussen die aan tweezijdig te gebruiken is:
 • Warme kant: met Shalimar materiaal voor een zacht, comfortabel en prettig gevoel.
 • Koele kant: met Ritmo materiaal en meer ventialtie-doorvoer voor een gladder en fris gevoel.
 • Verwijderbare en wasbare binnenvoering.
 • Nekrol: Shalimar en Nabuk materiaal met waterbestendige behandeling.
 • Cheekpads: Ritmo materiaal met antibacteriële behandeling, 2Dry (snelle vochtafvoer & snel drogend), en Microsence (zeer zacht en prettig om te dragen).
 • Kroonkussen: Shalimar (warme kant) en Ritmo (koele kant) met dezelfde materialen als de hiervoor genoemde wangkussens
 • Nieuw gepatenteerd veiligheids-systeem om de wangkussen gemakkelijk te verwijderen bij een ongeval en zo de helm af te kunnen nemen met zo min mogelijk belasting voor hoofd en nek.
 • New Class Optic 1 vizier met 100% Max Vision Pinlock (120) anti condens technologie, ontworpen voor maximale verticale weergave in racepositie (85 graden) en ongeëvenaarde horizontale weergave (190 graden breed).
 • Anti kras vizier.
 • Voorzien van VLS (Visor Lock System) die het risico op ongewenst openen drastisch vermindert bij een ongeval.
 • De dikte van het vizier is 5 mm, waardoor de bescherming van het gezicht en de ogen bij een ongeval aanzienlijk wordt verhoogd.
 • Uniek metalen vizier mechanisme met gepatenteerd roto trans systeem voor totale afdichting tussen het vizier en de schaal in gesloten positie; regenwater kan niet binnendringen.
 • Rapid Visor Release System maakt het mogelijk om het vizier te verwijderen en te vervangen in enkele seconden.
 • Dubbel-D sluiting
 • ECE-2205 goedgekeurd.
 • Standaard geleverd met helder vizier. Alternatieve vizieren los verkrijgbaar
 • Gewicht 1345 gr (± 50 gram)
 

MotoZoom is officieel Premium AGV dealer. Premium service en verstand van zaken.

 

SKU: 380844

Anderen kochten ook

AGV PISTA GP R Mono
sale
960,00
Beoordeling

Plusplunten:

MotoGP Racing-helm, geen replica, de real deal !
Extreem licht carbon ontwerp
5 mm dik Pinlock Max Vision anti-condens vizier met zeer breed gezichtsveld
5 sterren SHARP rating
Safety Release System
Rijder-hydratatiesysteem ingebouwd

Minpunten:

XS
S
MS
ML
L
XL
XXL
HJC IS-17 integraalhelm
sale
119,95
Beoordeling

Plusplunten:

Geï
ntegreerd zonnevizier
Pinlock voorbereid
Goede ventilatie

Minpunten:

Niet de stilste helm
XXS
XS
S
M
L
XL
XXL
 

AGV Motorhelm maattabel

A HEAD

Meet je hoofd met een meetlint. Meet rond je hoofd op het breedste punt, net boven de wenkbrouwen.

Een helm in de verkeerde maat kan te los zitten en bewegen op je hoofd, of je helm kan te strak zitten en zorgen voor een vervelende druk.

Een helm in de juiste maat kan bewegen, maar trekt je huid mee.

⇄ inch
⇄ centimeter
MAAT METING
XS 53-54
S 55-56
MS 57
ML 58
L 59-60
XL 61-62
XXL 63-64
XXL 65-66

Er zijn nog geen reviews. Schrijf jij de eerste?
1. Doorzoek de V&A:
2. Niet te vinden?

Heb je vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het dan hier aan de  Servicedesk

Of heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de AGV CORSA R PLK REPLICA MIR WINTER TEST 2018 integraalhelm?
Er zijn nog geen vragen gesteld
Maattabel
 

AGV Motorhelm maattabel

A HEAD

Meet je hoofd met een meetlint. Meet rond je hoofd op het breedste punt, net boven de wenkbrouwen.

Een helm in de verkeerde maat kan te los zitten en bewegen op je hoofd, of je helm kan te strak zitten en zorgen voor een vervelende druk.

Een helm in de juiste maat kan bewegen, maar trekt je huid mee.

⇄ inch
⇄ centimeter
MAAT METING
XS 53-54
S 55-56
MS 57
ML 58
L 59-60
XL 61-62
XXL 63-64
XXL 65-66
Reviews

Er zijn nog geen reviews. Schrijf jij de eerste?
Vraag & Antwoord
1. Doorzoek de V&A:
2. Niet te vinden?

Heb je vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het dan hier aan de  Servicedesk

Of heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de AGV CORSA R PLK REPLICA MIR WINTER TEST 2018 integraalhelm?
Er zijn nog geen vragen gesteld
899,95
899,95
Heb je dit artikel ergens goedkoper gezien?
Ophalen in één van onze winkels?

Hulp Nodig?

Stel een vraag

vragen & antwoorden

Heb je een vraag over de pasvorm, de eigenschappen of de mogelijkheden van de AGV CORSA R PLK REPLICA MIR WINTER TEST 2018 integraalhelm?

1. Doorzoek de V&A

2. Niet te vinden?Stel een vraag

en krijg antwoord van kopers van dit product of onze servicedesk

Vragen over leveringen, voorraden, garantie en zo? Vraag het de servicedesk

Laagste prijs garantie
Snelle verzending
Gratis verzendkosten
Gratis betaalkosten
Gratis 1 jaar retourneren
Achteraf betalen